Manchester United 1 - 3 PSG

PSG vinner tillslut en händelserik match med 3-1. United får dock ses som det bättre laget ikväll men det gäller att göra mål på sina chanser. Nu blir sjätte och sista omgången en riktig rysare.

Manchester United: De Gea - Wan-Bisakka (Ighalo 90’), Lindelöf, Maguire, Telles - Mctominay, Fred, Fernandes - Martial (Greenwood 79’) - Cavani (Van de beek 79’) - Rashford (Pogba 74’)

PSG: Navas - Florenzi (Kehrer 79’), Marquinos, Diallo (Gueye 90’), Kimpembe - Veratti (Rafinha 79’), Pereira, Paredes (Herrera 65’) - Neymar - Kean (Bakker 65’) - Mbappe

Första halvlek:
Starten på matchen bjuder inte på speciellt mycket mer än intentionen att United kommer ges chanser att ställa om. Dock går det trögt till en början när tillfälle ges. Marcus Rashford ser åter trög ut.

Från ingenstans slumpar PSG fram en chans som Neymar distinkt placerar in i bortre hörnet. Känslan är att David de Gea kan täcka bättre. 1-0 till gästerna är ett faktum. Och det kom snabbt.

PSG följer upp målet med lite av ett momentum och kommer snabbt till ett nytt farligt skott men nu räddar De Gea. Sakta jobbar sig hemmalaget in i matchen och kommer till ett skapligt läge när Rashford får avsluta med vänsterfoten.

I mitten på halvleken hamnar Fred i gruff med Leandro Paredes och det kändes givet att Fred skulle åka på ett rött kort men VAR och domaren valde att visa upp det gula. Givetvis helt avgörande för matchen.

I minut 32 kommer United till anfall där Anthony Martial först avslutar och där bollen tillsist hamnar hos Rashford som drar iväg ett hyfsat skott som styrs i mål via Abdou Diallo. Tursamt men det är kvitterat.

Tiden går och sista delen på första halvlek bjuder inte på så mycket mer än ett par heta dueller mellan Scott Mctominay och Neymar. 1-1 känns rättvist och domaren blåser till pausvila.

Andra halvlek:
Andra halvlek drar igång. Och det tar inte lång tid förrän Martial bara har att slå bollen i öppet mål men lyckas skjuta över. Detta efter ett riktigt mönsteranfall. Reprisen visar att bollen studsar upp något men den ursäkten godtas inte.

United följer upp med ett par halvchanser och engelsmännen känns här riktigt heta. I minut 57 spelas Edison Cavani fri och chippar bollen elegant i ribban. Returen hamnar tillslut hos Martial som skjuter men PSG lyckas blockera och än en gång komma undan.

Ett par minuter senare vaskar PSG fram ett läge då Marquinhos står på rätt ställe och nickar bollen i ribbans överkant. PSG vill mer och följer upp med flertalet chanser. Först räddar De Gea briljant men på efterföljande hörna hamnar bollen åter hos Marquinhos som nu placerar in bollen och ger gästerna ledningen med 2-1.

I minut 70 får Fred sitt andra gula kort när han är sen i en tackling. Freds röda kort har hängt i luften sedan mitten på första halvlek och frågan är varför han inte byttes ut i paus. Nu blir det jobbiga 20 minuter. Underläge och en man mindre.

Spelet böljar i slutet. United kommer till bra chanser men det gör PSG också. Och inte helt otippat utökar PSG ledningen på tilläggstid och vinner med 3-1.

1-3 känns inte rättvist då hemmalaget ikväll är det bättre laget.

Slutresultat: 1-3
Målskyttar: Neymar, Rashford, Marquinhos, Neymar

Tankar:
Jobbigt givetvis. Framförallt då vi spelar bra och bör vinna matchen sett till lägena vi skapar. Tänker främst på chanserna i början av andra halvlek vid ställningen 1-1. Stort frågetecken varför Fred får spela vidare utifrån hur nära han är att åka ut i första halvlek. Samtidigt, hade vi bara gjort mål på chanserna så hade Fred inte varit i fokus på samma sätt.

Tycker Martial ska ifrågasättas. Han har aldrig haft attityden för att spela i United och således bör han åtminstone göra mål om han ska få speltid. Och när han är så usel som han varit hittills under säsongen borde hans speltid begränsas rejält. Ser hellre alla andra alternativ offensivt sett.

Aja, bara att bryta ihop och komma igen. Och vinna mot RB Leipzig.