Lagbanner
Old Trafford, 2023-02-01 21:00

Manchester U - Nottingham
2 - 0

Manchester United 2 – 0 Nottingham Forest
Fred blev målskytt för andra matchen i rad när Manchester United blev klara för final i ligacupen.

Manchester United 2 – 0 Nottingham Forest

Det blev aldrig någon dramatik på Old Trafford. Efter mål av Martial och Fred kunde Manchester United avancera till final i ligacupen. ”We´re the famous Man United and we´re going to Wembley” ekade på "The theatre of dreams" och första titeln under Erik ten Hags styre är nära.

Sammanfattning:
Det var ett United som inte såg ut att förta sig allt för mycket under den första halvleken. Man kontrollerade spelet och utöver ett par halvfarliga omställningar hotade Forest inte speciellt mycket. Det var en sömnig första halvlek där den stora behållningen var när Wan-Bissaka bytte nummer från 29 till två då nian blev avsliten efter en duell med en Nottingham-spelaren.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster och avancemanget kändes aldrig hotat. Mot slutet valde ten Hag att slänga in Anthony Martial, Jadon Sancho och Marcus Rashford. De två förstnämnda gjorde efterlängtade comebacker efter en tids frånvaro och de skulle inte dröja länge innan den franske anfallaren rakade in Rashford retur. Dubbelmötet var definitivt punkterat och Manchester United var på väg mot Wembley. Innan domaren blåste av matchen skulle Fred göra mål för andra matchen i rad efter att ha blivit assisterad av Rashford.

5-0 totalt i dubbelmötet och nu väntar en ligacupfinal mot Newcastle. Känner ni doften av första titeln under Erik ten Hag? Det gör jag!

Startelvor:
Manchester United (4-2-3-1): Heaton - Wan-Bissaka,Varane (Maguire 80’), Martinez, Shaw - Casemiro (Lindelöf 80’), Fred  - Antony (Sancho 62’), Fernandes, Garnacho (Rashford 62’) - Weghorst (Martial 63’)

Nottingham (4-3-3): Hennessey - Williams, Boly, McKenna, Lodi (Aurier 65’) - Mangala, Freuler (Danilo 64’), Scarpa (Hammond 86’) - Dennis, Surridge (Esapa Osong 86’), Johnson (Mighten 64’)

Statistik:
 Resultat: 2-0
Målskyttar med assist: Martial, Fred (Rashford)
 Bollinnehav (%):  74% - 26%
Avslut: 10 - 3
Avslut på mål: 6 - 2
Gula/röda kort: 2/0 - 1/0

Bäst i United: Casemiro

Fem tankar om matchen
1. Titeldrömmar
Det blev som väntat en bekväm resa för Manchester United som säkrade avancemang utan att behöva anstränga sig mer än nödvändigt. Nu kan vi blicka framåt mot Wembley och final i ligacupen, vilket känns helt fantastiskt. Newcastle blir finalmotståndare och visst ska det finnas goda möjligheter att ta hem titeln, även om det kommer bli tufft.

Mycket av credden ska förstås landa på ten Hag som tog över en klubb i spillror i somras, men har lyckats få ordning på skeppet igen och framtiden ser ljus ut. United har inte vunnit en titel sedan 2017 och det är hög tid att titeltorkan bryts. Optimismen flödar i Manchester United just nu och det är bara att haka på.

2. Anfallssituationen
Anthony Martial var tillbaka från skada med besked, när han byttes och gjorde mål. Wout Weghorst hade tyngre kväll. Nu är båda anfallarna friska och frågan är hur ten Hag resonerar när det kommer till nummer nio positionen. Personligen håller jag Martial högst men med tanke på det täta spelschemat United är inne i gör nog ten Hag klokt i att rotera. Weghorst har gjort det helt okej hittills, men fransmannen bidrar med mer rörlighet i anfallsspelet något jag tror gynnar ten Hags spelmodell. Hursomhelst är det väldigt kul att se Martial tillbaka och förhoppningsvis håller han sig skadefri framöver.

3. Återigen ett onödigt (?) starkt lag
Jag önskade en stor rotation i införrapporten men ten Hag valde återigen att starta ett starkt lag. Nyckelspelare som Raphael Varane, Bruno Fernandes och Casemiro startade. Garnacho fick visserligen chansen från start men annars lös ungdomarna med sin frånvaro, Kobbie Mainoo fick inte ens hoppa in. Tom Heaton i målet var dock en positiv överraskning och han fick göra några kvalitativa räddningar och visa att han fortfarande håller.

Känslan är att ten Hag spelar ett högt spel med den här typen av laguttagningar. Visst, det ger uppenbarligen resultat men skulle en nyckelspelare bli skadad kan de vara förödande för Uniteds säsong med tanke på att truppen är ganska tunn. Spelschemat är otroligt intensivt för Uniteds del just nu och förr eller senare tror jag ten Hag kommer bli tvungen att rotera.

4. Sancho tillbaka på planen
Jadon Sancho var tillbaka på fotbollsplanen igen efter drygt tre månaders frånvaro. Yttern byttes in i den 63:e minuten. Engelsmannen gjorde inget större avtryck under sin tid på planen, men det var inte det viktiga. Sancho har haft en tuff period bakom sig och har nu kämpat sig tillbaka. Att få se honom beträda Old Traffords gräsmatta igen var otroligt glädjande och förhoppningsvis är han snart redo att kliva in från start. Jag tror United kommer ha extrem nytta av Sanchos kvaliteter framöver.

5. Fred i målform
Manchester United lånade in Marcel Sabitzer från FC Bayern under måndagen. Detta för att styrka upp det centrala mittfältet, då både Christian Eriksen och Donny Van De Beek är långtidsskadade. Vill du läsa mer om värvningen kan du göra det här. Men kommer Sabitzer gå rakt in startelvan? Jag är inte så säker på det. Fred stod återigen för en stark prestation mot Nottingham och lyckades bli målskytt för andra matchen i rad. Brassen har både fått en del ris och ros under sin Unitedsejour, men den här säsongen tycker jag faktiskt mittfältaren stått för bra insatser i merparten av de matcher han spelat. Samspelet med Casemiro är klockrent och fortsätter formkurvan peka uppåt för Fred blir han svårpetad. Det ska bli intressant hur ten Hag väljer att göra, men jag ser gärna att vi fortsätter med den brasilianska mittfältsduon.

Vad är era tankar om matchen? Vem blir Uniteds förstaval som nia? Kommer United vinna ligacupen?
Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet

GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-02-02 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham