Lagbanner
Old Trafford, 2023-05-28 17:30

Manchester U - Fulham
2 - 1

Manchester United 2 - 1 Fulham
Manchester United tog säsongens 27:e seger hemma på Old Trafford när man slog Fulham med 2-1.

Manchester United 2 - 1 Fulham

Det var en stundtals hög- och stundtals lågenergisk match vi fick bevittna i den 38:e omgången. Manchester United gjorde jobbet när man vände och vann, för tredje gången under säsongen, mot Fulham. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Sammafattning:
Manchester United inledde matchen med en rätt så roterad elva. Harry Maguire och Tyrell Malacia klev in i backlinjen, liksom Fred på mittfältet och Garnacho på kanten.

Det var inledningsvis en böljande match där tempot varvades med kontringar åt båda hållen. De farligaste lägena stod hemmalaget Manchester United för, där yrvädret Alejandro Garnacho hade både en, två och tre chanser att sätta ett tidigt ledningsmål. En stund in i matchen fick nämligen argentinaren ett gyllene läge men bollen gick dessvärre i ribban.

Istället blev det Fulham som drog det längsta strået när Kenny Tete stötte in 0-1 efter knappa tjugo minuterna spelade.

Men den ledningen skulle dock bara stå sig ett kort tag innan Jadon Sancho, som för övrigt stod för en mycket bra insats ännu en gång, kunde stöta in bollen och därmed befästa kvitteringen innan första halvlek var över.

I andra halvlek var United tidiga med att ta tag i matchen och diktera tempot. Detta renderade i flera farliga målchanser, där Bruno Fernandes kunde göra mål i sin andra match i rad. Detta efter en oerhört fin framspelning från Fred, som drev bollen och la endjupledsboll längs marken som ställde Fulhamförsvaret, varpå Bruno kunde chippa in bollen bakom tysken Bernd Leno.

Manchester United (4-2-3-1): 
De Gea - Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia - Casemiro (McTominay ´67), Fred (Eriksen ´66) - Sancho, Fernandes (Pellistri ´84), Garnacho (Martial ´67) - Rashford (Weghorst ´77)

Fulham (4-2-3-1): 
Leno - Tete, Tosin, Diop, Robinson - Lukic (Reed ´66), Palhinha - Wilson (Solomon ´66), Cairney (James ´80), Willian - Mitrovic (Vinicius ´80)

Statistik: 
Resultat
: 2-1
Målskyttar med assist: Sancho, Fernandes (Fred)
Bollinnehav: 54% - 46%
Avslut på mål: 8 - 3
Gula kort: 1 - 2
Röda kort: -

Bäst i United: Fred

Fem tankar om matchen

1. Det sista vi såg av De Gea?
Det är fullt möjligt att matchen mot Fulham var den sista i ligaspelet vi såg med David De Gea mellan stolparna. Mycket talar för att ett kontrakt kan komma att skrivas på snart, men faktumet att det har dröjt så pass länge visar också på att Ten Hag känner en osäkerhet i att fortsätta med spanjoren mellan stolparna. Det som talar för är dock hur oerhört viktig han varit under säsongen.

2. Det sista vi såg av Maguire? 
Med Harry Maguires ovana att underprestera säsong efter säsong så är det väldigt troligt att detta kan ha varit det sista han gjorde i den röda tröjan, för någon startplats i FA-cupfinalen tar han då inte. Och insatsen mot Fulham ingjöt inte mer förtroende från Ten Hag. Sälj, acceptera den ekonomiska förlusten och gå vidare. 

3. Jadon Sanchos fortsätter växa
Jadon Sancho stod för ännu en solid, stabil och väl godkänd instas mot Fulham. Till mångas stora glädje fick han också kröna insatsen med ett mål, men det fanns även mersmak för fler då lägena inte saknades. Jadon Sancho har i slutet av säsongen börjat lysa och förhoppningsvis krönte han en nyfunnen form mot Fulham, och kan behålla den in i nästa. 

4. Fred spelade sig närmre startelva
Det var ännu en solid prestation av Fred på det centrala mittfältet. Tacksamt nog fick han även kröna sin fina insats med en underbar assist till Bruno Fernandes mål. Insatsen mot Fulham kan mycket väl ha höjt aktierna inför uttagningen av startelvan mot City i FA-cupfinalen. Jag skulle inte bli förvånad om det blir två brassar på det defensiva mittfältet då.

5. Old Trafford är säsongens ointagliga fort
I och med segern mot Fulham lyckades Manchester United utjämna rekordet för flest hemmasegrar under en säsong av en Unitedtränare, hela 27 stycken. Erik Ten Hag med sin stab och sina adepter har utan tvekan gjort Old Trafford till hela ligans ointagliga fort under säsongen 2022/2023.

Hur summerar du säsongen? Hur tror du det kommer gå i FA-cupfinalen mot Manchester City? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet, men kom ihåg att hålla god ton!

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-05-29 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham