Old Trafford, 2021-02-21 20:00

Manchester U - Newcastle
3 - 1

Manchester United 3-1 Newcastle

Manchester United gör jobbet och utan att imponera tar laget en tillslut bekväm seger med 3-1 hemma mot Newcastle.

Newcastle: Darlow - Krafth, Lascelles, Clark, Lewis -
Wilock, Hayden, Shelvey - Almiron (79' Gayle) , Joelinton (55' Fraser), Saint-Maximin (77' Murphy)

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw -
Matic, Fred - James (88' Mata) , Fernandes, Rashford (89' Shoretire) - Martial (70' Greenwood)

Första halvlek:
I den första halvleken såg det riktigt trögt ut för The Reds och undertecknande befarade att det återigen skulle bli en sådan dag där inget riktigt stämmer, men så blev det inte riktigt ändå, tack för det. Newcastle öppnade matchen bäst och hade ett par skapligt fina chanser men De Gea var på tårna och fick tippa ett par bollar ovanför ribban. bortalaget var riktigt bra under dryga 20 minuter och satte hög press mot ett lite stirrigt United försvar. Men efter dryga 20 minuter in i matchen kom United tillbaka succesivt och dominerade sedan matchbilden och som brev på posten kom också 1-0 via Rashfords hårda och välplacerade skott strax utanför straffområdet på vänsterkanten, där han trivs som allra bäst.

Repliken från Newcastle skulle dock inte dröja länge då 1-1 redan kom i den 36:e matchminuten via ett fint avslut av Allan Saint-Maximin. Efter kvitteringen hände det inte speciellt mycket framåt åt varken det ena eller det andra hållet i den första halvleken men Manchester dominerade bollinnehavet som sin vana trogen dock.

Andra halvlek:
I den andra växlar hemmalaget upp en aning och det behövdes verkligen utifrån vad som hade kunnat ske. Från egentligen ingenting står James plötsligt rätt i straffområdet och prickskjuter in 2-1 till United, ett riktigt fint avslut innanför straffområdet från Walesaren. United hade fortsatt mycket boll och Newcastle fortsatte ha problem att skapa hyperfarliga lägen framåt genom sin djupa utgångsposition i plan. I Stället för en darrig och krampig avslutning där en kvittering hängde i luften, kunde Manchester United tillslut göra processen kort genom att erhålla ytterligare en straff via Rashford som fälls i straffområdet av en halkandes Newcastle spelare, solklart eller?! Fernandes förvaltade den fint och 3-1 var ett faktum. Avslutningsvis hoppade den unga 17:åriga talangen Shola Shoretire in med 1 minut kvar av ordinarietid, kul!

Slutresultat: 3-1
Målskyttar: Rashford, James, Fernandes
Bäst i United: Matic (klippa på mitten idag) alt. James.

Tankar:
Tacka gud att matchen är slut och att tre poäng inkasserades till ligakontot. Manchester United var tvungen att göra jobbet för att klara av Newcastle ikväll och i halvtid såg det ut som jobbet inte skulle bli gjort. Men i den andra ändrar laget en del och finner vägen ut ur ännu en besviken insats i ligan. Newcastle stod upp bra och kunde likväl ha stulit minst en poäng ifall det hade fortsatt som i den första. Nu gjorde flera spelare en bra andra halvlek inte minst James vars attityd man alltid kommer att älska (tillskillnad från, gissa vem?). United gjorde jobbet, tar en trea och befäster sin andraposition i ligan, bra gjort.