Manchester United 5 - 2 Bournemouth

Det blev en målrik tillställning på Old Trafford under lördagen. Trots en del oklarheter defensivt väger Uniteds offensiv över som just nu sprudlar med kvalitet.

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf (Bailly 46’), Maguire, Shaw; Matic (Fred 67’), Pogba; Rashford (Mata 80’), Fernandes, Greenwood (James 75’); Martial (Ighalo 80’).

Bournemouth: Ramsdale; Smith (Stacey 77’), Aké, Kelly, Rico; Lerma, Cook (Wilson 67’); Brooks (Danjuma 46’), Solanke (Billing 67’), Stanislas (Gosling 67’); King.

Ingen vidare start på matchen, ett högt intensivt pressande Bournemouth låg på inledningsvis och gjorde det svårt för United. I tionde minuten slår Rashford en fin boll i djupled på Fernandes som inte lyckades lobba bollen i mål, Ramsdale kom ut och täckte av och avslutet gick över. Fem minuter senare fick gästerna utdelning på den intensiva upptakten. Efter ett inlägg från höger lyckas United-försvaret inte få undan bollen som tillslut hamnar hos Stanislas i straffområdet nere till vänster. Han tunnlar Maguire och skjuter bollen förbi De Gea som från dålig vinkel släpper sin stolpe. 0-1.
Trots en inte imponerade halvlek så kom kvitteringen efter 29-minuters spel. Rashford till Fernandes och skarvar vidare till Greenwood som skjuter in bollen från vänster. Fyra minuter senare är det dags igen - straff efter hands och Rashford får kliva fram och lägger dit sitt 20e mål för säsongen. Och trean kommer strax innan halvtid. Klassmål från Martial som strax utanför straffområdet curlar in bollen bakom en chanslös Ramsdale.

Det hände saker direkt efter Dean blåst igång den andra halvleken. Bournemouth-avslut som De Gea fick sträcka sig på som sedan slutade i ett avslut i stolpen. Men VAR-rummet hittade en sekvens i anfallet då strax inbytte Bailly tagit bollen på handen/axeln efter en sämre pass från Matic, precis på gränsen till straffområdeslinjen. Straff döms och King skjuter in 3-2. Två minuter senare gör gästerna 3-3 men målet döms bort för offside. Istället är det därefter United som tar tag i matchen igen två minuter senare. Greenwood gör sitt andra för dagen, den här gången med högern. Riktigt klassmål högt i krysset. Fem minuter senare är det dags igen. Fernandes slår dit en frispark efter Martial dragits ner. 5-2 efter 60 spelade minuter.
Därefter blir det bytesrokader och tempot i matchen blir lägre. Ighalo kommer till ett par lägen han inte lyckas förvalta. Bästa läget för 6-2 kom på tilläggstid efter en Pogba-frispark som Ramsdale sträcker sig fint på och styr till hörna.

Tankar
United är fortsatt riktigt, riktigt bra. Trots att spelet inte stämmer stundstals och man släpper in Bournemouth i matchen känns det som man bara slår på takten när det krävs och det finns så mycket kvalitet offensivt för att göra mål. Det är roligt att se på och det känns som det bara kommer bli bättre och bättre. Nästa omgång väntar Aston Villa på bortaplan.