Lagbanner
Old Trafford, 2022-03-12 18:30

Manchester U - Tottenham
3 - 2

Manchester United - Tottenham Hotspur 3-2
Cristiano Ronaldo stänkte dit tre bollar i matchen mot Tottenham.

Manchester United - Tottenham Hotspur 3-2

Ronaldo. Ronaldo. Ronaldo. Tre gånger om slog 37-åringen till på Old Trafford mot sin favoritmotståndare genom tiderna nämligen Tottenham Hotspur. I en svängig drabbning fixade målskytten tre pinnar till The Red Devils efter slutresultatet 3-2 - och United fortsätter nu jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen.

Sammanfattning:
Vilken comeback för den höftskadade Cristiano Ronaldo. Eller hur var det nu igen? Efter hans visit till hemlandet Portugal, i samband med att han stod över matchen mot Manchester City senast, så var frågetecknen många. Var han skadad? Blev han petad? Vill han ens spela i ett just nu rörigt lagbygge, där hans egna roll kristiseras? Ingen vet egentligen det riktiga svaret...

Men en sak fick vi alla reda på under lördagskvällen då CR7 var tillbaka på hemmaarenan Old Trafford, och det är att han sannerligen kan göra mål fortfarande - och det fina sådana. För i matchen mot Tottenham smällde han dit ett hattrick, där första målet var rena fotbollsgodiset. Pang sa det! Och sedan flög bollen upp i klykan bakom en chanslös Hugo Lloris.

Den första halvleken bjöd på hela tre mål efter både drömmål, straff och där en för dagen felplacerad Regulion upphävde offsidefällan i samband med Ronaldos 2-1 mål, fint assisterad av en viss pånyttfödd Jadon Sancho

Försvaret då? Jo, det såg sådär ut... Helt godkänt i den första halvleken men i den andra blottades återigen bristerna i detta fuskbygge till försvarspel i Manchester United. Vem satte dit den då om inte självaste lagkaptenen Harry Maguire, som visserligen gjorde mål men i fel bur... Hur signifikativt är det inte att det är just han?

Men lördagskvällen den 12 mars skulle sluta i dur ändå. Trots 2-2 sent in i den andra halvleken skulle United kamma hem samtliga tre poäng efter att Ronaldo kommit högst upp på en högerhörna och därmed inte bara nickat in slutresultatet 3-2 - utan också fullbordat sitt hattrick.

Vi fick förövrigt se hela tre svenskar under matchens gång, då både Kulusevski, Elanga och Lindelöf fanns på planen. En underhållande drabbning där gammal är äldst och där rutin slog ungdom.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Telles - Fred, Matic - Rashford - Pogba - Sancho - Ronaldo

Tottenham Hotspur (3-4-2-1): Lloris - Romero, Dier, Davies - Doherty, Bentancur, Höjbjerg, Reguilon - Kulusevski, Son - Kane

Statistik:
Resultat: 3-2
Målskyttar med assist: Ronaldo (Fred), Kane (Kulusevski), Ronaldo (Sancho), Maguire (Självmål), Ronaldo (Telles)
Bollinnehav (%): 43% - 57%
Avslut: 9 - 6
Avslut på mål: 6 - 3
Gula kort: 2 - 1 (0 röda)
Bäst i United: Cristiano Ronaldo

Fem tankar om matchen:

1. A Ronaldo reborned!
Segermaskinen, som varit trasig ett tag, var äntligen tillbaka! En pånyttfödd Cristiano Ronaldo som skulle visa vad skåpet skulle stå. Det var ord och inga visor från Portugisen som ville visa att han sannerligen håller måttet fortfarande på den absoluta världstoppen. Normaltvis är han inte inblandad i många situationer under en match, men den här kvällen mot Tottenham kändes det som han var involverad i allt framåt. Han var hungrig, han var glad och han fick göra tre mål. Välkommen tillbaka Ronaldo! Vi behöver dig framöver!

2. Denna ständiga Harry
Det går ju inte att undvika att snacka om denna konstant kritiserade (med all rätt) lagkaptenen som fick bära hundhuvudet den här kvällen också. Varför det? Jo, mycket på grund av det självmål han gjorde då han misslyckats med att rensa undan ett hårt inlägg från vänsterkanten och istället lyckades pricka in den i egen bur... En symbol för det virriga försvaret som fortfarande gör sig påmind på egenligen alla tänkbara sätt när det handlar om vår kära klubb Manchester United. Försvaret gör en okej insats idag, men återigen hamnar Harry Maguire i rubrikernas strålkastarljus.

3. Finlandsfärjan
I ett avsnitt av Tutto Balutto inför första åttondelen mot Atletico De Madrid sa Thomas Wilbacher att Uniteds försvar såg ut som en finlandsfärja, och jag är beredd att hålla med. Saken är att det nu är såpass mycket osäkerhet på samtliga positioner i den där svajiga skutan, med en kapten som har några promille i blodet. Vem är egentligen våra förstaval? Varane? Lindelöf? Shaw? Telles? Wan-Bissaka? Ingen blir klok på något och allas självförtroende ute på plan har fått en ordentlig törn det senaste. Maguire ska sannerligen inte vara kapten, ska han ens starta? Lindelöf bredvid Varane? Fungerar Telles verkligen defensivt? Wan-Bissaka kan vi skrota totalt medan Dalot gör det okej, men är han en framtidsman? Svaret är troligtvis nej.

4. Upp på hästen igen
Efter en ordentlig förnedring senast mot Manchester City i ett derby som kan liknas vid Stockholms blodbad, är den här matchen mot Tottenham en positiv sådan. Vi gör inte en jättematch, men vi studsar tillbaka och det kan vara lika viktigt det. Visst att spelet, kemin och gruppen inte stämmer överens med högt ställda krav men nu gäller det att plocka poäng! Poäng som kan visa sig vara oerhört viktiga i kampen om en Champions League plats. En plats vi kommer behöva om namn som Ronaldo, Cavani, Pogba med flera ska spela kvar säsongen 22/23.

5. Slut på skador?
Det börjar ordna upp sig i truppen rent skademässigt. Nu var både Ronaldo och Cavani tillbaka på planen efter missade matcher senast. Samtidigt rycktas det om att Shaw är tillbaka inom kort efter varit sjuk i covid-19, och där det övriga skadeläget börjar ljusna. Kan det våras för United när slutstriden väntar runt hörnet?

GGMU

Andreas Kristensson@adde7892022-03-13 00:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham