Lagbanner
Marcos Rojo klar för Boca Juniors

Marcos Rojo klar för Boca Juniors

Den argentinska försvararen återvänder till sitt hemland och skriver på för storklubben Boca Juniors. Ingen övergångssumma är bekräftad men Rojo har länge ryktats bort från klubben efter att inte ha spelat en match för seniorlaget på över ett år.

Försvararen anlände från Sporting Lisabon i augusti 2014 och debuterade i en 4-0 vinst mot Queens Park Rangers. Huvudsakligen spelade Rojo mittback men kunde användas överallt. När man vann FA-cupen 2016 och Ligacupen 2017 spelade Rojo vänsterback. Han var även en viktig del i Europa League laget som vann turneringen 2017 men kunde inte spela finalen på grund av en skada. 

Rojo var kanske mest känd för sina brutala tacklingar och att han aldrig fick ett rött kort under sin Manchester United karriär. Att sätta hur häpnadsväckande det är, har Juan Mata blivit utvisad före Rojo. Inom supporterkretsarna pratas det fortfarande om det okända ”Rojos röda”

Argentinaren gjorde 122 matcher och två mål för Manchester United. Förra säsongen spenderade han hos sin gamla klubb Estudiantes och sista matchen för klubben var i november 2019. 

 

Eric Länje2021-02-02 14:37:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham