2020-06-27 18:30

Norwich - Manchester U
1 - 2

Norwich City 1 - 2 Manchester United (efter förlängning)

Ett formstark Manchester United mot ett formsvagt Norwich City i en kvartsfinal i FA-cupen. Detta kan bara sluta på ett sätt, eller?

Manchester United: Romero; Dalot (63’ Williams), Bailly (96’ Martial), Maguire, Shaw; McTominay (78’ Matic), Fred (78’ Pogba); Mata (63’ Greenwood), Fernandes, Lingard (63’ Rashford); Ighalo

Norwich City: Krul; Aarons, Godfrey, Klose (rött kort 88’), Lewis (119’ Idah); McLean, Tettey; Rupp (62’ Hernandez), Buendia (91’ Duda), Cantwell (90’ Trybull); Pukki (71’ Drmic)

Trupperna tågar in på ett soligt Carrow Road tillsammans med ett dånande publikljud i högtalarna, det är dags för kvartsfinal i FA-cupen. Efter en ceremoni för alla som blivit drabbade av COVID-19 samt ett visat stöd för Black lives matter är vi igång.

Det är Manchester United som tar tag i matchen direkt med ett stort bollinnehav. Jesse Lingard kommer sånär igenom backlinjen med en fin tvåfotsdribbling innan han avvärjs. Norwich växer in i matchen efter dryga tio minuter spelade, främst genom vänsterbacken Jamal Lewis som vid ett flertal tillfällen bryter in mot boxen från sin vänsterkant.
United fortsätter med sitt stora bollinnehav och ett fint spel mellan McTominay och Ighalo blir nästan till en farlighet. Vi är framme vid minut 23 och vattenpaus.

Efter slarv från Juan Mata vid mittlinjen snappar Norwich upp bollen genom McLean som driver framåt och skjuter men skottet går en bit över målet.
Manchester United fortsätter med sitt tryck på Norwichs planhalva, utan att komma till farligheter. Helt plötsligt får Norwich ett två mot ett läge från mittlinjen, Cantwell driver bollen och Pukki löper i djupled men en dåligt slagen passning av Cantwell gör så att läget rinner ut i sanden, tur för United!

Strax innan halvtidsvila skapar Norwich en vass målchans efter en fin prestation av Todd Cantwell som driver in i boxen och hittar en fristående lagkamrat, skottet blockeras dock men Norwich kryper närmre.

Jonathan Moss blåser i pipan som betyder halvtidsvila och vi summerar första halvlek. En ganska tråkig tillställning med mycket boll för Manchester United men desto mindre målchanser. Det var istället Norwich som skapade de vassaste chanserna, vi får se om kanariefåglarna kan fortsätta att hålla tätt även i andra halvlek.

Vi rullar igång andra halvlek som knappt hinner bli fem minuter gammal innan Manchester United tar ledningen. Luke Shaw driver fram på sin vänsterkant och skickar in ett inlägg i boxen som touchar en hög av spelare fram till en fristående Odion Ighalo som kan peta in bollen i mål på volley, påpassligt av Ighalo och viktigt för United.

Vi närmar oss minut 60 av matchen och Norwich börjar få mer boll utan att skapa något. Vi noterar ett trippelbyte där Brandon Williams, Mason Greenwood och Marcus Rashford ersätter Diogo Dalot, Juan Mata och Jesse Lingard.

Norwich växlar upp i sitt tempo och sätter en högre press på Uniteds backlinje. Man försöker ett flertal tillfällen att lyfta in bollen i boxen men Uniteds backlinje försvarar sig tryggt.
Efter en onödig frispark av Mason Greenwood på vänsterkanten lyfts bollen in och är sånär att passera Sergio Romero i målet men bollen stoppas precis vid mållinjen av Norwichs Godfrey, konstig situation som det mycket väl kunnat resultera i ett baklängesmål.

Norwich kryper närmre i matchen och får betalt i minut 75 genom Todd Cantwell som får en passning i mitten av banan och nyper iväg ett kanonskott utanför boxen som ställer Romero i målet. Bollen sitter lågt i vänster hörn och 1-1 är ett faktum.

Kort efter målet får vi se två nya byten av United då Nemanja Matic och Paul Pogba ersätter Scott McTominay och Fred.
Manchester United växlar upp efter bytet och Paul Pogba hittar fram med en passning till Mason Greenwood i djupled som skär in i boxen men skjuter utanför, tio minuter återstår av full tid.

Norwich får sånär ett friläge i straffområdet men Brandon Williams står för en grym brytning.

I slutminuterna rivs Odion Ighalo ner av Timm Klose som får syna det röda kortet och en fin möjlighet för United att avgöra matchen. Bruno Fernandes tar frisparken som dock skjuter en låg frispark som fastnar i muren.

Manchester United forcerar sista minutrarna av stopptiden men vi har 1-1 efter 90 minuter och förlängning väntar.

Första förlängningshalvan

United börjar förlängningen piggt och Marcus Rashford tar sig fram till ett bra skottläge men Krul kan styra bollen till en hörna med en fin räddning.
Efter 96 minuter får vi ett nytt byte då Anthony Martial ersätter Eric Bailly. Ett massivt tryck av United uppstår men man har problem att komma till klara målchanser och första halvan av förlängningen slutar mållöst.

Andra förlängningshalvan

Trycket från United består och skotten haglar mot mål men Norwich försvarar sig med stort hjärta och täcker undan de flesta skotten.
Harry Maguire är nära att bli hjälte då han når högst på en hörna men Tim Krul styr bort bollen på mållinjen, United kryper allt närmre ett avgörande.

Det verkade som om Harry Maguire fick blodad tand då han också blir hjälte i slutminuterna när han efter en tilltrasslad situation framför Tim Krul häver sig fram och sparkar in 1-2 i matchminut 118 som också blir slutresultatet.

Resultat: 1-2 efter förlängning (0-0)
Målskyttar: Odion Ighalo, Todd Cantwell, Harry Maguire
Bäst i United: Odion Ighalo

Mina tankar

En tråkig första halvlek följs upp av en roligare avslutning. Tycker United faller tillbaka lite i gamla hjulspår med ett långsamt anfallsspel som inte fungerat mot lågt stående lag tidigare. Kändes onödigt spännande på slutet där tillochmed Norwich kunde tagit ledningen och mycket väl gått vidare. Vi tar inte med oss jättemycket från denna match va? Det viktigaste var väl att gå vidare till semifinal vilket vi också gjorde. Kul för Harry Maguire att få avgöra när han några sekvenser innan hade en dansande på mållinjen. Mot semifinal! GGMU