Lagbanner
Odion Ighalo tas in på lån

Odion Ighalo tas in på lån

Förre detta Watford anfallaren värvades in som ett lån i den sista timmen av januarifönstret, men blev officiellt klar som en Manchester United spelare imorse.

Ighalo spelade för Shanghai Green Shenhua och har skrivit på ett lånekontrakt som varar i sex månader. Ighalo var med när Shenhua vann kinesiska FA-Cupen i 2019, femte gången i deras historia. Under hela sin karriär har han gjort 131 mål på 332 matcher. Anfallaren har gjort 35 matcher för det nigerianska landslaget och gjort 16 mål. Ighalo vann skytteligan i de afrikanska mästerskapet i Egypten 2019. 

Nigerianen har erfarenhet i Premier League när han spelade för Watford mellan åren 2014-17. Under sin tid i Watford hade han 40 mål på 100 matcher. Lånet kommer att skriva historia för Manchester United, då han blir den första nigerianska spelaren nånsin att skriva på för klubben. Han blir också den sjunde afrikanska spelaren i klubbens historia. 

Tottenham ska också ha varit intresserade av att ta in Ighalo, men han valde Manchester United istället. Ighalo är en stor supporter av Manchester United och har i flera tillfällen uttryckt sin kärlek för klubben. Ighalo kommer att ha nummer 25 på sin tröja, vilket Antonio Valencia hade i nio säsonger. 

 

Eric Länje2020-02-04 13:01:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham