Lagbanner
Officiellt: Heath och Press klara för Manchester United
Christen Press och Tobin Heath

Officiellt: Heath och Press klara för Manchester United

Efter veckor av spänd väntan och spekulationer står det nu klart att både Tobin Heath och Christen Press är klara för Manchester United Women. Två supervärvningar, och inget snack om att United nu verkligen spänner bågen mot toppen.

Under sommaren har Ivana Fuso, Ona Batlle och Lucy Staniforth värvats in till United. Fina nyförvärv alla tre, men spekulationerna om ännu större namn har hela tiden funnits. Och då är det framför allt två spelare det ryktats om. Vi har fått vänta, det har spekulerats, Casey Stoney log lite mystiskt på frågan om fler nyförvärv, dagarna har räknats ner mot transferdeadline imorgon, vi har väntat lite till och det har spekulerats ännu mer. Men så kom då äntligen nyheterna vi sett fram emot, Tobin Heath och Christen Press är klara för Manchester United.
 
Tidigare under dagen blev Uniteds förra kapten Alex Greenwood klar för Manchester City, men vem orkar bry sig om det nu. United dränker den värvningen med besked när två dubbla VM-guldmedaljörer från USA kommer till klubben. Inget snack om att detta är de två största värvningarna och de två största stjärnorna vi fått se i United sedan damlaget startades 2018. Målsättningen inför säsongen var att närma sig topp tre i ligan, och med värvningarna av Heath och Press visar United verkligen det i handling och inte bara i ord. Var det någonstans det fanns frågetecken var det offensivt, men de rätades på några timmar ut till stora utropstecken.
 
Både Heath och Press har skrivit kontrakt som sträcker sig över denna säsongen, och väntar nu bara på att arbetstillstånd ska ordnas. Sedan är det lite tid i karantän innan de får dra på sig United-tröjan och debutera.
 
Tobin Heath kommer från Portland Thorns och är en spelare som kan användas på flera offensiva positioner. Med teknik som få matchar, finurliga dragningar och fart spetsar hon verkligen till offensiven. Med sina 32 år och 168 landskamper, dubbla VM- och OS-guld, är det inget fel på rutinen heller. Till Uniteds officiella hemsida säger hon: ”Manchester United är en exceptionell klubb och jag är jätteglad över att ha kommit hit. Jag har stora ambitioner för säsongen och ser fram emot att komma ut på planen med laget och inleda ett nytt kapitel”.
 
Christen Press spetsar även hon till offensiven och är den där nian som vi önskat och väntat på. Hon kommer från Utah Royals där hon öst in mål, precis som hon gjort vart hon än varit. Målen kan komma lite varstans ifrån, perfekta nickar i straffområdet, skott från distans, solokörningar från mittplan eller genom att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Även Press har mycket rutin, 58 mål på 138 landskamper och två VM-guld talar sitt tydliga språk. Till officiella hemsidan säger hon: ”Jag är lycklig över möjligheten att få fortsätta resan mot att bli så bra jag kan och utmana om titlar denna säsongen. Jag ser fram emot den här utmaningen och längtar efter att börja träna med laget”.
 
Två världsklasspelare, två riktiga stjärnor. Klass rakt igenom. Om säsongen inte var spännande nog som det var så blev den just omöjlig att inte fortsätta följa. Häng gärna med i artikelserien MUWoman’s Barmy Army under säsongen, så tittar vi lite närmre på Heath och Press där. Till dess, glory glory!

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-09-09 19:29:21
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham