Lagbanner
Paul Pogbas månad (april)

Paul Pogbas månad (april)

Paul Pogba har alltid och kommer alltid ha mycket snack runt omkring sig. Annars hade det inte varit Paul Pogba. Men på planen hade han lyckats hitta lite form inför april månad. Frågan är om han lyckades hålla den formen uppe?

Match Spelade minuter Mål Assist Ingripanden/Lyckade ingripanden Antal Skott/Skott på mål
Brighton (hemma) 86 0 0 110/69 2/0
Granada (borta) 75 0 0 90/59 2/0
Tottenham (borta) 99 0 1 91/58 2/0
Granada (hemma) 46 0 1 64/39 0
Burnley (hemma) 96 0 0 104/70 2/1
Leeds (borta) 18 0 0 23/16 0
Roma (hemma) 98 1 0 82/54 2/2
Totalt 518 1 2 564/365 10/3
Procent 65% 30%
 
Match Passningar/Lyckade passningar Långa Passningar/Lyckade långa passningar Brytningar Dribblingar/Lyckade dribblingar
Brighton (hemma) 77/57 6/2 7 4/3
Granada (borta) 51/46 6/6 2 2/0
Tottenham (borta) 43/36 4/2 5 7/6
Grnada (hemma) 31/26 3/2 2 3/2
Burnley (hemma) 68/56 7/7 0 6/4
Leeds (borta) 14/12 0 0 2/2
Roma (hemma) 47/39 7/6 3 6/5
Totalt 331/272 33/25 19 30/22
Procent 82% 76% 73%
 
Match Luftdueller/Vunna luftdueller Bolltapp/Bolltapp på egen planhalva ÅtererövringarÅtererövringar på offensiv planhalva Gula/Röda kort
Brighton (hemma) 3/2 22/5 13/3 0
Granada (borta)  4/3 6/1 7/0 1 Gult
Tottenham (borta) 6/5 15/2 5/1 0
Granada (hemma) 1/1 7/1 7/1 1 Gult
Burnley (hemma) 6/2 9/1 3/2 0
Leeds (borta) 0 5/1 3/1 0
Roma (hemma) 1/0 9/1 2/1 1 Gult
Totalt  21/12 73/12 40/9 3 Gula
Procent 57% 16% 22%

Pogbas månad

April månad började för Paul Pogba och Manchester Uniteds del med en hemmamatch mot Brighton & Hove Albion. Pogba inledde matchen ganska slarvigt och det skulle sedan straffa sig. Efter 13 minuter får Pogba bollen relativt ohotad, men hans passning hittar inte rätt och Brighton utnyttjar detta och sätter dit 1–0 till följd av fransmannens felpassning. Efter detta fortsatte Pogba att spela lite slarvigt men när domaren blåste av hade Manchester United vänt matchen och Pogba borde kanske registrerats för en assist men så blev inte fallet. Matchen slutade 2–1 till United
Efter matchen mot Brighton var det dags för Europa League möte med Granada på bortaplan. Pogba spelade på mittfältet i denna matchen och hade också ett bra sammarbete med kollegan Scott Mctominay. Men i offensiv riktning presterade inte Pogba på den nivån vi vet att han har. Även här tappade han en del boll han såg ut att sakna kreativitet i sina beslut. Men Manchester United vann matchen med 2–0 och skaffade sig ett bra resultat inför returen på Old Trafford en vecka senare.
Efter matchen mot Granade väntade Tottenham på bortaplan. Pogba hade inlett månaden lite tveksamt men herregud vad bra han var mot Tottenham. Vi vet ju hur bra han kan vara när han har sin dag och i matchen mot Tottenham stämde verkligen allt för Pogba. Självförtroendet var på topp denna dagen och han var nästan omöjlig att ta bollen ifrån. Han fick dessutom kröna denna insats med en mycket fin assist till Greenwoods 3–1. Vilket också blev slutresultatet och Manchester United tog ännu en vinst.

När returmötet med Granada spelades fortsatte Pogba med sitt fina spel. Han började tidigt med att assistera Edinson Cavani till 1–0 och där avgjordes dubbelmötet. Detta ledde till att matchen blev väldigt avvaktande och Pogba blev också utbytt i paus för att vilas inför kommande matcher. Men fransmannens insats var återigen väldigt bra.
Efter mötet med Granada väntade Burnley på hemmaplan. Pogba fortsatte att bygga på den form han hade hittat och gör återigen en bra match. Han är inte inblandad i något matchavgörande men återigen är han ruskigt svår att ta bollen ifrån han har även ett jämnare passningspel.
Manchester United vann matchen med 3–1 och Pogba hade återigen stått för en stabil insats.

Några dagar senare väntade ett gammalt rival möte, nämligen bortamatch mot Leeds. Matchen i sig gällde inte så mycket då Manchester United har långt upp till titeln men man har samtidigt en bra lucka ner till femteplatsen. Även Leeds har hamnat i ett liknande läge då man inte har något att spela för. Detta avspeglades på matchen. Paul Pogba fick inleda denna matchen på bänken och kom inte in förrän den 76:e matchminuten. Pogba hade dock en hel del bra intentioner under den korta tid han fick spela men Manchester United lyckades inte göra mål och matchen slutade 0-0.
Den sista matchen för månaden var det första semifinal mötet i Europa League. Motståndet stod AS Roma för och matchen skulle svänga rejält. Paul Pogba spelade från start och var inblandad i allt. Han började tidigt med att ligga bakom Uniteds ledningsmål när han på en fint sätt tog fram bollen genom att dribbla sig förbi två spelare. Bollen gick sen till Cavani som hittade Fernandes och 1–0 var ett faktum. Några minuter senare orsakade Pogba en straff när han tog med hand i straffområdet. Straffen var hårt dömd, men 1–1 var ett faktum och Pogba hade stått för ett misstag. Roma lyckades också ta ledningen med 1–2 innan Pogba skulle ta över showen. I andra halvlek stämde allt för United i allmänhet och Pogba i synnerhet. Fransmannen lyckades också göra mål och matchen slutade tillslut hela 6–2 till Manchester United.

Pogbas statistik

Pogba har haft lite skadebekymmer under säsongen. Men i april månad spelade han hela 518 minuter. Han visade att han är en väldigt viktig spelare för Manchester United då han gjorde några väldigt bra prestationer. Men han hade även dalar som till exempel matchen mot Brighton i början av månaden. Den matchen vill han nog lägga bakom sig.
Han gjorde endast ett mål i april. Men det är inte målskyttet som är hans starka sida. Han bidrar med en hel del annat, även fast själv säkert vill bidra med fler mål till laget.
Han gör även två assist och kanske borde det varit tre. Han fick inte officiellt en assistpoäng i matchen mot Brighton. Trots att hans felriktade skott gick fram till Greenwood som gjorde mål. Där borde han fått assist.
Pogba lyckades med 65% av de ingripanden han var inblandad i. Han är den typen av spelare som försöker med svåra saker och kanske inte alltid lyckas med det han gör. 65% kan verka som en låg siffra men det är ändå en godkänd siffra. När han lyckas med det svåra sakerna blir det ofta väldigt farligt och detta är något han borde fortsätta med. Dock kan han dra ner på riskerna på egen planhalva. I april har han fått en mer offensiv roll än vad han har haft tidigare vilket har gjort att misstagen inte har synts lika mycket. När han spelar längre ner i mittfältet kan misstagen ibland leda till chanser och mål för motståndarna. Där får han tänka till lite.
I april hade Pogba en passningsprocent på 82%. Det är en bra siffra med tanke på vilken typ av passningar han slår. Han slår ofta de avgörande passningarna och dem är i allmänhet lättare att slå fel, så 82% är helt klart godkänt för Pogba.
Pogba är en spelare som gillar att utmana sina försvarare. I april lyckas han med 73% av de dribblingar han försökte med. Även detta är en bra siffra och dribbla är definitivt något som Pogba borde fortsätta. Han har en grym teknik och detta ska han fortsätta att utnyttja.
Pogba är en spelare som har många bolltapp. Tidigare har han tappat mycket boll på egen planhalva. Men tack vare hans nya roll lite längre upp i banan tappade han endast bollen 12 gånger på egen planhalva. Totalt blev det 73 bolltapp i april.

Summering

Vi alla vet vad Paul Pogba kan göra på en fotbollsplan och Manchester United har väldigt stor nytta av hans egenskaper och talang när han är som bäst. Problemet under hans tid har varit att han är alldeles för ojämn. Han kan ha vissa perioder där inget går rätt men sen kan det vända lika fort. Så var även fallet i april. Han började månaden svagt men höjde sig och när jag tänker tillbaka på Pogbas månad, tänker jag verkligen på en lyckad månad.
Det har alltid ryktats om att Pogba vill lämna United och kanske är det så det kommer bli tillslut. Men om United har möjligheten att skriva ett nytt kontrakt med honom så tycker jag verkligen att det är något man borde göra. Pogba är en grym fotbollspelare och grymma fotbollsspelare ska spela i Manchester United. Men vad som händer i sommar vet han nog inte ens själv. Just nu har han siktet inställt på att göra en bra säsongsavslutning och det ska bli väldigt spännande att se.

Victor Heed2021-04-30 15:45:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham