Lagbanner
Raphael Varane klar för Manchester United

Raphael Varane klar för Manchester United

Real Madrid och Manchester United har kommit överens gällande övergången av Raphael Varane. Den franska mittbacken ska bara genomföra en läkarundersökning innan han presenteras officiellt som det senaste nyförvärvet.

Den meriterande mittbacken blir den tredje värvningen av John Murtough. Under sin tid för Real Madrid vann Varane fyra Champions League. Tillsammans med Paul Pogba vann han även VM i Ryssland med Frankrike 2018.

Enligt övergångsexperten Fabrizio Romano kommer kontraktet vara till juni 2025 som kan förlängas med ytterligare ett år. Övergångssumman förväntas att vara omkring 50 miljoner euros.

Vad tycker redaktionen om värvningen? Vi frågade Johan Åkesson och Tim Norinder Jonsson.

Raphael Varane är en Manchester United spelare. Är det en värvning som United behöver?

Johan: Absolut! Varane är, enligt mig, en spelare som har alla attribut för att lyfta sin medspelare i mittlåset, i detta fallet Maguire och på så sätt ta försvarslinjen upp i hierarkin. Sett till att han är i sin primetime just nu, både åldersmässigt men även prestationsmässigt så tror och hoppas jag att alla de egenskaper som gjort honom till en av världens bästa mittbackar kan bidra till att Uniteds försvarslinje lyfter sig än mer. Han är stark på huvudet, behärskar ett otroligt vasst markeringsspel och duellspel men innehar även en otrolig snabbhet som jag tror kan få främst Maguire att känna trygghet. Raphael Varane är enligt mig precis vad United behöver.

Tim: Jag tror fortsatt att man hade kunnat vinna PL med Lindelöf och Maguire som mittbackspar, men det är ju ingen tvekan om att mittbacksuppsättningen generellt varit för svag. Så behovet finns absolut, och då är det väl lika bra att förstärka med besked. Väger man sedan in vilka pengar det rör sig om och hur taggad Varane själv uppges vara blir den nödvändigheten en riktig dundervärvning.

Varane kommer förmodligen att gå rakt in i startelvan. Vad kommer att ske nu med Lindelöf & Bailly?

Johan: Lindelöf kommer fortsätta att ingå i Oles planer, det är jag tämligen övertygad om. Om än med lite mindre speltid sett till hur det har sett ut sedan han kom till klubben men han kommer att användas och det kommer att roteras. Vad gäller Bailly så är jag inte lika säker. Som det verkar så vill Ole ha minst två mittbackspar och enligt de senaste rapporterna från de brittiska öarna ska det snarare vara fördel Tuanzebe. Bailly kommer nog att stanna ett tag till för att fungera som utfyllnadsspelare men vi kan nog börja räkna dagarna innan han lämnar, som det rapporterats om under en tid. Jag ger Bailly till nästa sommar sedan har han en ny klubb.

Tim: Lindelöf kommer vara tydligt tredjeval, få gott om speltid och, om inte Trippier blir klar, säkert vikariera en del på högerbacken. Det vore isåfall en rimlig och bra situation både för honom och klubben. Sen verkar många taktiskt kunniga mena att det är idiotiskt att prova honom som defensiv mittfältare, men jag tycker att det hade varit intressant att prova, och egentligen alldeles för lätt att göra för att inte ge det ett försök.
Med Bailly är det ju mycket knepigare, i synnerhet med tanke på det, som många andra liknande märkliga, förnyade kontraktet i våras. Han kan väl inte vara nöjd att vara fjärdeval med tanke på den höjden han ändå besitter, men med tanke på hans ojämnhet och skadebenägenhet gör ju klubben helt rätt också. Ett lån vore väl optimalt, så får man utvärdera Tuanzebe och Mengi lite mer, men jag ser det inte som omöjligt att han går heller. Det blir nog en följetång det med.

Kan Manchester United verkligen utmana för en ligatitel nu?

Johan: Allt är möjligt. Men enligt mig ska det till lite spetskvalité till för att på riktigt kunna utmana City. Främst behöver vi en anfallare som på riktigt kan slåss om skytteligavinsten. Alla vet att man som klubb behöver en spelare som snittar runt 20+ mål per säsong för att kunna hota om de tyngsta titlarna. Vi behöver även en defensiv mittfältare av högt snitt, typ en Wilfred Ndidi eller en Kalvin Phillips. När vi väl får de pusselbitarna på plats så tror jag att vi kommer kunna hota om de absolut tyngsta titlarna, däribland ligatiteln. GGMU!

Tim: Manchester United MÅSTE utmana om ligatiteln nu. Vi måste verkligen inte vinna, men vi måste vara med betydligt längre än förra säsongen. Laget är fortfarande inte klart, det behövs verkligen en defensiv mittfältare – men smärre brister än så har lyckats vinna PL. Det blir en otrolig säsong att följa, och jag håller Oles arbete hittills som ovärderligt, men med detta sätter han betydligt högre krav på sig själv än tidigare. Upp till bevis!


Bonsoir, Varane! 

Eric Länje2021-07-27 21:45:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham