Lagbanner
2022-11-03 18:45

Sociedad - Manchester U
0 - 1

Real Sociedad 0 - 1 Manchester United
Garnacho firar sitt första mål i europaspel för United.

Real Sociedad 0 - 1 Manchester United

Det krävdes en tvåmålsseger för att Manchester United skulle klättra förbi baskerna och knipa förstaplatsen i tabellen. Så blev inte fallet utan United får istället se fram emot en utslagsmatch inför slutspelet.

Sammanfattning:
Ett relativt svagt United inledde matchen, i vad man på förhand trodde, skulle vara en match som skulle komma att passa britterna väl. Så var inte fallet, utan spanjorerna lyckades istället med sin rotation och höll motståndarna stången en bra bit in. Utöver det så var hemmalaget också de med klart flest målchanser. Totalt mäktade spanjorerna med 13 avslut och Manchester United endast 3... Matchbilden var inledningvis till favör för Real Sociedad, men United åt sig snart in i matchen. Därefter var det mycket av ett ställningskrig där baskerna hade flertalet raka och vassa omställningar som kunde förtjänat bättre öden, om det inte vore för en viss spanjor i britternas mål. 

Men i den sjuttonde minuten skulle en långboll mot Ronaldo skarvas vidare ut mot vänsterkanten, där en framryckandes argentinsk ungdom vid namn Alejandro Garnacho kom älgandes. Ett rappt avslut med fel fot i bortre krysset var ett faktum och 0-1 till gästerna. Den andra halvleken visade sig vara en blek period för Manchester United, där majoriteten av de halvdana chanserna låg till hemmalagets favör. I slutet kom dock ett mindre tryck mot offensiv planhalva. Dock resulterade detta i varken bu eller bä, tyvärr.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Lindelöf (McTominay 58´), Martinez, Shaw - Eriksen (Fred 83´), Casemiro - Fernandes - Van de Beek (Rashford 58´) - Garnacho (Maguire 83´), Ronaldo

Real Sociedad (4-4-2): Remiro - Gorosabel (Elustondo 58´), Le Normand, Pacheco, Rico - Marin (Navarro 58´), Zubimendi, Merino, Mendez (Zubeldia 83´) - Sörloth (Magunazelaia 82´), Fernandez (Guevara 73´)

Statistik:
Målskyttar med assist: Garnacho (Ronaldo)
Gula/röda kort: 2/0 - 3/0
Bollinnehav: 48% - 52%
Avslut på mål: 4 - 1

Bäst i United: Lisandro Martinez och David De Gea

Fem tankar om matchen: 
1. Donny tillbaka i elvan 

Det var inte igår vi fick se Donny spela fotboll i den röda tröjan. Än mindre från start. Dagens instats skulle dock komma att visa sig vara halvtrög och osynlig. Kort sagt: Det märktes att han var ringrostig. Han lär dock får chansen igen och jag kommer, liksom nu, att fortsätta tro på Donny som en fungerande del i truppen.

2. De Gea
Ännu en gång när ett kontrakt är på väg att löpa ut, visar David De Gea att han, i sina bästa stunder, är en av världens absolut främsta målvakter. Om det räcker till ett nytt kontrakt får vi dock se, åtminstone lär han väll mäkta med ett kontrakt till reducerad kostnad som det ju ryktas om. Och jag anser att det bör vara något som ligger i klubbens intresse att förnya. 

3. Vikten av att rotera Bruno
Ännu en gång presterar Bruno en relativt slätstruken insats. Det är nu dags för att sätta honom på kvisten en match eller två, så han får vila. Just nu ser det ut som en slutkörd portugis, och i VM lär minuterna inte bli färre. Det är dags att vila Bruno, åtminstone någon match efter VM. 

4. Lindelöf före Maguire
I mina ögon är det klart sedan länge, Lindelöf går före britten. Men just nu ser det också ut som så även i tränarens ögon. Båda har dragits med skada och sjukdom, men trots det verkar Ten Hag ännu en gång föredra svensken i mittlåset tillsammans med Martinez. Just nu är han nummer tre i rangordningen, och förhoppningsvis lär det fortsätta så också. Lindelöf står för den ena stabila insatsen efter den andra just nu! 

5. Det var en svag jakt på förstaplatsen
Förutsättningarna var glasklara. Seger med två måls marginal och förstaplatsen i gruppen var säkrad. United såg dock bleka ut och visade inget större intresse för presspel under avslutningen av matchen. Nåja, det var som jag tidigare nämnde, endast en formalitet. Men jakten på gruppsegern var inom räckhåll, något man inte visade intresse för att ta.  

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-11-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham