Så var United-spelarnas landslagsuppehåll
Harry Maguire fick spela alla minuter för England - trots utebliven speltid i United.

Ett långdraget och sömnigt landslagsuppehåll är nu äntligen över. 15 spelare i Manchester United har under den senaste veckan representerat sina länder i både Nations League och träningsmatcher. Det är därför hög tid att sammanfatta truppens status och spelarnas insatser från veckan som gått. Varmt välkomna!

Ett strulande visum, en oväntad tvåmålsskytt och en genomusel prestation. Ja, Uniteds landslagsuppehåll hade faktiskt det mesta. I den här artikeln tänkte jag sammanfatta landslagsuppehållet genom att kolla på vad våra 15 uttagna United-spelare egentligen har haft för sig under den senaste veckan. Sammanställningen utgår helt enkelt från spelarens land, antal spelade minuter samt en kommentar om dennes vecka. Busenkelt, eller hur? Då kör vi!

#2 Victor Lindelöf
Land:
Sverige
Spelade minuter: 180 av 180
Kommentar: Sveriges lagkapten saknar matchtempo och det syntes. Lindelöf slarvade med bollen och såg stundtals passiv ut när Sverige släppte in totalt fem mål mot Serbien och Slovenien. Fick ändå 180 minuter, vilket självklart var otroligt viktigt för svensken. Assisterade dessutom till Forsbergs solomål mot Slovenien.

#5 Harry Maguire
Land:
England
Kommentar: Blev överraskad av att vår kapten ens blev uttagen och framförallt av att han fick spela 180 minuter. Stod för en okej insats mot Italien men var helt genomusel mot Tyskland. Orsakade där två mål på egen hand när han först gav bort en straff och sedan tappade bollen i uppspelsfasen. Blev hårt kritiserad i England - med rätta.

#6 Lisandro Martínez
Land:
Argentina
Spelade minuter: 101 av 180
Kommentar: Hade enligt uppgifter problem med visumet när Argentina reste till USA för två träningsmatcher. Detta ska ha resulterat i flera tusen extra mils flygning för ”The Butcher”. Spelade till slut 90 minuter mot Honduras där han höll nollan och inte släppte till ett enda skott på mål (!). Fick sedan ett kort inhopp mot Jamaica.

#7 Cristiano Ronaldo
Land:
Portugal
Kommentar: Portugals lagkapten fick bara med sig en ynka assist i 4-0-vinsten mot Tjeckien. Rubrikerna om Ronaldo handlade istället om att han knockades blodig i en duell mot Tjeckiens målvakt efter en knapp kvart. Spelade trots detta vidare. I matchen mot Spanien missade portugisen några rejäla chanser när Portugal förlorade med 1-0 och därmed missade slutspelet i Nations League.

#8 Bruno Fernandes
Land:
Portugal
Spelade minuter: 167 av 180
Kommentar: Spelade 77 minuter mot Tjeckien där han både gjorde mål och assisterade. Bruno fick höga betyg efter matchen, men det var faktiskt en annan United-portugis som blev planens gigant (och det var inte Ronaldo)! Fick 90 minuter mot Spanien där han var en av Portugals bättre spelare.

#12 Tyrell Malacia
Land:
Nederländerna
Spelade minuter: 45 av 180
Kommentar: Satt på bänken hela matchen mot Polen men blev inbytt i paus mot Belgien. Fick då spela som vänstermittback i en trebackslinje, men imponerade trots detta stort när Nederländerna vann med 1-0. Smällde även in ett läckert mål på träning, vilket fick förbundskapten Louis van Gaal att skrika ut sin beundran. Ett fantastiskt klipp, se det här!

#14 Christian Eriksen
Land:
Danmark
Kommentar: Spelade alla minuter för Danmark. Gjorde dessutom ett fantastiskt mål i 2-1-förlusten mot Kroatien när han långt utanför straffområdet skickade upp bollen i krysset. Var sedan med och bidrog till att Danmark sensationellt kunde slå världsmästarna Frankrike med 2-0 i Köpenhamn.

#17 Fred
Land:
Brasilien
Spelade minuter: 79 av 180
Kommentar: Satt på bänken i Brasiliens träningsmatch mot Ghana, men fick 79 minuter mot ett svagt Tunisien. Fred stod däremot för en svag insats när Brasilien komfortabelt vann med 5-1. Men rubrikerna handlade sorgligt nog istället om den banan som i rasistiskt syfte kastades in på planen mot de brasilianska spelarna. Såklart helt fruktansvärt och något som måste få konsekvenser.

#18 Casemiro
Land:
Brasilien
Spelade minuter: 153 av 180
Kommentar: Startade mot både Ghana och Tunisien som defensivt ankare. Bildade mittfältsduo med Fred mot Tunisien, där Casemiro stod för en underbar assist till Raphinhas 1-0-mål. Bidrog således framåt, men var även en klippa i defensiven. Som vanligt.

#19 Raphaël Varane
Land:
Frankrike
Spelade minuter: 90 av 180
Kommentar: Fick äran att bära kaptensbindeln mot Österrike, där hans Frankrike höll nollan och vann med 2-0. Blev inte riktigt utsatt för någon större prövning, men stod för en stabil och fläckfri insats. Satt sedan på bänken mot Danmark, vilket vi United-supportrar uppskattade med tanke på Varanes skadehistorik…

#20 Diogo Dalot
Land:
Portugal
Kommentar: Fick bara 90 minuter den här samlingen - men vilka 90 minuter det var! Dalot satte två (!) mål mot Tjeckien från sin högerbacksposition samtidigt som han höll nollan. En solklar MOTM-prestation och totalt sett den United-spelare som presterade klart bäst för sitt land. Fick tyvärr spendera den avgörande matchen mot Spanien på bänken.

#21 Antony
Land:
Brasilien
Spelade minuter: 52 av 180
Kommentar: Stod för två inhopp i ett stjärnspäckat, offensivt Brasilien. Noterades för att ha försökt sig på en högklassig dribblingsräd, som sånär gick vägen. Gjorde sin 10:e och 11:e A-landskamp för sitt land. Antony kommer verkligen behöva prestera i United nu under hösten för att ta en plats i Brasiliens VM-trupp, som är fylld av offensiva världsklasspelare.

#23 Luke Shaw
Land:
England
Spelade minuter: 108 av 180
Kommentar: Fick ett inhopp på 18 minuter när England förlorade med 1-0 mot Italien. Spelade däremot från start mot Tyskland, där han dessutom gjorde mål i en fartfylld 3-3-match. Shaw har verkligen inte levererat i United på ett bra tag, men gör ändå bra insatser när han får chansen i landslaget. Han kommer behövas i höst när matcherna duggar tätt.

#36 Anthony Elanga
Land:
Sverige
Spelade minuter: 46 av 180
Kommentar: Fick två inhopp av Janne Andersson, men hade svårt att göra avtryck i ett svagt Sverige. Elanga vill alltid mycket och glimrar ibland till när han får upp farten med bollen. Gjorde sin sjätte och sjunde landskamp, och kan förhoppningsvis bli en viktig pusselbit i vårt nya landslag framöver. Borde i mitt tycke ha fått mer speltid denna samling.

#39 Scott McTominay
Land:
Skottland
Spelade minuter: 180 av 270
Kommentar: Stod för två imponerande insatser mot Ukraina och Irland, när hans Skottland vann med 3-0 respektive 2-1. Tog ett sent gult kort mot Irland vilket innebar att han blev avstängd i Skottlands tredje match (den uppskjutna matchen mot Ukraina). McTominay spelade defensiv mittfältare och inte mittback, som han tidigare gjort för landslaget. Fick beröm och lovord för sina insatser.