Sevilla 2-1 Manchester United

Tyvärr blev denna match denna säsongs sista för Manchester United efter att man förlorar mot Sevilla med 2-1 och åker därmed ut ur Europa League. Insatsen var dock inte dålig men efter en mängd missade chanser avgjorde istället inbytte De Jong. Tråkigt avslut på denna säsong men det är ändå med optimism som man kan börja se framåt inför den kommande säsongen

Summering:
United inledde matchen piggt och redan första minuten fick Bruno ett läge som täcktes ut till hörna. Energin från start lönade sig för United då Rashford fixar fram en straff i sjunde minuten. Martial gör en mycket fin passning till Rashford som kommer fri och får avsluta men blir i samma situation fälld. Lite tveksamt dömd då Rashford fick avsluta och får därmed två fördelar men straff blev de i varje fall och där vet vi nu hur säker Bruno är.

Efter öppningsmålet blir matchen aningen jämnare men United fortsätter starkt och Fred får ett bra läge efter en kvart spelad men skjuter dessvärre utanför. Efter den chansen börjar Sevilla ta över mer och letar efter en kvittering. Denna kommer också komma då Reguilon stormar ner längst vänsterkanten och slår ett inlägg förbi alla i backlinjen som Suso skickar in bakom De Gea. Efter Susos mål är resten av halvleken jämn där bästa läget är Rashfords frispark i minut 39 som har den där läskiga bollbanan för en målvakt men Bounou gör en bra räddning. Men det blir inga mer mål i första halvlek och lagen går in i halvtid med resultatet 1-1.

Även i andra halvlek startar United bra och matchen borde nästan varit avgjord efter de första femton minuterna i andra. Greenwood missar ett friläge, Martial missar två och även Rashford får ett bra läge. Under denna period borde man gjort minst två mål och detta skulle så småningom straffa sig. Sevilla började sakta men säkert äta sig in i matchen igen och på sitt första riktiga läge i andra halvlek tar man även ledningen. Navas lyfter in ett inlägg från högerkanten till en fristående De Jong och han gör inga misstag från nära håll. Slarvigt försvarsspel då man är två mot en i boxen men varken Lindelöf eller Wan-Bissaka plockar upp holländaren. Detta var Fernandes minst sagt irriterad på då han skällde ut Lindelöf som skrek tillbaka.
United behövde jaga en kvittering och Solskjaer slängde in Mata, Ighalo, James och Fosu-Mensah men forceringen blev ingen vidare och Sevilla lyckas hålla undan och kommer få spela final på fredag.

Mina tankar:
Även om det känns snopet är man ändå inte alltför bitter efter uttåget. Det var inget fel på insatsen och anfallsspelet var bättre denna match än vad det varit under ett tag. Många spelare gör en bra match och om bara Martial eller någon av de andra offensiva spelarna hade haft lite mer skärpa i avsluten hade man vunnit denna match. Självklart hade det varit kul att gå till final och eventuellt vinna en ny titel men i slutändan är Europa League inget som man lägger alltför stor vikt vid och det får en snarare mer att längta till Champions League nästa år.

De flesta spelarna gör en ganska bra insats och framförallt Fred överraskade positivt enligt mitt tycke idag. Ingen spelare gör egentligen en dålig match men ibland har man inte marginalerna på sin sida och för andra matchen i rad möter man en målvakt som gör sitt livs match. Detta blir då den sista matchen denna säsongen och jag tycker känslan för första gången på länge efter att United spelat klart en säsong är positiv. Potentialen i detta lag är mycket stor och med rätt värvningar i sommar kan man utmana vilket lag som helst nästa år. Mycket saker finns att förbättra men just nu finns det en grundtanke i United som är mycket stabil och om Solskjaer får bygga vidare tror jag att detta United i slutändan kan bli något riktigt bra igen. Men med det sagt tackar vi för årets säsong och önskar Lopetegui och hans Sevilla lycka till i finalen.