Lagbanner
Bramall Lane, 2020-12-17 21:00

Sheffield U - Manchester U
2 - 3

Sheffield United 2 — 3 Manchester United

Sheffield United 2 — 3 Manchester United

Det visade sig att bli en svårspelad kväll på Bramall Lane när Manchester United lyckades att vända ett tidigt underläge för att ta sin tionde raka bortavinst. I ligan är man fortfarande obesegrad på bortaplan och befinner sig efter dagens resultat på sjätte plats med en match mindre spelad. Vinner Manchester United sin hängmatch mot Burnley kan man gå upp till en andra plats i ligan, om man fortsätter att prestera i ligan

Sheffield United startelva: Ramsdale, Baldock, Basham, Egan, Robinson, Stevens, Berge (Jagielka: in: 12:e min & ut 63:e), Ampadu, Fleck, Burke (Brewster: in:74:e), McGoldrick, Mousett (in: 63:e)


Manchester United startelva: Henderson, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles, Matic, Pogba, Greenwood (Mata: 74:e min), Fernandes (Van De Beek: 79:e min), Rashford, Martial (McTominay: 90:e min)


Summering

Manchester United sparkade av en ångestfylld match för att ta vara på poängtappen av lagen på toppen. Matchen började som alla andra av årets bortamatcher med ett nertryckt Manchester United. Sheffield United gick tydligt ut med sin fysisk och höga press. Detta satte Manchester United helt fel i positioneringen och det blev värre när återvändaren
Henderson tvekade med bollen efter en pass från Maguire. Burke hann ifatt Henderson och gjorde en brytning. McGoldrick kunde sen bara lägga in bollen i ett öppet mål för att ge Sheffield United en tidig ledning. Manchester United såg helt tagna ut och det dröjde tio minuter innan bortalaget hade sitt första anfall på Sheffield United planhalva. 

Sheffield United tappade bort sin huvudkreatör i Sander Berge tidigt i matchen. Men kunde spela på sin tidiga ledning och var organiserade. Manchester United var totalt under isen och hemmalaget skapade lägen trots att norrmannen skadade sig. Fleck kunde utökat deras ledning när hans skott gick precis utanför vänstra stolpen och det kändes som en repris från förra årets möte på Bramall Lane. 

Efter att inte skapat en enda ordentlig målchans som inte var offside, steppar Lindelöf upp. Från egen planhalva lägger han en perfekt boll till Rashford som får till en riktig bra första touch och smäller till bollen för att kvittera. Det krävdes som vanligt individuell briljans i Manchester United under Ole Gunnar Solskjaer för att vakna till. 

Det blev mer individuell briljans från Manchester United, denna gång från den franska duon. Pogba med en hög boll över backlinjen och Martial ställs ensam mot Ramsdale. Fransmannen med lite tur får bollen över målvakten och petar in bollen. Efter att ha sett bleka ut i majoriteten av första halvlek tog Manchester United ledningen. Bortalaget kunde ha tagit en större ledning med två stora chanser från både Martial och Rashford. 
I andra halvlek kom Manchester United betydligt mer bestämt ut och var mer direkta i sitt spel. Rashford ställdes mot Jagielka som spelade ytterback för nån konstig anledning. Detta skapade konstant problem för Sheffield United försvar, som tillslut fick byta ut mittback. Pogba verkade att äntligen ha kommit igång och låg bakom 3-1 målet. Fransmannen öppnar upp hela mittfältet med en piruett och skapar en kontring. Bruno spelar fram Martial som sen ger bollen till Rashford som fick göra sitt andra för kvällen. 

Resten av matchen hade Manchester United under kontroll men Sheffield United spelade desperationsfotboll i de sista tio minuter vilket gav utdelning. På en sen hörna fick matchen tillbaka sin puls igen. Lindelöf vinner nicken i boxen men träffar tyvärr McGoldrick som gjorde sitt andra för dagen. De skulle få en chans kort därpå för att kvittera matchen på övertid när inbytta Mousset prövade Henderson sent i matchen då han får till en ordentlig smällkaramell inne i boxen. Manchester United orkade att hålla sin ledning och åker tillbaka till Manchester med tre välbehövliga poäng. 


Slutresultat: 2-3
Målskyttar: McGoldrick x2, Rashford x2, Martial 
Bäst i Manchester United: Marcus Rashford


Mina tankar: 

En viktig vinst men varför måste vi alltid starta så segt? Är ett tydligt mönster att Manchester United sover när domaren blåser igång matchen. Det krävs att vi släpper in ett mål för att vi ska vakna men när vi väl kommer igång sker det grejer. 18 poäng har kommit från bortaplan och det är tio raka vinster nu. Det som är intressant med vinsterna är United har gjort två eller mer mål i de tio matcherna. Den senaste klubben att göra det var Tottenham 1960. Många av våra mål beror på att vi har väldigt skickliga spelare i en mot en situationer och ett kontringsspel som alltid leder till mål. Kontringsspelet är det enda konsekvent anfallsspelet som finns under Solskjaer, men det visar sig vara effektivt. Vi gör givetvis det alltid svårare än vad det behöver vara. Istället för att göra 4-1 och totalt stänga matchen, måste man sitta och lida med hjärtat i halsgropen i slutminuterna. 

Idag var Pogba verkligen spelhumör. Låg bakom två mål och gjorde det enkelt för sig själv. En touch i passningsspelet och sökte konstant nya ytor för att göra sig spelförande. Fler av dessa prestationer krävs från fransmannen men en utgång till sommaren verkar fortfarande trolig. Kan vi ha fler spelare som avlastar Bruno i offensiven, så kan man tävla mot de bästa i ligan. Rashford börjar också ha kommit igång och har nu fem gjorda mål och fyra assist. Man kan hoppas att det släpper nu för Martial som tillslut fick göra sitt första mål i Premier League. Det var svajigt idag men det visar fortfarande stryka att kunna vända underläge och hålla en ledning. Nu väntar ett efterlängtat derby mot Leeds på söndag. 

GGMU

 

Eric Länje2020-12-17 23:28:18
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham