Lagbanner
Spelarbetyg 19/20 - Anfallare
Uniteds framtida lagkapten?

Spelarbetyg 19/20 - Anfallare

Med bara timmar kvar till säsongspremiär för de lite sämre lagen går Unitedredaktionen igenom den sista lagdelens insatser säsongen 2019/2020. En lagdel som bitvis känts tunn och skör, men som tillslut mullrade igång och möjliggjorde en smått makalös avslutning på säsongen.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd



#9 Anthony Martial (41 starter, 7 inhopp, 23 mål, 9 assist)
Kontrakt: Juni 2024
Säsongsbetyg: 4
Vår franske virtuos gjorde sin klart starkaste säsong i den röda tröjan. Ett skönt besked givet den ständiga klagosång som brukar ljuda från de engelska tabloiderna och gamla storspelare i diverse tv-format. Kanske har det att göra med Martials mindre sympatiska minspel och kroppsspråk som då och då gör sig påmint? Till skillnad från nyss nämnda belackare tycker jag att Martial är rejält underskattad som nia.  Att jämföra honom med Ruud van Nistelrooy eller dagens motsvarighet Harry Kane känns inte rättvist. Martial har hittat sitt sätt för att kompensera det fysiska och statiska boxspelet med fart och aviga löpningar. Samspelet med sina offensiva kamrater har bitvis varit briljant och vi minns gärna de drömmål som serverats med jämna mellanrum. Jag blir inte förvånad om det finns ytterligare en nivå att kräma ur.    

 
#10 Marcus Rashford (39 starter, 5 inhopp, 22 mål, 8 assist)
Kontrakt: Juni 2023
Säsongsbetyg: 4
Precis som anfallskollega Martial har Rashford utvecklat sin jämnhet. De långa dipparna blir allt kortare och trots ryggproblemen fick Marcus ihop imponerande 30 poäng på 39 starter. Han vill så otroligt mycket och kan därför ibland överarbeta situationerna i sin iver att leda sitt älskade United till framgång. Med tanke på kapten Maguires trassel med det grekiska rättsväsendet ser jag ingen annan utväg än att lämna över bindeln till den självklare ledaren i laget. En sådan utmärkelse skulle förstås ge en rejäl självförtroendeboost med möjligheter till både fördubblad målskörd och livstidskontrakt.  

 
#11 Mason Greenwood (26 starter, 23 inhopp, 17 mål, 3 assist)
Kontrakt: Juni 2023
Säsongsbetyg: 4
Snacka om ketchupeffekt. Greenwood inledde lite försiktigt med några soloraider i Europa League innan han på allvar började skjuta in sig. Precis som resten av laget förvandlades superlöftet till en helt annan spelare efter Fernandes ankomst. Med en närmast skrämmande precision sköt Mason sönder allt och alla med det ena klassavslutet efter det andra. Skottekniken håller allra högsta klass – frågan är om han (redan nu) har några övermän i världen som kan avsluta lika vasst med bägge fötterna? Naturligtvis finns det en hel del att slipa på i spelet utan boll och i länkspelet med lagkamraterna, men glöm för guds skull inte att killen fortfarande bara är en tonåring – hur ska detta sluta?  
 
 
#25 Odion Ighalo (5 starter, 14 inhopp, 5 mål, 1 assist)
Kontrakt: Januari 2021
Säsongsbetyg: 3
När nigerianen anslöt från Kina höjde de flesta (inklusive undertecknad) rejält på ögonbrynen. Var detta allt Ed Woodward kunde åstadkomma i värvningsväg? Vad skulle United med en gammal Watfordanfallare till? I en fredagspanel fick jag frågan om vilka förväntningar vi skulle ha på Ighalo. Jag beställde fem mål som krav för att kunna dela ut betyget godkänd värvning. När jag nu summerar kan jag bocka av mina fem mål och dessutom en överraskande positiv insats spelmässigt, trots relativt begränsad speltid för den långe anfallaren. En klar trea i min bok.   
 

#44 Tahith Chong (4 starter, 8 inhopp, 0 mål, 2 assist)
Kontrakt: Juni 2022
Säsongsbetyg: 2
Jag tillhör väl den skara Unitedfans som inte riktigt sett storheten i holländaren. Framgångar i ungdomslagen är inte alltid en garanti för succé i representationslaget. Det tycker jag vi kan se tydligt i Tahith Chongs fall. Helt rätt att skicka iväg honom på lån. Blir spännande att se om jag till slut blir motbevisad.  

En vecka kvar till den riktiga premiären - håll ut!

GGMU
 

Mikael Martinsson2020-09-11 21:10:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham