Lagbanner
Spelarbetyg 20/21 - Mittfältare

Spelarbetyg 20/21 - Mittfältare

Säsongsbetygen fortsätter och det har blivit dags för Unitedredaktionen att utvärdera mittfältet. Överlag har det varit stabila prestationer från de flesta spelarna men självklart sticker en viss portugis ut från mängden.


5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd


Mittfältare:

#18 Bruno Fernandes: (58 matcher, 28 mål, 17 assist) 
Kontrakt: Juni 2025 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 5

Portugisen har varit den stora nyckeln till Uniteds framstående prestationer den här säsongen. Utan Bruno på plan hade United med all säkerhet inte kommit topp 4 den här säsongen. Fernandes har spelat extremt mycket under säsongen och det såg ut att ta ut sin rätt på slutampen då portugisen såg sliten ut. Men överlag en enastående säsong av Bruno och han har bevisat att han är en av Premier Leagues bästa spelare.

#17 Fred: (48 matcher, 1 mål, 2 assist) 
Kontrakt: Juni 2023 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 3

Den här säsongen har Fred fått allt mer förtroende och utifrån hans kvalitéer har insatserna överlag varit väl godkända och stabila. Det som dock känns övertygat är att Fred kanske inte är en startspelare som ska vara med då United utmanar om de tunga titlarna. 

#39 Scott McTominay: (49 matcher, 7 mål, 2 assist) 
Kontrakt: Juni 2025 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 4

Utan tvekan har detta varit McTominays bästa säsong hittills i Unitedtröjan. Han är en krigare med hjärta för klubben och det är inget snack om att han spelar för emblemet på bröstet. Det finns fortfarande områden skotten behöver utveckla, bland annat passningsspelet och bollbehandlingen, men trots sin ringa ålder verkar han ha tagit en relativt ordinarie plats på mittfältet. En krigarsjäl som även hittat poängproduktionen i år. 

#6 Paul Pogba: (42 matcher, 6 mål, 9 assist)
Kontrakt: Juni 2022
Säsongsbetyg: 3

Fransmannen har äntligen hittat en roll som passar honom i Manchester United. Solskjaer har spelat Pogba i en fri roll till vänster i slutet av säsongen något som har passat honom som handen i handsken. Vi har även fått se mer av lagspelaren Pogba som accepterat roll att inte vara den spelare som allt kretsar kring. Visst finns det mer att önska i poängproduktionen men vi ser gärna att fransmannen väljer att förlänga kontraktet och bygga vidare på det fina samarbetet han haft med Bruno Fernandes.

#31 Nemanja Matic: (36 matcher, -, 1 assist) 
Kontrakt: Juni 2023
Säsongsbetyg: 2

Matic har under senare delen av säsongen använts som en inhoppare för att stänga matcher. Hans kvalitéer är just tryggheten med bollen men också det är något som tagit ut sin rätt med tiden då en hel del bolltapp och långsamma bollbehandling gjort att han förpassats till bänken. Att använda honom som en balansspelare vid ledning och låta han komma in från bänken är dock något som han axlat relativt bra och genomfört med godkänt betyg. 

#34 Donny Van De Beek: ( 36 matcher, 1 mål, 2 assist)
Kontrakt: Juni 2025 + 1 optionsår
Säsongsbetyg: 2

Sett till antalet matcher han medverkat i så framstår det som att Donny spelat mycket. Alla vet vi att så är självklart inte fallet, då majoriteten av dessa matcher är 5-minutersinhopp. Betyget han får i år baserar vi på att då han faktiskt spelat  mer än 5 minuter har han varit stabil och visat att han anpassar sig till den brittiska fotbollen. Stabila och trygga prestationer kröntes med en fin insats i avslutande omgången. Donnys säsongsbetyg säger snarare mer om hur felaktigt hanterad han blivit under året snarare än hans egna prestationer. Vi hoppas såklart att vi får se mer av honom framöver där han från Holland lärt sig att spela på flera positioner. Istället för att konkurrera med Bruno så bör han användas offensivt på en kant alternativt försöka varva in som en defensiv mittfältare. In Donny we trust! 

#8 Juan Mata: ( 18 matcher, 3 mål, 3 assist)
Kontrakt: Juni 2021 +1 optionsår
Säsongsbetyg:  2

Förmodligen lämnar den gode Juan Manchester United efter den här säsongen och han kan se tillbaka på en fin karriär i den röda tröjan. Den här säsongen har dock spanjoren fått nöta bänk och fått spela i de mindre viktiga matcherna. Där har han varken gjort bort sig eller glänst. 

#46 Hannibal Mejbri: (1 match,-)
Kontrakt: Juni 2026
Säsongsbetyg: Spelat för lite för att bedömas. 

Den franskfödde tunisiern är en oerhört bollbegåvad offensiv mittfältare som har framtiden för sig. I dagarna blev han också uppkallad till Tunisiens landslagstrupp inför vänskapsmatcherna som stundar. Fick föregående vecka också göra debut i Unitedtröjan då han hoppade in i bortasegern mot Wolverhampton. Lägg namnet på minnet, förhoppningsvis får vi se mer av honom inom en snar framtid. 

#14 Jesse Lingard: ( 3 matcher, -) ( Utlånad till West Ham: 16 matcher, 9 mål, 5 assist)
Kontrakt: Juni 2022
Säsongsbetyg: Spelat för lite för att bedömas ( Utlåningen i West Ham betygsätts ej)

Unitedprodukten har spenderat den andra halvan av säsongen på lån till premier league kollegan West Ham och det var där Lingards säsong verkligen tog fart. I United blev det under hösten knapert med speltid och engelsmannen fick enbart spela tre matcher och gjorde inget större avtryck. Formen han visade upp i West Ham visar iallafall tecken på att det finns något spännande i Lingard men frågan är om hans framtid finns hos United. Vi är iallafall glada och se att Lingard verkar ha fått upp farten på sin karriär igen och oavsett om han bär den röda tröjan nästa säsong eller inte önskar vi honom all lycka.

Viktor Rundlöf & Johan ÅkessonViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-06-05 14:29:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham