Lagbanner
Spelarbetyg: Arsenal-Manchester United 0-0

Spelarbetyg: Arsenal-Manchester United 0-0

Mötet mellan Arsenal och Manchester United på lördagskvällen slutade mållöst. Defensivt gör United en stabil insats där Wan-Bissakas prestation sticker ut lite extra. Offensivt hade “ The Red Devils” svårt att sätta sina lägen och det skulle bli matchavgörande.


5-Världsklass
4-Mycket Bra
3-Bra
2-Godkänd
1-Underkänd


David De Gea: 3
Ställs inte på jättemycket prov  spanjoren men han gör det han ska och håller nollan. Gör en bra räddning på Smith-Rowes skott i den andra halvleken.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Uniteds bästa spelare idag. Defensivt som vanligt felfri och gör ett par viktiga brytningar och blockade flera skott. Offensivt tycker jag också högerbacken gör det bra han stormade fram bra på högerkanten och slog ett par farliga inlägg. Mer sånt Aaron!

Victor Lindelöf: 3
Bra insats av svensken. Positionssäker och bidrar till att United håller nollan. Slarvar ibland med rensningarna vilket ledde till några farliga lägen för Arsenal, men överlag kändes Lindelöf stabil matchen igenom.

Harry Maguire: 3
United kaptenen agerade ovanligt lugnt och stabilt matchen igenom. Passningarna satt där de skulle och perfekt tajming i brytningarna. För ett högre betyg hade engelsmannen behövt hota lite mer från fasta situationer.

Luke Shaw: 3
Pånytt en imponerande insats av engelsmannen. Hotade ständigt med intensiva löpningar längs vänsterkanten. Hamnade ibland på efterkälken när Arsenal kontrade men Shaw har verkligen gjort vänsterbacks positionen till sin.

Scott Mctominay: 2 ( ut 37:e)
Utgick redan i slutet på den första halvleken då han såg ut att må dåligt. Kämpade på bra den lilla tiden han spelade men uträttade inte speciellt mycket.

Fred: 3
Bra insats av brassen idag. Krigar bra på det centrala mittfältet och vinner mycket boll. Är en jätteräddning ifrån att bli matchhjälte när han avlossade ett distansskott som så när seglade in.

Paul Pogba: 2
Inte fransmannens bästa match. Tappade en del boll och drog på sig onödiga frisparkar. Såg lite frustrerad ut och kom aldrig riktigt in i matchen.

Bruno Fernandes: 2
När portugisen inte är i form då gör inte Manchester United mål. Relativt osynlig även om han hotar en del med farliga inspel i motståndarnas straffområde. Det intensiva spelschemat ser ut att ha tagit ut sin rätt på Bruno som ser sliten ut.

Marcus Rashford: 2 ( ut 80:e)
Den spelare i United som hotade mest offensivt. Löpte mycket men hade svårt att ta sig till några riktiga målchanser. Fick ett jätteläge att göra mål i första halvlek men tog alldeles för lång tid på sig att avsluta och slarvade bort läget. 

Edinson Cavani: 2
Vem ska egentligen spela nia i Manchester United? Inget mål för Cavani idag och hur han lyckas gå mållös idag vet jag faktiskt inte. Får två jättelägen som han bara ska göra mål på men skärpan är inte riktigt där. Det positiva är att han iallafall tar sig till målchanser vilket hans konkurrent inte gör.

Inhoppare:
Anthony Martial ( in 37:e)
Martial började rättmätigt på bänken idag efter onsdagens insats. Trots det fick han göra ett tidigt inhopp när Mctominay tvingades utgå. Tyvärr såg han precis lika iskall ut som vanligt och vill han börja starta matcher måste han verkligen steppa upp.

Mason Greenwood ( in 80:e) 
spelade för kort tid för att betygsättas.

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-01-30 21:27:43
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham