Lagbanner

-
-

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United

Årets första match var ett viktigt möte när United mötte Artetas Arsenal på Emirates Stadium. Manchester United som ofta varit bra i möten med de större lagen denna säsong bjöd dessvärre på en ny plattmatch och Arsenal vinner rättvist med 2–0 efter två mål i första halvlek.

5 – Världsklass
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

 
David De Gea1
Har inte en chans på första målet och returen han släpper på andra är inte bra men det är en svår skarv att hantera. Släpper ändå in två bollar och gör inte massa räddningar utöver det så blir inte ett godkänt betyg för spanjoren denna gång även om det är tufft att ge han en etta.
 
Aaron Wan-Bissaka: 1
Riktigt dålig offensiv denna match igen tyvärr och det blev inget lyft i självförtroende efter hans fina assist till Rashford mot Newcastle. Är ur position vid några tillfällen i försvaret också där Aubameyang får väldigt stora ytor att attackera på vänstersidan.
 
Victor Lindelöf: 1.5
Bäst i backlinjen utan att vara särskilt bra. Får oturligt bollen på sig innan båda Arsenals mål som ledde fram till öppna lägen för Pepe och Sokratis. Ser lite skakig ut generellt och framtiden i Uniteds backlinje är lite osäker för Victor.
 
Harry Maguire: 1
Troligtvis hans sämsta match i Uniteds tröja. Upphäver offsiden vid förspelet till Arsenals första mål och har svårt att kontrollera Lacazette. Ofta klumpig med bollen vid fötterna i dagens match dessutom.
 
Luke Shaw: 1
Har väldigt stora problem med Pepe matchen igenom. Tappar han vid första målet och blir ofta bortgjord av ivorianen. Ser seg och trött ut i både försvar och anfall.

Fred: 2
Inte samma skärpa i passningsspelet som tidigare matcher men försöker ändå och är väldigt rörlig till skillnad från resten av laget. Passar inte bra ihop med Matic och behöver McTominay bredvid sig.
 
Nemanja Matic: 2 (ut 81`)
Bra fötter idag på Matic och tar sig ofta ut jobbiga situationer konstigt nog. Annars lunkar han runt lite som vanligt och kanske borde legat bättre i position vid öppningsmålet. Väldigt fin passning till Periera vid Uniteds bästa läge i matchen och gjorde det ändå betydligt bättre än vad jag trodde.
 
Daniel James: 2 (ut 58`)
Öppnade piggt och fixade ett gult kort på Kolasinac efter bara två minuter. Löper som alltid men får inte mycket bra att jobba med. Får godkänt för att han visar lite inställning.
 
Jesse Lingard: 1 (ut 58`)
Frågan är om Lingard någonsin kommer ta sig ur den här svackan. Dålig i mottagningar, passningar och United är i desperat behov av en kreativ spelare i nummer 10 rollen.
 
Marcus Rashford: 1
Har några bra skottlägen där han inte prickar rätt. Försöker kombinera med Martial men har väldigt svårt mot ett för dagen väldigt bra Arsenal försvar. Man hade hoppats på mer efter hans fina insatser mot Manchester City och Tottenham.
 
Anthony Martial: 1
Har det svårt mot Sokratis och Luiz som plockar ner Martial väldigt bra denna match. Kommer igenom snyggt vid ett tillfälle i andra halvlek men utöver det lyckas han inte med mycket.
 
Inhoppare:

Andreas Pereira: 2 (in 58`)
Kommer in mot Lingard och får tidigt ett bra skottläge där han skjuter utanför. Är annars mer aktiv och borde startat denna match.
 
Mason Greenwood: 2 (in 58`)
Svårt läge att komma in i och uträttar inte särskilt mycket. Försöker ändå komma till avslut men fick inte iväg någon ny projektil med vänsterfoten idag. Borde kanske fått mer tid på plan.
 
Juan Mata: 2 (in 81`)
Byts in när matchen känns ganska avgjord. Hittar Rashford med ett fint inlägg.

Erik Söderlund2020-01-02 01:34:37
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham