Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United
United fick lämna Emirates Stadium tomhänta.

Trots en lovande insats räckte det inte. Toppmötet på Emirates slutade 3-2 till hemmalaget Arsenal efter ett sent avgörande av Nketiah. Och känslan direkt efteråt är att United ändå kanske förtjänade poäng i den här matchen, speciellt med tanke på den första halvleken.

David de Gea: 3

Som vanligt svag med fötterna, vilket utnyttjades av både Arsenal-spelarna och hemmapubliken. Ingripandet vid 2-1-målet måste bara ifrågasättas – det ska inte få vara så lätt från den distansen. Revanscherade sig i slutet genom att rädda ett skott från nära håll, men släpper sedan in ett taffligt 3-2-mål. Underkänd.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Extremt slarvig och amatörmässig markeringsmiss på Nketiah vid 1-1-målet. Upphävde dessutom offsiden vid 3-2-målet. Martinelli hade klart övertag och AWB hade det riktigt tufft. Alldeles för svag i offensiven vilket gjorde honom extremt begränsad. Klumpig.

Raphaël Varane (ut 90+3’): 5
Lugn, kylig och stabil. Bidrog med rutin och långa försvarsben. Solid och mästerlig insats från Champions League-Varane, som trots tre insläppta mål är bland de bättre i United idag.

Lisandro Martínez: 6
Vår bandagerade världsmästare var rustad för strid. Passningssäker och trygg i offensiven, men även urstark och hänsynslös i defensiven. Nickade vackert in 2-2-målet, tillika sitt första mål för klubben. Extremt bra insats idag.

Luke Shaw: 4
Följsam i försvarsspelet och lugnade ofta ner när han själv fick bollen. Bromsade och kontrollerade Saka på ett bättre sätt än AWB mot Martinelli. Fyllde även på fint i offensiven när han fick chansen. Solid.

Scott McTominay: 4
Ersatte avstängde Casemiro och gjorde det okej. Fyllde på bra i offensiven och slet starkt i defensiven. Utmärkte sig inte på något sätt men gjorde samtidigt inte bort sig.

Christian Eriksen: 4
Anonym insats av dansken som inte höll sig i händelsernas centrum. Fick ta den rutinerade rollen på mittfältet i Casemiros frånvaro och skötte sig felfritt.

Antony (ut 71’): 3
Så pass dribblingssugen att det mer slog över till det negativa. Saknade kvalité i sista tredjedelen och i de avgörande passningarna. Upplevdes stundtals nästan som nonchalant. Borde ha bytts ut tidigare.

Bruno Fernandes: 4
Ville så mycket men fick inte riktigt ut det. Slet hårt och bidrog mycket i defensiven, samtidigt som han på obligatorisk manér gnällde lite för mycket. Nyttig men inte utslagsgivande idag.

Marcus Rashford: 6
Har vår nummer tio någonsin sett så här het ut? Fylld från topp till tå med ett enormt självförtroende. Fantastiskt solonummer till 1-0 som han själv regisserade. Stekhet och livsfarlig under matchens alla 90 minuter.

Wout Weghorst: 4
Slet hårt i både uppbyggnads- och försvarsspelet. Överraskade med sina fina, känsliga fötter. Fick aldrig riktigt något eget läge, utan bidrog mer till kollektivet och sina medspelare. Uppoffrande och hängiven.

Inhoppare
Fred (in 71’): 4

Extremt anonymt inhopp från brassen som fick drygt 20 minuter på plan. Täckte mycket ytor och tog några uppoffrande löpningar.