Lagbanner
Spelarbetyg: Aston Villa 3 - 1 Manchester United
Ja, du får faktiskt ta på dig den här, Erik.

Spelarbetyg: Aston Villa 3 - 1 Manchester United

Lista på saker jag jag är så fruktansvärt trött på: Anthony Taylor. Domarstandarden i Premier League. Emiliano Martinez. Tyrone Mings. Matty Cash. Aston Villa. Manchester Uniteds insats på Villa Park söndagen den 6:e november. Nu mot sakligare saker.

Betygsskala
1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best

David de Gea4
Brukar aldrig vara orolig på frisparkar, men är det nån gång det ska gå åt helvete så kan det väl lika gärna göra det när allt annat också gör det. Kan inte göra något på något av målen egentligen. Håller på att sjabbla till det med bollen en gång men annars inget att klaga på.

Diogo Dalot: 4
Inte en direkt framträdande insats, men gör sig inte heller direkt skyldig till några större misstag än ett antal felbeslut. Måste vässa enormt på att konsekvent leverera inlägg.

Victor Lindelöf: 3
Försvar är en lagsyssla och han ska inte enkom lastas för varken det första eller tredje målet, men är likväl den som går bort sig allra tydligast. Pressar högt så många gånger att det känns som en medveten taktisk instruktion, och det kan man sannerligen ifrågasätta med tanke på hans styrkor och svagheter.

Lisandro Martinez: 3
Första sämre individuella insatsen i United-tröjan (Brentford-matchen räknas aldrig) med några riktigt svaga ingripanden. Aston Villa och Emery hade gjort läxan och markerar bort honom i uppspelen. Lyfter sig på det stora hela enkom tack vare sin karaktär, men vi har vant oss vid en mycket högre nivå än såhär.

Luke Shaw (Ut 65’): 5
Visst, det är en felstuds som leder till att han blir målskytt. Men även utöver det är han nästan felfri den ganska platta insatsen till trots. Otroligt viktig i alla delar av spelet, och hade spelarna runtomkring varit bara något snäpp bättre hade betyget blivit högre.

Casemiro: 5
Får täcka större ytor än vanligt när mittfältsbalansen fallerar och gör det såklart med den äran. Liksom Shaw lyckas han med bedriften att vara bra i ett för dagen väldigt svagt kollektiv.

Christian Eriksen: 3
Ser allra tröttast ut i ett väldigt icke-roterat lag. Det verkar som att hans defensiva brister blir tydligare när Bruno inte spelar precis framför. Står för klart flest ”unforced errors” vilka är den starkast bidragande anledningen till att Villa kan kontra så framgångsrikt. Den här mittfältsuppsättningen funkar helt enkelt inte.

Donny van de Beek (Ut 65’): 3
Fortsatt svårt att komma in i spelet och det blir smärtsamt uppenbart i det ack så viktiga presspelet. Kan nog göra mycket nytta, men resten av spelet är inte där än för att det ska komma fram över huvud taget. Höjer sig en del mot slutet av första men det är långt ifrån tillräckligt för att rädda ett godkänt betyg och framförallt inte för att göra skillnad för United.

Marcus Rashford: 3
Kommer inte alls till sin rätt ute till höger, och gör en väldigt osynlig insats rakt igenom. Marginellt bättre ute till vänster.

Cristiano Ronaldo. 3
Osynlig stora delar, droppar lite väl djupt många gånger i uppspelsfaser och missar några riktigt bra chanser. Men blixtrar till med några fina bollvinster och fortsätter komma till lägen. Det alldeles för yviga kroppsspråket blir ett lite större problem när han bär bindeln och borde pusha på medspelarna istället. Pluspoäng för att han brottar ner otroligt osympatiske Tyrone Mings.

Alejandro Garnacho (Ut 65’): 4
Fortsätter att visa initiativ och är överlag den det händer mest kring i första halvlek offensivt.


Inhoppare
Tyrell Malacia: 4
Gör inga större avtryck mer än en nätt tunnel och vila till Luke Shaws ovärderliga ben. Habil.

Anthony Elanga (In 65’). 4
Jag kan inte regelboken toppenbra men är man först på bollen och blir slagen i ansiktet av målvakten borde man väl få en straff, eller? I övrigt fortsatt nyttig utan boll, fortsatt håglös med den.

Anthony Martial (In 65’): 4
Otroligt skönt att han är tillbaka och är bra delaktig i spelet, men lyckas inte göra någon större skillnad.


Erik ten Hags hittills svagaste tränarinsats renderar kanske något höga betyg, men det är mer kollektivet och vissa indivder som fallerar. Eller vad säger ni? Lämna en kommentar!
 

Tim Norinder Jonsson2022-11-06 17:11:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham