Lagbanner
Spelarbetyg: Atalanta vs Manchester United
Ronaldo räddade United ännu en gång

Spelarbetyg: Atalanta vs Manchester United

Manchester United var nära att åka på ännu en smäll på bortaplan. Men historien upprepar sig för en tredje raka gång med att Cristiano Ronaldo räddar laget med ett sent mål. Den sena kvitteringen ser till att United befinner sig på första platsen i grupp F.

Betygskala
1: Sälj!
2: Usel
3: Underkänd
4: Godkänd
5: Bra
6: Mycket bra
7: Best


David De Gea: 3
Borde ha räddat Josip Illicics skott när han gjorde sitt första misstag för säsongen. Ställdes annars inte riktigt på prov av Atalanta anfallet.

Eric Bailly: 5
Ersatte Victor Lindelöf som den tredje mittbacken i sin andra start. Trots sina få spelminuter denna säsong stod han för flera viktiga brytningar för att hålla United levande. Blev senare straffad när han chansade att försöka sätta Zapata offside.  

Raphael Varane (Ut: 38´): 4
Är en viktig kugge i försvaret då han skapar struktur när United spelar med en fembackslinje. Kan enbart hoppas att det inte är något allvarligt. Kommer förmodligen att missa Manchester derbyt.

Harry Maguire: 2
Mer trygg i sitt positionsspel tillsammans med Varane i fembackslinjen. Blev därefter osäker när United ändrade till en fyrbackslinje. Upphävde offsiden när Zapata gav ledningen tillbaka till Atalanta. Ännu en blek insats från kaptenen.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Hängde inte med Zapata när han hittade en fri Illcic. Brukar vanligtvis vara stabil defensiv men hade problem med positioneringen idag.

Scott McTominay (Ut: 87´): 3
Var nära att ge United ledningen tidigt in men hade inte marginalerna med sig. Fick göra ett hårt defensivt jobb med tanke på Pogbas bolltappar. Fick ett väldigt märkligt gult kort vilket sänkte hans energinivå.  

Paul Pogba (Ut: 68´): 2
Var tvungen att visa defensiv disciplin tillsammans med McTominay. Blev motsatsen när han gav bort flera chanser med slarviga bolltapp i farliga situationer och lämnade skotten ensam. Svårt att tänka sig det är samma spelare som inledde säsongen med fyra assist.

Luke Shaw: 3
Likt Maguire verkade engelsmannen att vara mer bekväm när United spelar med en fembackslinje. Var dock inte på plats när Ilicic gav Atalanta ledningen. Ett kontinuerligt problem att målen sker på hans sida vilket är oroväckande.

Bruno Fernandes (In: 87´): 4
Hade det svårt att komma till lägen där han kunde sätta sina avgörande passningar. Men klackade fram en graciös assist efter ett portugisiskt samarbete.  Var huvudkreatören i sista tredjedelen men fick aldrig några alternativ.

Marcus Rashford (Ut: 68´): 3
Märks att Rashford har fått fler spelminuter i sig. Rapp i steget och skapade lite bekymmer för Atalanta försvaret när United kontrade. Behöver dock lära sig att vara smartare i sina löpningar och kunna påverka matchen även när han inte har bollen.

Cristiano Ronaldo: 7
Som vanligt relativt osynlig i spelet men vad spelar det för roll? Ronaldo lever för att göra mål på Champions League kvällar. Fem mål på fyra matcher i turneringen. Mr.Champions League himself!

Byten

Mason Greenwood (In: 38´): 4
Fick komma in för en skadad Varane när United återgick till en 4-2-3-1. Kom bättre in i spelet till andra halvlek när han var aggressiv i pressen. Är inte lika formstark som han var för några veckor sen. Fin lobb till Ronaldo i slutskedet av matchen.

Nemanja Matic (In: 68´): 4
Kom in för att försöka vinna mittfältet och hjälpa McTominay.

Edinson Cavani (In: 68´): 4
Erbjöd mer rörelse i boxen vilket det fanns en stor saknad av. Lär starta i derbyt.

Donny van de Beek (In: 87´): –
Spelade för lite att betygsättas

Jadon Sancho (In: 87´) : ­­–
Spelade för lite för att betygsättas

GGMU

Eric Länje2021-11-02 23:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham