Lagbanner

Spelarbetyg: Brentford - Manchester United

Ja var ska man börja... En synonym för United säsongen 2023/2024 utspelade sig mot Brentford. En usel prestation ackompanjeras av ett sent mål från United, som direkt efter avspark släpper in kvitteringen. Betygen speglar den gravt underkända insatsen laget stod för.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

André Onana: 5

Håller laget kvar i matchen med flera fina räddningar. Stack ut i en relativt svag defensiv.

Diogo Dalot: 3
Blir överspelad flera gånger och har stora utmaningar på sin defensiva kant. Likaså i luftspelet. 

Victor Lindelöf (ut ‘69): 4
Gör det okej men har oerhört svårt att hålla sig på rätt sida i markeringsspelet. Täcker upp och bryter flera farliga chanser, framför allt i första halvlek. Stabilt utan att förta sig. 

Raphael Varane (ut ´46): 3
Kantig och stel. Höjden av dumdristighet när han flera gånger försöker stötbryta utan uppbackning. Svagt för en sådan rutinerad pjäs.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Blir liksom kollegan på andra kanten överspelad flera gånger och vinner inte många dueller i luften. 

Scott McTominay: 3
Anonym och felplacerad i stora delar av matchen. Lämnar stora luckor bakom sig som både Toney och Wissa är vassa på att utnyttja.

Kobbie Mainoo (ut ‘80): 3 
Visar sitt lugnt vid några tillfällen men faller ur matchbilden, liksom kollegan i låset. Har svårt att hitta sin plats i matchen och dess utveckling.

Alejandro Garnacho (ut ‘59): 3
Försökte sprinta sig förbi sin gubbe en gång eller två utan framgång. Var anonym i en rejält svag offensiv uppställning. 

Bruno Fernandes: 3
Hade några framspel som med lite effektivitet och finess kunde förtjäna bättre öden. Men har liksom resten av laget svårt att hitta in i matchen. Det ser mest ut som att han springer runt utan att veta var han ska ta vägen. 

Marcus Rashford (ut ‘80): 1
En synonym för Rashford den senaste tiden är att han saknar engagemang och fantasi. Istället för att växla upp drar han ner tempot i allt på offensiv planhalva. Det är dags att gå vidare utan Rashford i det projekt som med tiden ska ta form. 

Rasmus Höjlund: 3
Liksom de flesta andra hittar Höjlund inte in i matchen och får väldigt lite att jobba på. En anonym insats som man hoppades mer på. Svag i försvarsspelet på defensiva fasta. 

Inhoppare: 

Harry Maguire (in ‘46): 4
Gör inte bort sig utan håller sig på i sin yta i försvarsspelet. Stark i luftrummet vilket saknades i stora delar av matchen. 

Antony (in ‘59): 1
Fantasilös och anonym. 

Lisandro Martinez (in ‘69): 3
Det blev ett idogt arbete i att försöka städa undan Brentfords chanser. Dock har han svårt att hitta sin plats och bjuder motståndarna på både en och två farliga chanser. Men det är så skönt att ha The Butcher tillbaka. 

Mason Mount (in ‘80): 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Casemiro (in ‘80): 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik Ten Hag: 2
I match efter match ställer Ten Hag ut ett lag som presterar LÅNGT under den nivån som går att förvänta sig. Och när man tror att andra halvlek ska bjuda på mer så blir det en kopia mot första halvlek. 

Jag undrar verkligen vad laget gör på träningsplanen veckorna i ända när prestationen mot Brentford blir synonym med prestationerna under stora delar av säsongen. Det finns uppenbarligen ingen spelidé efter så lång tid vid rodret, eller så finns det en men som spelarna inte kan eller vill ta till sig.

Vad tycker du om prestationen mot Brentford? Varför kan United inte hålla ledningar? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet.

Johan Åkesson@aakessonjohan2024-03-30 23:09:36
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham