Lagbanner
Spelarbetyg: BSC Young Boys – Manchester United
Aaron Wan-Bissaka och Paul Pogba stod inte för bra insatser i förlusten mot Young Boys

Spelarbetyg: BSC Young Boys – Manchester United

Cristiano Ronaldo gjorde mål på nytt. Men det blev en mardrömsstart på Champions League för Manchester United efter individuella misstag av Jesse Lingard och Aaron Wan-Bissaka.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

David De Gea: 4

Kan inte göra något på de två målen och det är inte spanjorens fel att United förlorar. Ställs inte på jättemycket prov men gör en bra räddning på ett tungt långskott.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Det blev en kort kväll för högerbacken då han fick syna det röda kortet efter 35 minuter efter att ha gått alldeles för hårt in i en närkamp. Den korta tiden Wan-Bissaka var på plan stack han inte ut nämnvärt men det röda kortet drar såklart ner betyget rejält då han sätter laget i skiten.

Victor Lindelöf: 5
Trots de två insläppta målen gör “vigge” en bra match. Positionssäker och lugn med bollen. När United blir tillbakatryckta får han och Maguire slita enormt defensivt.

Harry Maguire: 3
Lite väl passiv vid kvitteringsmålet då engelsmannen inte riktigt är vaken. Vinner mycket nickdueller och täcker skott men hans inblandning i 1-1 målet sänker betyget.

Luke Shaw: 4
Sliter och kämpar bra matchen igenom sköter sin defensiva roll bra. Lyckades inte riktigt komma upp i banan och bidra offensivt.

Donny Van De Beek: 4 ( Ut 46’)
Äntligen fick Donny chansen från start men tyvärr blev det bara 45 minuter då United behövde säkra upp defensiven efter Wan-Bissakas utvisning. Holländaren var överlag säker i passningsspelet och kändes trygg med bollen och var även stark i närkampsspelet. Dock var han alldeles för lite involverad offensivt för ett högre betyg och frågan är om Van De Beek imponerade tillräckligt på Solskjaer?

Fred: 4 ( Ut 89’)
Spelade upp sig i den andra halvleken efter en svag inledning. Fick göra ett riktigt grovjobb defensivt och slet som ett djur, vilket är beundransvärt. Passningsspelet var kanske inte på topp men sett till matchbilden gör Fred en godkänd insats.

Sancho: 4 ( Ut 37’)
Såg inledningsvis pigg ut men tyvärr kom engelsmannen av sig ganska snabbt. Uträttade inte särskilt mycket i offensiv väg och var tämligen osynlig. Blev även han utbytt till följd av det röda kortet.

Bruno Fernandes: 5 ( Ut 72´)
En av Uniteds bättre spelare idag. Serverar Ronaldo med en fin crossboll vid 1-0 målet och det känns som de båda portugiserna redan hittat en fin kemi. Får en mer defensiv roll i andra halvlek då vi blir tillbakapressade men löper ändå kopiöst mycket och kämpar bra. Blir överraskande utbytt tillsammans med Ronaldo efter Young Boys kvittering.

Paul Pogba: 3
Fransmannen var inte lika briljant som vi har vant oss vid den här säsongen. Gör ett bra jobb defensivt när United tvingades hemåt och vinner mycket boll. Dock skapar Pogba alldeles för lite offensivt och tappade boll i farliga lägen. Den defensiva matchbilden passade inte riktigt Pogba.

Cristiano Ronaldo: 5 ( Ut 72´)
Målskytt på nytt och har börjat tiden i United på bästa sätt. Utöver målet är Ronaldo inte särskilt synlig och knappt involverad i spelet. Men så fort Manchester United kommer till en målchans är han där och hugger som måltjuv ska vara. Det fina samarbetet med Bruno Fernandes är verkligen något att bygga vidare på.

Inhoppare:
Diogo Dalot: 3 ( In 37´) 
Hoppade in efter utvisningen och kämpade bra. Hade problem med att täppa till högerkanten då Young Boys relativt enkelt kunde komma runt portugisen.

 Raphael Varane: 3 ( in 46´)
Fick komma in tidigt i den andra halvleken men det var ett svagt inhopp av fransmannen. Drog tidigt på sig ett gult kort för maskning och var högst inblandad i kvitteringsmålet.

Nemanja Matic: 4 ( In 72´)
Kom in med den huvudsakliga uppgiften att försvara något serben lyckades bra med. Stod för några slarviga bolltapp men i övrigt inga större misstag.

Jesse Lingard: 2 ( In 72´)
Tyvärr är det Lingards individuella misstag som orsakar förlusten. Att göra den typen av hemåtpass i det läget sänker tyvärr betyget till usel. I övrigt ett ganska osynligt inhopp av engelsmannen.

Anthony Martial: ( in 89´)
spelade för kort tid för att betygsättas.

GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-09-14 21:23:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham