Lagbanner
Spelarbetyg: Chelsea - Manchester United

Spelarbetyg: Chelsea - Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer ler igen efter ytterligare en taktisk triumf mot ett topplag. Kapten Maguire kvitterar ut toppbetyg för sin insats när han ledde sitt lag närmare en Champions Leagueplats.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd

 
David De Gea: 3
Har i ärlighetens namn inte särskilt mycket att göra när hemmalagets farligaste chanser antingen dömdes bort eller tog i stolpen. Offrade allt när han kastade sig in i stolpen för att freda Unitedmålet. Sammantaget är en hållen nolla på bortaplan mot Chelsea alltid värt minst en 3a.
 
Eric Bailly: 3
Comebackande Bailly såg djupfryst ut inledningsvis med ett svajigt passningsspel. Frostade sedan av sig med en slalomtur i eget straffområde. Gör ett par ruskiga brytningar i andra halvlek och kvitterar ut ett klart godkänt betyg.
 
Harry Maguire: 5
Mäktig insats av vår kapten. Agerar totalt kompromisslöst och såg ut som en härförare när han med järnhand styrde laget till en underbar 2–0-seger. Och visst fick vi alla Vidic-vibbar när Maguire stångade in 2–0. Äntligen!
 
Luke Shaw: 4
Verkar ha hittat sin optimala position. Visar upp ett stabilt positionsspel och sätter inte många fötter fel. Glimtar även till offensivt med ett par långa löpningar. Stark insats!
 
Aaron Wan-Bissaka: 4
Formsvackan verkar vara ett minne blott. Prickfri defensivt och Beckhamklass på inlägget till Martials 1–0. Känslan är att vi kommer få se många topprestationer från den unge engelsmannen framöver.
 
Nemanja Matic: 3
Hade problem med tempot i början när Chelsea hade mycket boll. Spelar upp sig och är sådär jobbigt svårpasserad för hemmalaget.
 
Fred: 4
Ytterligare en i raden av starka arbetsinsatser. Agerar häftplåster på Chelseaspelarna och vinner väldigt mycket närkamper. Glimtade även till offensivt när han till exempel frispelade Ighalo på stopptid.
 
Brandon Williams: 3
Unge Williams studsade tillbaka formmässigt med en ny respektlös insats mot ett topplag. Stängde ner sin kant och kombinerade fint med Shaw och Martial flera gånger. Visar upp en imponerande glöd och stolthet på plan.

Bruno Fernandes: 4
Behövde inte mer än två matcher för att bli fansens nya kelgris. Sylvass på fasta situationer och ständigt spelbar. Motsvarar alla förväntningar i rollen som tia. När såg vi senast denna typ prestationer så tidigt från ett nyförvärv? Jag längtar redan till torsdag.

Daniel James: 3
Walesaren har länge varit inne i en djup formsvacka. Idag passar matchbilden perfekt och James visade glimtar av höstformen. På det en riktigt stark arbetsinsats.

Anthony Martial: 3,5 
Fransmannen kliver fram när vi som bäst behöver det. Tycks ha hittat en sorts falsk nia-roll där han utgår från vänsterkanten för att sedan plötsligt dyka upp i boxen. Hög klass på avslutet som satte United i förarsätet.  
 
Inhoppare:

Andreas Pereira (In 80’): -  
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Odion Ighalo (In 91’): -
Kunde ha blivit en succédebut men avslutet var inte det bästa.

Diogo Dalot (In 92’): -
Spelade för kort tid för att betygssättas.

GGMU

Mikael Martinsson2020-02-18 00:20:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham