Lagbanner
Spelarbetyg: Club Brugge – Manchester United

Spelarbetyg: Club Brugge – Manchester United

Inte en match man kommer minnas särskilt länge, men det är ett resultat som ger goda möjligheter inför returen på Old Trafford. Anthony Martial gör ett väldigt fint mål och ger United ett bortamål att gå på.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd
 
Sergio Romero: 3
Kommer helt på mellanhand när han är långt ute och Emmanuel Dennis kan lyfta in bollen över honom till 1-0, men försvarsspelet var inte det bästa heller. Spelar sedan upp sig, är på tårna vid några utrusningar och gör två bra räddningar när Brugge kommer igenom.
 
Victor Lindelöf: 2
Är tillbaka efter sjukdom och spelar sin 100:e match för klubben. Att han inte spelat match på ett tag syntes. Kommer till Uniteds räddning tidigt i matchen med en viktig nickbrytning, men spelet med boll lämnade en hel del att önska. Gillar ändå att Victor försöker spela framåt, behövs när United är spelförande, men idag funkade det inget vidare.
 
Harry Maguire: 2
Inte alls lika stark insats som mot Chelsea. Gör det helt okej, men kommer fel vid en del tillfällen. Och har bekymmer när Brugge spelar in bollen bakom eller över honom. Han är bra på mycket, men supersnabb i vändningarna är han inte.
 
Luke Shaw: 3
Jag är inte den största supportern av att spela med tre mittbackar överlag, men tycker Shaw tar sig an positionen väldigt fint. Läser spelet bra, och följer ofta med framåt på insidan om wingbacken och ställer till bekymmer för motståndarna.
 
Diogo Dalot: 2 (ut 81’)
Är helt klart bättre offensivt än defensivt, vilket syntes vid några tillfällen när Brugge tog sig fram på hans kant. Har två fina inspel till Williams och Lingard som med lite tur kunde gett resultat, men bridrar ändå lite för lite med det han är bäst på.
 
Nemanja Matic: 2
Tycker Matic har spelat upp sig senaste tiden, från att man nästan inte räknade med honom längre. Har det dock tufft inledningsvis när han blir för ensam centralt och inte hänger med ett livligt Brugge. Kommer in i matchen efterhand och gör en fullt godkänd insats.
 
Andreas Pereira: 2 (ut 71’)
Tillbaka i landet där han växte upp, och kommer till Uniteds första avslut som Mignolet tvingas sträcka ut på. Blir sen allt för osynlig och hittar inte rätt i sin position. Han gör ett jobb men inte mycket mer.
 
Brandon Williams: 1
Kanske väl tufft, men det var tyvärr inte mycket som funkade för den unge engelsmannen idag. Inte så konstigt att prestationerna kan variera hos en så ung spelare som tvingas dra ett ganska tungt lass. Är inte vän med bollen, och får varken till det offensivt eller sin position i defensiven. Såg trött ut, kanske vila mot Watford i helgen så vi får se den grymma energi han annars brukar visa upp?
 
Juan Mata: 2
Spanjoren ska ju vara den spelaren som löser upp matcher med finurliga passningar och smarta löpningar. Vi får inte se så mycket av det idag, han försvinner i lite för långa perioder och får nog räkna med att startmöjligheterna minskar nu när Bruno finns i laget. Men en sak man inte kan ta ifrån Mata är att han alltid lägger ner ett stort jobb, och ofta för att försöka skapa ytor för andra.
 
Jesse Lingard: 1
Precis som för Victor var det jubileum för Jesse, 200:e matchen för Manchester United. Tyvärr har han svårt att hitta tillbaka till den formen han visade upp… ja, när var det nu? Gör en del bra löpningar och försöker, men offensivt där han ska göra skillnad händer det inget.
 
Anthony Martial: 4 (ut 67’)
Jag hävdar att Martial är väldigt viktig för United som uppspelspunkt, men idag får han inte så mycket understöd och gör kanske inte alltid det bästa av situationerna när han får bollen. Men så blixtrar han till och snor åt sig bollen innan han elegant placerar in kvitteringen. Lite extra härligt mot en gammal Liverpool-keeper. Dundrar också iväg ett vänsterskott i stolpen. Det United skapar, skapar Martial.
 
Inhoppare:
 
Odion Igalo: 2 (in 67’)
Att han inte spelat match på länge lyser igenom, så 25 viktiga minuter han fick idag. Gör inget som sticker ut, men försöker spela enkelt och vara delaktig.

Fred: 2 (in 71’)
Sticker inte ut på något sätt, men kommer in och ger United lite mer stabilitet på mittfältet.
 
Bruno Fernandes: (in 82’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men det händer saker när Bruno är på plan.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-02-20 21:50:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham