Lagbanner
Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United
Edinson Cavani lyckades inte bli målskytt i det som tycks vara hans sista match för Manchester United

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United

Säsongens sista match är härmed spelad och en katastrofsäsong är därmed över. En match som slutade med förlust och som ramade in den här säsongens Manchester United på alla tänkbara vis. Det var lojt, oinspirerat och utan några större ljusglimtar. Spelarbetygen blir därför så nära mellanmjölk det kan bli.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Räddar laget i många situationer likt han gjort under stora delar av säsongen. Inget att göra på målet utan håller en nivå som få andra i truppen mäktat med att göra under säsongen.

Diogo Dalot (Ut: 79´): 2
Dålig touch på bollen, svag i passningsspelet och ett rundningsmärke i det defensiva arbetet. Återstår att se om han kommer att få lika stort förtroende under kommande säsong av den nya tränarstaben.

Harry Maguire: 4
Gör ingen bra insats, gör heller ingen direkt dålig sådan. Efter en säsong där undertecknad varit gravt kritisk mot lagkaptenen, kan han ändå få avsluta säsgonen i något som liknar dur, i form av ett godkänt betyg.

Victor Lindelöf: 4
Likt mittbackskollega Maguire så finns det inget större att säga om hans insats under denna match. Gör det mesta som han ska, utan att för den delen glänsa. Borde kunnat få ut mer av sitt offensiva spel i en match där han och backkollegorna tilläts ha mycket boll.

Alex Telles: 3
Bröt förvisso ett antal passningar på ett bra sätt under matchen. Men står helst stilla på planen med bollen i sin ägo och spelar en passning bakåt i plan till en kollega istället för att ta några som helst egna initiativ. En riktig alibi-insats.

Fred (Ut: 75´): 4
Fred och kollega McTominay på centralt mittfält arbetade hårt för att täcka upp de ytor som kollegorna så snällt bjöd Palace på. Blandar och ger i spelet med boll, men avgår ändå med ett godkänt betyg tack vare arbetsinsatsen.

Scott McTominay: 4
Arbetar som vanligt hårt i det defensiva spelet. Har ett bra läge i den andra halvleken men där nicken är på tok för tam.

Bruno Fernandes: 4
Skänker bort bollen genom en nonchalant passning som leder till Crystal Palace ledningsmål. Försöker och vill mycket, men det blir snarare knepiga försök än smarta lösningar.

Anthony Elanga: 4
Som vanligt rörlig och med en stor löpkapacitet. Hade dessvärre svårt att få till något konstruktivt med boll under matchen. Nära att bli assistläggare till Fernandes i den första halvleken.

Hannibal Mejbri (Ut: 62´): 5
En av få som visade någon som helst vilja på planen. Rörlig och löpte smart och mycket utan att komma till några riktigt klara lägen. Ska ändå vara relativt nöjd med sin ligadebut från start.
 
Edinson Cavani: 4
Nära att bli målskytt i den första halvleken. Är och nosar i det offensiva straffområdet och hade kunnat gå att utnyttja mer frekvent under matchens gång. Avgår även han med ett godkänt betyg i det som tycks bli hans sista match för klubben.

Byten/Inhoppare

Jusan Mata (In: 68`): 4
Fick komma in i den andra halvleken i sin sista match för klubben. Karakteristiskt rörlig på planen och bjuder på några små fina lösningar utan att vara alltför synlig under den stund han befann sig på planen.
 
Shola Shortire (In: 75´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alejandro Garnacho (In: 79´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas.

GGMU
 

Andreas Astegren@astegren2022-05-22 20:00:03
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham