Lagbanner
Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United
Manchester United blev krossade av Crystal Palace och Rasmus Höjlund och Mason Mount stod för svaga prestationer.

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United

Det blev en blytung måndagskväll för Manchester United. Crystal Palaces offensiv med Olise, Eze och Mateta i spetsen gjorde vad de ville med en uppsnurrad United-defensiv. 4-0 skrevs slutsiffrorna till och uppförsbacken för Erik ten Hag börjar bli riktigt brant.

1– Sälj
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 
Andre Onana: 4
Kan inte klandras för de insläppta målen och är den spelare som håller siffrorna nere, då Crystal Palace hade bud på mer. Spelet med fötterna är lite svajigt, men då målvakten är den enda som uträttar några positiva aktioner, får Onana godkänt.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Slarvig i positionsspelet, vilket skapar stora ytor för Crystal Palace att attackera på. Har några bra överlappningar i offensiven men tyvärr leder det inte till något. Engelsmannen visar upp stora defensiva brister och det hör inte till vanligheterna.

Jonny Evans: 1
Går bort sig helt vid Palaces 2-0-mål och överlag är det en mycket svag prestation från nordirländaren. Samspelet med Casemiro är, rent ut sagt, bedrövligt då båda oftast ligger fel i positionerna eller är för passiva.

Casemiro: 1
På grund av den bisarra skadesituationen i defensiven fick Casemiro spela mittback på nytt. Och tyvärr var det långt ifrån en övertygande prestation. Stod för många otajmade brytningar och hade problem med den kvicka och tekniska offensiven från hemmalaget. Inte många rätt från brassens sida idag då han är inblandad i majoriteten av baklängesmålen.

Diogo Dalot: 3
Blandar och ger. Stöter ofta högt upp, vilket gör att Dalot ibland går bort sig vilket öppnar upp leder till farliga möjligheter. Dock står portugisen för ett par viktiga brytningar. Offensivt har Dalot ett par bra löpningar, men tyvärr leder det inte till något konstruktivt.

Christian Eriksen: 3
I passningsspelet är Eriksen trygg och visar även prov på den fina foten på fasta situationer, bland annat på Casemiros in nickade offsidemål. Dock är det tydligt att dansken inte ska spela defensiv central mittfältare framför allt inte bredvid Mainoo, då veteranen inte har de fysiska egenskaperna som krävs för den rollen.

Kobbie Mainoo: 2
Har en låg utgångspostion då han blir tvugnen att understödja den virriga defensiven. Får inte ut sina kvaliteter alls i den här matchen och har svårt att hantera de pressade situationer engelsmannen ofta hamnar i. Höjer sig något i andra halvlek när Crystal Palace slår av på takten, men det räcker inte för ett högre betyg.

Antony (Ut 60’): 2
Totalt osynlig. Får inte mycket att jobba med, då United är tillbaktryckta. Men det är ingen godtagbar ursäkt, för den svaga insatsen.

Mason Mount (Ut 80’): 2
Lyckas inte fylla Brunos skor överhuvudtaget. Var han ens på planen?

Alejandro Garnacho: 2
Har ett fåtal tafatta försök, när han utmanar Palace-defensiven men lyckas aldrig komma förbi och möjligheterna rinner ut i sanden. Ingen rolig kväll för argentinaren.

Rasmus Höjlund (Ut 80’): 3
En av få som visar lite kämpaglöd. Stångas en del med landsmannen Andersen, där den sistnämnde tyvärr går vinnande ur kampen. Nära en tvåa i betyg men i en tafatt insats från hela United, så räcker vilja och passion till en svag trea.

Inhoppare:
Sofyan Amrabat (In 60’): 3
Smäller på rejält i närkamperna, men får inte ut något positivt av det. Misslyckas med att stabilisera upp det vidöppna United-mittfältet. Underkänd.

Amad Diallo (In 80’): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ethan Wheatley (In 80’): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare:
Erik ten Hag: 1
Har inte mycket att laborera med tanke på den långa skadelista. Men det ursäktar inte måndagens hädiska prestation. Det var ett splittrat lag vi fick uppleva på Selhurst Park och det får inte, under några omständigheter se ut så här om man heter Manchester United. Nederländaren är ytterst ansvarig för dagens prestation och tyvärr så är nog United-tränarens dagar räknade, FA-cup-vinst eller ej.

Håller ni med om betygen? Finns det något sätt Erik ten Hag kan hämta sig från den här insatsen? Skriver era åsikter i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!

GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-05-06 23:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham