Lagbanner
Goodison Park, 2020-12-23 21:00

Everton - Manchester U
0 - 2

Spelarbetyg: Everton - Manchester United

Spelarbetyg: Everton - Manchester United

En fartfylld match med två ganska slarviga lag vinner United tillslut med 2-0 och tar sig därmed vidare till semifinal i EFL Cup där de andra lagen som återstår är Brentford, Manchester City och Tottenham. Nedan följer spelarbetygen från dagens seger

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 3
Henderson fick vakta kassen i dagens match och höll nollan vilket alltid kommer resultera i minst godkänt. Skönt för hans självförtroende efter den svajiga insatsen mot Sheffield och även om han inte testa nämnvärt under matchen såg han betydligt mer lugn och stabil ut idag.

Axel Tuanzebe: 3
Man ser att det inte är hans naturliga position som högerback men gör trots det en väldigt bra match och stänger ner Richarlison väldigt bra. Offensivt är han förstås inte klockren men fyllde ändå på bra och det är allt man kan begära av Axel.

Eric Bailly: 3
Bailly var tillbaka idag och gör en bra match precis som resten av försvaret denna match. Stark och resolut i närkamper som alltid och han och Magiure stänger ner den för säsongen annars glödheta Calvert-Lewin på ett bra sätt.

Harry Maguire: 3
Maguire har vart stabil den senaste tiden och är även det idag. Framförallt i första halvlek hittar han mycket bra uppspel vilket annars kanske inte är hans starka sida och leder laget bättre och bättre.

Alex Telles (ut 84`): 4 
Backlinjen är Uniteds bästa lagdel i denna match och Telles är den som sticker ut mest av dessa fyra. Visar upp hans otroligt fina vänsterfot och borde nog haft minst en assist av alla de fina inlägg han serverade lagkamraterna. Även defensivt där han sett mindre stabil ut tidigare löser han betylidgt bättre idag. 

Paul Pogba: 3
Var lite oroad när jag såg att Pogba och Matic skulle spela tillsammans då risken finns att det kan gå väldigt långsamt men idag vinner man kampen på mittfältet. Pogba är en av de bättre för United idag och främst var de skönt att se att han inte slarvade lika mycket på egen planhalva. Vi vet att han alltid står för kreativitet framåt men idag till skillnad från många andra matcher så var han stabil matchen igenom.

Nemanja Matic: 2,5
Serben gör det bra tillsammans med Pogba. Han kommer alltid ner och hjälper backlinjen vid uppspel vilket även ger Pogba mer yta i mitten. Bra passningspel överlag även om han slår bort lite och har blivit bättre på att ta sig ur trånga situationer. 

Mason Greenwood (ut 67`): 3
Tillsammans med Cavani den bästa av den offensiva kvartetten. Har sett mer livlig ut de senaste och är betydligt mer rörlig och utmanande. Leder inte till några poäng idag men positivt att se att han börjar hitta formen igen och målen kommer att komma.

Bruno Fernandes: 2
Troligtvis det lägsta betyget som Bruno har fått och de möjligt för att han satt en otroligt hög lägstanivå men tycker inte detta var en av hans sämre matcher utan att vara dålig. Hotar som alltid och försöker men lyckades med mindre idag och gjorde heller inga poäng vilket känns som första gången han kom till United.

Donny Van de Beek (ut 67`): 2
Tyvärr hittade Donny aldrig riktigt rätt i denna match. Gynnas inte av sin position men kan ändå bättre. Har ett bra läge tidigt i matchen när Pogba klackar fram bollen men skottet täcktes ut till hörna. Glimtar till ibland med sin fina spelförståelse men detta passar bättre mer centralt i banan,

Edinson Cavani: 3,5
Svårt att avgöra om matadoren ska ha en trea eller fyra denna match så därav får han 3,5. Missar flera fina lägen men gör även det förlösande 1-0 målet med ett väldigt snyggt avslut. Är verkligen svag för Cavani och han är ett praktexempel på hur en anfallare skall vara med sin rörlighet i rätt ytor.

Inhoppare:

Anthony Martial (in 67`): 4
Kommer in och är direkt avgörande i segern. Gör en assist till Cavani och sätter sen spiken i kistan med ett behärskat avslut. Självförtroendet är där igen och då ser han så självklar ut som vi är vana vid att se han

Marcus Rashford (in 67`): 3
Rashford är en av Uniteds viktigaste spelare och gör allt mer sällan en dålig insats nu för tiden. Inga poäng idag men är livsviktig med sin explosivitet och teknik.

Luke Shaw (in 84`)
Spelade för kort tid för att betygsättas

 

Erik Söderlund2020-12-24 00:52:41
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham