Lagbanner
Spelarbetyg: Everton – Manchester United
Shaw såg till att United höll nollan i sin första match tillbaka från skada

Spelarbetyg: Everton – Manchester United

United åkte till ett Goodison Park som visade sitt missnöje mot Premier League. Garnacho tystade arenan med ett drömmål och United tog säsongens första vinst som inte var på uddamål. Tre mål och tre pinnar på en söndagskväll i Liverpool, blir det bättre?

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


André Onana: 5
Blev stundtals lite väl övermodig i passningsspelet. Fick stå för flera viktiga räddningar när Everton hade tryck och höll nollan.

Diogo Dalot: 4
Assisterar Garnachos drömmål och stod för en stabil insats på högerkanten.

Harry Maguire: 4
Höll upp bra när Everton växte in sig i matchen i första halvlek och höll koll på Calvert-Lewin. Bra defensiv insats av Maguire.

Victor Lindelöf: 4
Hade det svårare än sin mittbackskollega med det fysiska spelet och hamnade i några obekväma situationer. Löste dock dessa och hade bra samspel med Maguire. 

Luke Shaw (Ut: 76´): 5
Första matchen tillbaka sen Tottenham. Gjorde en märkbar skillnad i spelet med sina överlappningar och försvarsspel.

Scott McTominay: 4
Fick ta grovjobbet i mittfältet med mycket löpningar och dueller mot ett fysiskt Everton.

Kobbie Mainoo (Ut: 72´): 6
Gjorde sin PL-debut från start och visade lugn i sitt spel trots trycket från läktaren. Alltid tillgänglig i passningsspelet och slår bollen på första touchen. Såg ut som han har spelat i PL i över fem år och ska vara given i startelvan framöver.

Alejandro Garnacho: 6 (Ut: 72´)
Smällde till direkt med ett Rooney-esque mål för att ge United fördelen direkt. Ett helt otroligt mål då han måste backa för att nå bollen och får trots det den där träffen. Snyggaste cykelsparken någonsin i Premier League? Förutom målet utmanade han Ashley Young konstant och var bra i hemjobbet.

Bruno Fernandes: 5
Inte involverad mycket offensivt under första halvleken då han har fick offra sig för duellspelet. Lämnar ändå matchen med en assist och en bra genomförd andra halvlek då han är involverad i både andra och tredje målet.

Marcus Rashford: 4
Överlag en blek insats av Rashford. Slarvig i många delar och osynlig på planen. Men få göra sitt andra PL-mål för säsongen från elva meter. Växte med självförtroendet efter målet och började utmana mer. Blir godkänd enbart på grund av målet. Få hoppas att det blir islossning nu.

Anthony Martial (Ut:84´): 5
Utfärdade inte mycket på planen under första halvlek men fick inte heller mycket att jobba med. Mer aktiv i andra halvlek när han kom längre ner i planen för att hämta upp bollen och löste en straff till United. Älskar att göra mål mot Everton och dödade matchen. 

Inhoppare:

Facundo Pellistri (In:72´):
-
Spelade för lite för att betygsättas men noterbart att Pellistri gjorde avtryck direkt.

Sofyan Amrabat (In:72´): -
Spelade för lite för att betygsättas

Aaron Wan-Bissaka (In:76´): -
Spelade för lite för att betygsättas

Hannibal Mejbri (In: 84´): -
Spelade för lite för att betygsättas

Tränare:

Erik ten Hag: 5

Fick inte vara nere längs sidlinjen med sin avstängning. Istället blev det Mitchell van der Gaag och Steve McClaren som ledde laget på planen under matchen. Nederländaren styrde sitt United från läktaren och tog ett vågat beslut med att starta Mainoo. Ett beslut som jag tycker var helt avgörande för vinsten. Mainoo var matchens spelare med sin spelintelligens och positionsspel. I matchen var det ungdomarna som visade vägen. Matchens första 30 minuterna var stabila men det blev skakigt i slutet av första halvlek. Andra halvlek har faktiskt United kontroll på matchen och löste ett viktigt resultat för att hänga på de andra lagen i kampen om topp fyra. 

”Tre sköna poäng från Goodison Park och vart skulle du ranka Garnachos mål bland de bästa i Premier League? Skriv dina tankar nedanför”

GGMU

Eric Länje2023-11-26 20:13:54
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham