Lagbanner
Spelarbetyg: FC Barcelona – Manchester United
Ny match, nytt mål från en stekhet Marcus Rashford

Spelarbetyg: FC Barcelona – Manchester United

En match med högt ställda förväntningar på förhand där underhållningen på plan sannerligen inte gjorde någon besviken. Svängigt åt båda håll där Manchester United kunde och borde tagit ledningen under den första halvleken. När matchen sista vissla väl var tagen stod det 2-2 på resultattavlan och en helt öppen tillställning som avslutas på Old Trafford om en vecka.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


David de Gea: 5
Kliver ofta upp en nivå när svårigheten på match gör detsamma. Står för en rad riktigt kvalificerade parader.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Det här var inte hans match. Låg nästan ständigt fel i positionsspelet och känslan var att han nog inte skulle hitta fickorna på sina egna mjukisbyxor om han försökte.

Raphaël Varane: 6
Planens gigant. Stark i duellspelet, kvick i både ben och tanke. Var ofta den som räddade upp kompisarnas felbeslut.  

Luke Shaw: 6
Presterar oerhört bra på en fortsatt ovan position. Följsam, snabb och lugn med bollen. Håller Shaw oerhört högt för närvarande.

Tyrell Malacia: 4
Gör en bra match. Är mer jämn i båda längdriktningarna av planen än vad jag tyckt han varit tidigare.

Casemiro: 5
Växlade upp i den andra halvleken efter en något trögare första. Visar rutin och smarthet och var allmänt jobbig för lättviktare till pojkspolingar.

Fred: 4
Tappar Alonso vid Barcelonas ledningsmål, men väger upp det genom att stå för framspelningen till kvitteringsmålet. Står som alltid för en god arbetsinsats matchen igenom. 

Marcus Rashford: 6
Världens just nu bästa fotbollsspelare fortsätter just att vara det jag nyss nämnde. Gör ett riktigt klassmål och med en otrolig spelförståelse och klurighet ligger han bakom det som innebar ledningsmålet.

Bruno Fernandes: 5
Idag var Bruno bra. Väldigt bra. Jag kan ofta vara hård mot honom, men idag är han en cocktail av hårt arbete och kluriga lösningar. Visar också på ledaregenskaper och duckar inte för att ta ansvar.
 
Jadon Sancho (Ut: 82´): 4
Inte lika synlig som övriga offensiva pjäser på planen. Gör dock ingen dålig insats utan är ett hot när han får bollen i gynnsamma positioner på planen.

Wout Weghorst: 4
Ovanligt delaktig djupt ner i planen i försvarsspelet för sin utgångsposition. Detta medföljde att han hade svårt att komma tillbaka upp när spelet vände. Missade ett superläge i den första halvleken.  

Byten/Inhoppare

Alejandro Garnacho (In: 82´)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Hur lyder era betyg från kvällens match? Gör er röst hörd i kommentarsfältet. 

GGMU

TV: Svängig match när United och Barcelona spelade oavgjort
 

Andreas Astegren@astegren2023-02-16 20:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham