Lagbanner
Spelarbetyg: Fulham - Manchester United

Spelarbetyg: Fulham - Manchester United

Efter att City vunnit sin match mot Aston Villa behövdes tre poäng för att återta serieledning. Det startade dåligt då Fulham tog ledningen efter bara fem minuters spel men återigen visar United sin mentala styrka när man vänder och vinner med 2-1. Det var ingen alltför bra match från Solskjaers mannar men vinst är vinst oavsett hur glamoröst spelet är.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 2

Fick släppa in ett mål nästan direkt när Lookman rann igenom och avslutade snyggt i bortre. Även om målet främst uppkommer av dålig kommunikation i backlinjen hade man önskat att han vågar lämna sin linje ibland och skära av en redan svår vinkel för Lookman. Utöver det har han inte jättemycket att göra men står för en fin benparad när Fulham börjar jaga kvittering sista kvarten.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Knappt godkänt för Wan-Bissaka idag. Upphäver offsiden vid 1-0 men det målet får även Pogba och Maguire ta på sig. Tappar även Ivan Cavaleiro vid ett tillfälle där portugisen turligt nog slarvar bort läget i vad som annars hade kunnat bli 2-0. Sätter några viktiga tacklingar men ger även bort bollen lite för enkelt. Som vanligt med andra ord.

Eric Bailly: 3
Bäst av de fyra i backlinjen idag. Börjar allt mer likna den Bailly vi såg när han kom och fortsätter han hålla sig skadefri blir han svår att hålla utanför elvan. Snabb, stark och resolut och är även den som lyckas med mest passningar under hela matchen vilket annars är en roll som Maguire haft i den mittbacksduon. 

Harry Maguire: 2
Överlag är han stabil som alltid. Dålig kommunikation med Pogba vid Fulhams mål men annars gör han inga misstag. Bör göra det bättre på hörnan i första halvlek där han får kliva upp helt ensam men nickar en bra bit utanför.

Luke Shaw: 2
Inte riktigt samma höga nivå som han visat upp den senaste tiden men är fortsatt formstark. Väldigt stabil bakåt och har en fin vänsterfot i offensiven. Däremot behöver samspelet med Martial bli bättre.

Fred: 2
Alltid nyttig på mitten med sitt slit och närkampsspel. Sticker inte ut idag men är högst delaktiv vid kvitteringen när han vinner tillbaka bollen högt. Borde vara given i dagens trupp.

Paul Pogba: 4
Formkurvan fortsätter peka uppåt och är bäst i dagens United. Precis som i matchen mot Sheffield står för ett väldigt snyggt mål som leder till de tre poängen. Jag vet inte om han nånsin haft en sån hög nivå under en såpass lång period som han har just nu och vi får se vad detta leder till.

Mason Greenwood: 2 (ut 85`)
En prestation som liknar de flesta andra från Greenwood denna säsong. Försöker en del och kommer till en del halvlägen men det blir aldrig riktigt farligt. I mina ögon är han ganska lik Rashford när han slog igenom. Bra i djupled och duktig avslutare men har svårt att göra sin gubbe och kan då försvinna. Detta är något Rashford utvecklat väldigt mycket och vi får hoppas att Greenwood kan följa i hans spår.

Bruno Fernandes: 3 (ut 90`)
Ett steg framåt idag för Bruno jämfört med tidigare matcher. Har ett skott i stolpen precis innan han skickar in inlägget som Cavani tillslut kan trycka in. Har även en del andra bra skott som hotar Areola och beslutsfattningen idag var på den nivån vi är vana vid,

Anthony Martial: 2 (ut 85`)
Blek insats återigen från Martial som försvinner långa stunder från matchen. Har flera bra nicklägen men det vill sig inte för fransmannen. Kanske kan den väldigt lovade Diallo komma in och utmana Martial så han hittar tillbaka till fjolårets säsong.

Edinson Cavani: 3
Trycker in kvitteringen efter att Areola tappat ett inlägg. Lite turligt men skickligt avslut från Cavani som även är otroligt nyttig i presspelet. Även om han har blandat och gett lite bör han starta i nuläget.

Avbytare: 

Marcus Rashford (in 85`):
Spelade för kort tid för att betygsättas

Scott McTominay (in 85`):
Spelade för kort tid för att betygsättas

Nemanja Matic (in 90`):
Spelade för kort tid för att betygsättas

Erik Söderlund2021-01-21 02:29:08
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham