Lagbanner
Spelarbetyg: Istanbul Basaksehir – Manchester United

Spelarbetyg: Istanbul Basaksehir – Manchester United

Ojvoj här var det inte många höga betyg. Manchester United kommer aldrig upp i någon nivå att skriva hem om och åker på en tung förlust. Nu öppnas gruppen i CL-upp igen och det är många som har lite rannsakande att göra för bättre än så här måste det vara.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

 
Dean Henderson: 2
Gör debut i Champions League, och det är inte Henderson som ska ta på sig den här förlusten. Får ett friläge mot sig när Ba sätter 1-0 och sen får Visca helt fri dundra in tvåan. Gör annars inga fel och ser bekväm i som keeper i Manchester United.
 
Aaron Wan-Bissaka: 1 (ut 76’)
Var en del av ett United-försvar som var allmänt virrigt och offensivt kräver detta spelsystem mer av ytterbackarna. AWB har blivit bättre och bättre i offensiv riktning, men det är inte där han har sin styrka och då blir det kanske fel att förvänta sig att han helt plötsligt ska vara jättestark där. För svag defensivt för att rädda ett godkänt betyg.
 
Axel Tuanzebe: 1 (ut 45’)
Hade bra koll under 90 minuter mot Kylian Mbappe men betydligt större bekymmer under 45 minuter mot Demba Ba. Ställdes ofta ensam mot Ba när Uniteds försvar inte satt ihop alls och drog på sig ett gult kort när Ba var på väg igenom. Har knappt spelat någon fotboll på ett år så att han ska prestera på topp varje match nu i början är svårt att begära, men något steg tillbaka från matchen mot PSG var det.
 
Harry Maguire: 1
Lagkapten och den som ska styra United på plan, men det såg vi inte mycket av idag. Tuanzebe lämnades ofta ensam mot Ba, och sen stöter han själv bort sig lite när Basaksehir gör 2-0. Spelar upp sig i andra halvlek och är då betydligt stabilare, men överlag är det en för svag match.
 
Luke Shaw: 2
Precis som AWB har inte Shaw sina största styrkor offensivt, men han följer i alla fall med upp och försöker gång på gång. Slår också ett fint inlägg som Martial kan nicka in. Inte i närheten när Basaksehir gör 2-0, men assisten tar honom upp på ett godkänt betyg.
 
Nemanja Matic: 1
Är Uniteds sista spelare när Demba Ba ställer om och gör 1-0, men är 15 meter från anfallaren som kan komma fri från egen planhalva. Vad sysslar United med här, hur kan man räkna så fel? Lite för långsam i mycket av det han gör. Får spela mittback i andra halvlek men får inte upp något tempo i passningsspelet.
 
Juan Mata: 1 (ut 61’)
Har gjort några jättefina insatser denna säsong, men idag kommer han inte alls med i matchen. Tappar bollen som leder till andra baklängesmålet, och offensivt syns han inte till mycket. Är beroende av att ha löpningar och rörelse runt sig för att kunna hitta kombinationer, men får ingen hjälp i det spelet.
 
Donny van de Beek: 2 (ut’ 61)
Han är i ständig rörelse och spelar på ett tillslag. Hittar inte de mest öppnande löpningarna eller passningar som verkligen sårar, men gör det helt okej. Försvinner mer och mer ur matchen och blir utbytt. Skulle säga att det är dags att ge Donny några matcher i startelvan nu och se vad han kan prestera då.
 
Bruno Fernandes: 2
Det var inte portugisens bästa kväll, många passningar som spelades bort. Trots det är det genom honom det mesta som kunde lett till något sker. Och han ska ju få slå de svåra passningarna och göra de svåra dragningarna, men ikväll satt de inte som man vill.
 
Anthony Martial: 2
Kommer inte med i spelet så mycket som man vill se att han ska göra. Men när han väl får bollen visar han vid några tillfällen att han kan vara en uppspelspunkt och klura sig ur svåra och snäva situationer. Nickar jättefint in reduceringen som gav United lite hopp till andra halvlek.
 
Marcus Rashford: 1 (ut 76’)
Hade någon bra intention de första minuterna av matchen men utöver det hände inte mycket. Var total motsats mot inhoppet mot Leipzig. Fick inte till något samspel med lagkamrater och inte heller det individuella nådde upp till någon speciell nivå.
 
Inhoppare:
 
Scott McTominay: 2 (in 46’)
Kommer in för att stärka upp mittfältet och det får man väl säga att han gjorde. Gjorde inget speciellt egentligen men vann tillbaka lite boll och gav lite mer stadga.
 
Paul Pogba: 2 (in 61’)
Såg lite mer spelsugen ut än han gjorde i helgen, men fick aldrig något grepp om matchen. Hade några intentioner men svårt att få någon påverkan när det inte var mycket annat som fungerade.
 
Edinson Cavani: 2 (in 61’)
Tycker han gör det han kan när han kommer in, men United hade förtvivlat svårt att sätta honom i spel. Löper och sätter press, men hamnade aldrig i något läge där han kan producera offensivt.
 
Mason Greenwood: (in 76’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 
Tim Fosu-Mensah: (in 76’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-11-04 22:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham