Lagbanner
Spelarbetyg: LASK – Manchester United

Spelarbetyg: LASK – Manchester United

Manchester United åkte till Linz (var?) för att möta LASK (vilka?) när åttondelsfinalerna av Europa League drog igång inför tomma, men förhoppningsvis oinfekterade, läktare på torsdagskvällen. En ovanligt fin insats gör att vi kan börja blicka fram mot ett kvartsfinal om ett par veckor.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Sergio Romero: 3
En trygg och stabil insats av en av världens bäste andramålvakter. Backlinjen håller tätt idag, så behöver inte göra några större ingripanden. Men inger med sin pondus ett förtroende i vanlig ordning som inte ska underskattas.
 
Brandom Williams: 2
Får spela högerback för dagen, men gör även det med bravur. Täpper till på sin kant och fyller på i anfallet när tillfälle ges. För dagen ingen större utdelning, men en gedigen insats. 
 
Harry Maguire: 3
Kapten Maguire växer in mer och mer i sitt ledarskap och tillsammans med Bailly så har han fullständig kontroll på motståndet idag. Är lugn och spelar klokt. Hans inflytande på resten av laget blir mer och mer påtagligt.
 
Eric Bailly: 4
Bailly har gått från klarhet till klarhet sedan han komm tillbaka från sin senaste skada. Han ser otroligt revanchsugen ut på att få fart på sin karriär igen. Även idag visar han varför vår svenske back ska se upp för konkurrensen. Rätt placerad nästa hela tiden och när han inte är det så har han fysiken att vinna sin duell ändå. För dagen även med ett par fina öpnnande passningar från backlinjen.

Luke Shaw: 2
En klassisk Luke Shaw insats mot ett ganska svagt motstånd. Har kontroll på sin ytter och fyller ständigt på när tillfälle ges. Men även på den här kanten inga större avtryck på matchbilden.
 
Scott McTominay: 3

90 nya minuter från vår skotske guldklimp nyligen tillbaka från skada. Idag dominerar mittfälts triangeln sitt motstånd totalt och McTominay jobbar i vanlig ordning hårt och värderar situationerna exemplariskt.
 
Fred: 4
Freds senaste månader kan man skriva längre uppslag om. Det är inge snack om att formen och självförtroendet är på topp. Efter en strålande insats mot Man City i helgen visar han även mot LASK hur dominant han kan vara när allting fungerar. Bollvinnande, öppnande passningar och assist bidrar stort till vår storseger idag.
 
Bruno Fernandes: 3 (ut 78’)
Ingen har väll missat hur stor påverkan Brunos intåg i laget har varit. När han inte är rättvänd själv och lyckas hitta ytor, drar han på sig stor bevakning som ger andra spelare ytor. För dagen inte riktigt lika klinisk i sitt spel, men utan honom faller mycket just nu.
 
Juan Mata: 3
Får 90 minuter och tackar för förtroendet med att iskallt rulla in 0-3 efter att ha tagit en fin löpning in bakom backlinjen. Mata är en annan ledare i truppen som uppenbarligen har god påverkan på sina medspelare. LASK har inte kvaliteten och tempot och det passar Mata utmärkt som gör en fin insats.
 
Daniel James: 3 (ut 71’)
Rivig, kämpar och sliter men får inte riktigt lika mycket utav sitt spel som i början av säsongen. Idag hamnar han för sällan i rätt lägen, men när han väl gör det trycker han snyggt in det viktiga 2-0 målet. Finns mer att hämta av James. 
 
Odion Ighalo: 4 (ut 85’)
Har blivit den där dominanta, fysiska anfallaren vi trodde vi köpta med Lukaku. Ighalo gör väldigt mycket rätt just nu. Är lugn och klok och väldigt bra i target rollen när man spelar felvänd och håller under försvarare samtidigt som han låter sina medspelare komma i position. 
 
Inhoppare:

Tahith Chong: 3 (in 71’)
Nyligen med ett nytt långtidskontrakt med klubben. Chong kommer in vid 2-0 och för en av sina bättre insatser för klubben på seniornivå. Kröner insatsen med en väldigt fin assist genom försvaret fram till Mas Greenwoods 4-0 mål.  
 
Andreas Pereira: 3 (in 78’)
Spelade generellt för kort för att betygsättas, men drar påpassligt på ett långskott som letar sig in till 5-0 så får ses som en väldigt bra utdelning på 15 minuters spel.
 
Mason Greenwood: (in 85’)

Även här spelade generellt för kort för att betygsättas, men även här registrerar han sig i målprotokollet efter bara ett par minuter på plan. Löper rätt, tar perfekt touch och avslutar med fin precision för att sätta dit matchens fjärde mål för kvällen.

Gustav Kulle2020-03-12 21:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham