Lagbanner
Spelarbetyg Leeds United – Manchester United

Spelarbetyg Leeds United – Manchester United

Senast lagen möttes var det inget snack. United tog en tidig ledning och vann tillslut med hela 6–2. När lagen nu möttes igen skulle det bli helt tvärtom. Matchen var låst och slutade 0–0, här kommer spelarbetygen

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 2
Dean Henderson får endast några skott utifrån att jobba med idag. Men det han ställs för, löser han också på ett bra sätt. Han har verkligen petat De Ger nu och gör det bra i målet för United.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Återigen en klassisk Wan-Bissaka match. Han utmärker sig i defensiven men idag gör han även en del framåt. Han har under säsongen utvecklat sitt offensiva spel och får han bara lite mer konkurrens på högerbacken nästa säsong så kan vi kanske få se honom utvecklas ännu mer nästa säsong.

Victor Lindelöf: 3
Lindelöf hade ibland lite bekymmer i kamperna med Bamford. Men har redde ut allt han ställdes inför. Uniteds försvar ställdes inte inför några större prov idag och det kändes allmänt väldigt tryckt bakåt. Lindelöf gör en bra match och är verkligen given i elvan just nu.

Harry Maguire: 2
Harry Maguire hade precis som Lindelöf en bra match. Han kom lite sent i en duell vilket resulterade i en varning. En varning som dock var tvungen att ta då det hade kunnat bli en farlig chans för Leeds. Maguire fick några halvchanser på offensiva fasta situationer och kanske borde han gjort det bättre på någon av dessa.

Luke Shaw: 3
Inte Shaws bästa men för säsongen men ändå en väldigt bra insats av vänsterbacken. Han har haft en enorm utveckling denna säsongen och han känns framförallt väldigt lugn när han får bollen i pressade lägen. Han bidrar även mycket framåt och hade kunnat få en assist idag.

Fred: (Ut 89) 2
Fred kämpade som vanligt på mitten utan att få ut något idag. Han är ibland lite långsam med bollen och det ser ofta ut som att han håller på att tappa den i farliga lägen. Idag räddades han av domaren när han höll på att tappan bollen i uppbyggnaden. Allt som allt var det en godkänd insats av Fred.

Scott McTominay: 2
Vi kan alltid förvänta oss att Scott McTominay kommer ge allt för tröjan. Så även idag. Men han får, liksom hela United, inte ut något idag. Senast vi mötte Leeds hade han hunnit göra två mål innan klockan hade tickat upp på fyra minuter. Idag har han det jobbigare mot ett lågt stående Leeds. Han är dock jobbig att möta och han fyller en bra roll på Uniteds mittfält.

Bruno Fernandes: 2
Bruno Fernandes blir idag tydligt punktmarkerad av Kalvin Phillips. Något han hade svårt att hantera. Han har några halvchanser och en annan dag hade han kunnat gå av planen med två mål. Men det ville sig inte för Bruno heller. Han visar hela tiden vilja och det syns att han är en ledare i laget då han hela tiden pratar med och styr sina lagkamrater.

Mason Greenwood: 2
Greenwood har haft fin form det senaste. Men i denna matchen har han svårt han komma till sin rätt. Han testar några halvhjärtade långskott som det inte blev något av. Leeds försvaret hade bra koll på den unge engelsmannen och det var inte Greenwoods bästa match för säsongen.

Daniel James: (Ut 76) 1
Daniel James hade ingen lyckad match. Han lyckades knappt med något av det han var inblandad i. Han fick en bra chans att göra mål men den situationen sammanfattade hans insats väldigt bra. Han missade första tillslaget och chansen rann ut i sanden. Ingen bra insats av ”DJ”

Marcus Rashford: (Ut 85) 2
Rashford ser ut att besväras en del av den fotskada han har ådragit sig. Han kämpar och försöker mycket men han får inte ut något av det. Han har ett farligt skott från en frispark i slutet av den första halvleken, vilket skulle visa sig bli matchens farligaste chans.

Byten

Paul Pogba (In 76):
Spelar för lite för att bedöma

Edinson Cavani (in 86):
Spelar för lite för att bedöma

Donny Van De Beek (In 89):
Spelar för lite för att bedöma men han borde fåt mycket mer speltid idag.

Victor Heed2021-04-25 17:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham