Lagbanner
Spelarbetyg: Leicester - Manchester United
Jadon Sancho blev matchavgörande på King Power Stadium.

Spelarbetyg: Leicester - Manchester United

Ett bolltryggt och dominant United kunde hyfsat komfortabelt ta med sig alla tre poäng hem till Manchester. Premier Leagues jumbolag Leicester imponerade inte överhuvudtaget och inkasserade sin fjärde (!) förlust för säsongen. Manchester United däremot har nu vunnit tre matcher i rad och ser bara bättre och bättre ut under Erik ten Hag.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 4

Vågade knappt passa kort utan valde ständigt det längre alternativet. Spanjoren är definitivt medveten om sina svaga fötter och det märks tydligt. Stod däremot för en enorm räddning efter en vass frispark av James Maddison tidigt i den andra halvleken. I övrigt ohotad.

Diogo Dalot: 4
Ångade på bra på sin högerkant och gick alltid framåt när han fick läge. Slarvade dock stundtals både med och utan boll. Kompletterade de svaga aktionerna med några följsamma brytningar.

Raphaël Varane: 5
Kvällens gigant i Uniteds backlinje. Dominant, brytningssäker och extremt stabil. Stod alltid på rätt plats och ville alltid spela bollen framåt. Enorm i luftrummet. Min MOTM.

Lisandro Martínez: 5
Tydlig måltavla för Vardy som ofta sökte upp argentinaren. Skötte sig trots detta otroligt bra och stod för ett högklassigt passningsspel. Visade än en gång upp sitt uppoffrande och intensiva försvarsspel. En favorit!

Tyrell Malacia: 4
Energifull och sprudlande i offensiven, men stundtals slarvig. Ibland även lite för het i defensiven som bl.a. ledde till ett tidigt gult kort.

Scott McTominay: 5
Stark i duellspelet och stundtals även förvånansvärt bra i offensiven. Fyllde på och kombinerade fint, samtidigt som han drog ett stort lass i defensiven.

Christian Eriksen: 5
Lugn, bolltrygg och klok. Danskens känsliga fötter och otroliga spelförståelse har redan blivit en vital pusselbit i ten Hags nya United. En personlig favorit.

Anthony Elanga (ut 59’): 4
Kvick och pigg i omställningarna. Kom däremot inte riktigt till sin rätt i den sista tredjedelen och drog på sig några onödiga frisparkar. Övertygade inte helt trots en svag Leicester-backlinje. Knappt godkänd.

Bruno Fernandes: 4
Dirigerade anfallsspelet och hockeyassisterade vackert till 1-0-målet. Slarvade däremot en hel del i offensiven och hade, som vanligt, problem med den avgörande passningen. Slog bort många bollar.

Jadon Sancho (ut 68’): 5
Iskall vid 1-0-målet när han rundade Leicesters målvakt och placerade in bollen. Bra driv och ville alltid ha bollen. Försvann sedan lite ur matchen men förtjänar ett bra betyg med tanke på hans matchavgörande mål.

Marcus Rashford (ut 87’): 5
Bra i kombinationsspelet som bl.a. resulterade i en känslig assist till 1-0. Förvånansvärt stark i det felvända spelet. Kul att än en gång få se en bra och lovande insats av Rashford.


Inhoppare
Casemiro (in 59´): 4

Positionssäker och lugn. Spelade enkelt och säkert men slarvade även flertalet gånger i både försvarsspelet och passningsspelet. Trots detta godkänd.

Cristiano Ronaldo (in 68’): 4
Missade en avgörande passning till Eriksen som hade öppet mål och cykelsparkade sedan tätt utanför. Låg bakom några småfarliga halvchanser men slog även bort några bollar. Knappt godkänd.

Fred (in 87’): x
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2022-09-01 22:55:35
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham