Lagbanner
Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Ett otroligt formstarkt Liverpool tog emot ett United som jag inte ens kan beskriva vart de befinner sig för tillfället. Därav var det ganska logiskt att Klopps mannar återigen gav United en lektion i hur man spelar fotboll.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best


David De Gea: 3
Chanslös på alla mål och har som vanligt ett väldigt virrigt försvar framför sig. Står däremot inte för några vassa räddningar i övrigt och kan stoppa mer situationer om han vågar lämna sin käre linje.

Aaron Wan-Bissaka: 2,5
Bäst i backlinjen idag vilket inte säger mycket. Offensivt har man vant sig att inte förvänta sig något men defensivt är han den enda som inte ser ut som en liten pojke.

Victor Lindelöf: 2
Har en väldigt svag första halvlek där han ihop med Jones missar att ställa offside på första målet och hans allmänt avvaktande försvarsspel är något som stör mig något enormt. Crossbollarna han hittar ibland är det enda positiva.

Phil Jones (ut 46’): 2
Att Phil Jones ens slängs in för sin andra match denna säsong borta mot Liverpool är ett av säsongens största frågetecken. Jag uppskattar Phil Jones hjärta för klubben men han är för dålig helt enkelt men han skall inte ha kritik då han egentligen inte ens bör spela. 

Harry Maguire: 1
Börjar tappa hoppet helt att Maguire skall hitta halva av den form man såg under förra säsongen. Missar passningar, stöter i fel lägen vilket bland annat leder till 4-0 och är allmänt feltajmad i det mesta som större delen av denna säsong.

Diogo Dalot: 1
Dalots sämsta insats i år. Har väldigt svårt att hålla koll på Diaz och får det inte lättare med Jota senare i matchen. Första touchen och passningsspelet var också ofta alldeles för dåligt.

Paul Pogba (ut 10’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Nemanja Matic: 3
Tycker ändå han gör det han skall vilket är spelfördela och vinna andra bollar. Bekräftade i veckan att han byter klubb efter säsongen vilket känns fullt rimligt då tempot inte finns där längre men gör trots det en bättre match än majoriteten av Uniteds spelare.

Bruno Fernandes: 3
Löper enormt mycket och visar mycket känslor vilket är nyttigt i dessa möten. Sen är det inte alltid att varken löpstegen eller känslorna gynnar ut i något positivt och är relativt osynlig annars. Har några halvbra kombinationsförsök om man skall leta nåt efter nåt annat positivt.

Marcus Rashford: 2,5 Självförtroendet är på botten men idag visar han ändå vilja och en viss beslutsamhet. Dessvärre får även han ut väldigt lite och slarvar bort en del halvchanser men tycker ändå det är ett steg i rätt riktning.

Anthony Elanga (ut 84’): 3
En av få som har lite självförtroende och har några bra aktioner när han tar sig runt och kommer till inlägg. Är väldigt isolerad med Rashford längst fram och får väldigt svåra bollar att jobba med så det är svårt att göra något för den unge svensken.

Inhoppare:

Jesse Lingard (in 10’): 2
Den form han hade under tiden i West Ham är som bortblåst och tappar väldigt mycket boll under större delen av matchen. Tråkigt att se för man hoppades verkligen han kunde ta det sista klivet inför säsongen men ett klubbyte i sommar är bäst både för United och Lingard.

Jadon Sancho (in 46’): 4 Enda spelaren jag kan ge godkänd efter denna pinsamma match. Kommer in i halvtid och ligger bakom alla fåtal lägen United kommer fram till. Har en tuff första säsong i ryggen men det finns en höjd i Sanchos spel som få andra i truppen besitter.

Hannibal Mejri (in 86’):
Spelade för kort tid för att betygsättas. Kul dock att han äntligen får göra sin debut i Premier League och ett plus för tacklingen på Henderson

GGMU

Erik Söderlund2022-04-20 13:09:47
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham