Lagbanner
Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United
Manchester United nollade Liverpool på Anfield.

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United

Manchester United bedrev knappt något anfallsspel och Liverpool tryckte på ordentligt sista kvarten. Men Erik ten Hag kunde till slut lämna Anfield med en hållen nolla och en poäng mot ett Liverpool i storform. Mycket starkt, med tanke på förutsättningarna.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Världsklass
7 – Best

André Onana: 4

Ville gärna visa upp sin kyla och sina goda passningsfötter, med blandat resultat. Slog bort en del crossbollar och tappade någon boll i luftspelet. Tog annars de skotten han borde ta. Spelade upp sig i passningsspelet i andra halvlek.

Diogo Dalot: 4
Osynlig i första halvlek och fyllde inte alls på lika mycket som han brukar. Gjorde det bra i defensiven och bröt en del anfall. Som vanligt uppoffrande i sina löpningar, såväl framåt som bakåt i banan. Drog sedan på sig ett mycket onödigt, och märkligt, rött kort i slutsekunderna.

Jonny Evans: 5
Försiktig men stabil insats. Stod i princip alltid rätt och gjorde det han skulle. Kändes trygg bredvid Varane. Nollar man Liverpool på Anfield förtjänar man ett högt betyg.

Raphaël Varane: 5
Dirigerade backlinjen och bidrog med rutin. Hade ett stabilt samarbete med mittbackskollega Evans. Vann mycket i luften och bröt många inspel. Stark insats!

Luke Shaw: 4
Fyllde på bra i offensiven men slog bort en hel del passningar. Kastade också bort flertalet inkast. Höll ändå bra koll på Salah.

Kobbie Mainoo (ut 82’): 5
En av få i United som vågade hålla i bollen och som kunde hitta en bolltrygghet. Stod för en del kyliga aktioner och imponerade på mig. En av Uniteds bästa spelare ikväll och en kille som måste få mer förtroende av ten Hag.

Sofyan Amrabat: 4
Smällde på i duellerna och tog verkligen fighten. Ganska otajmad i en del aktioner men kompenserade det med sin lojala och uppoffrande spelstil.

Antony (ut 82’): 1
Usel första halvlek. Trampade mycket boll, slog bort flertalet passningar och lyckades aldrig ta sig förbi sin gubbe. Spelade upp sig i andra. Slutprodukten hos Antony har saknats sedan dag ett i United-tröjan och efter kvällens insats börjar tålamodet ta slut hos undertecknad. Sälj!

Scott McTominay: 4
Fick axla Bruno-rollen på det offensiva mittfältet. Styrde, ställde och försökte få fast bollen i offensiven. Hade stora problem i just targetspelet. Startade ofta pressen på egen hand, som på signal, och fick med sig anfallslinjen. Gick nästan upp som anfallare bredvid Højlund i andra.

Alejandro Garnacho (ut 71’): 4
Initiativrik som vanligt men fick inte särskilt mycket att jobba med. Ryckte sig loss från Trent några gånger men lyckades inte utnyttja sina lägen. Borde kanske ha fått fler passningar när han befann sig i goda positioner.

Rasmus Højlund: 3
Extremt anonym insats. Fick knappt några bollar att jobba med överhuvudtaget. Tog ofta fel beslut när han agerade targetspelare och tappade bollen istället för att t.ex. skaffa sig en frispark. Missade ett kanonläge i mitten av andra halvlek som han borde ha utnyttjat bättre.

Inhoppare
Marcus Rashford (in 71’): 3

Spelade Rashford 20 minuter idag? Rörde han bollen? Mycket, mycket anonymt inhopp.

Facundo Pellistri (in 82’): N/A
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hannibal Mejbri (in 82’): N/A
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare
Erik ten Hag: 5

Lyckas man komma till Anfield och både hålla nollan och knipa en pinne, efter förutsättningarna som rådde, så ska man hyllas. Det var inte vackert och det var ingen underhållande match, men Erik ten Hag fick ändå ett sargat Manchester United att göra jobbet. Att stänga igen butiken med ett hyfsat nykomponerat mittbackspar, ett helt nytt mittfält och utan stjärnspelare som Bruno Fernandes och Marcus Rashford, är imponerande.

Erik ten Hag var minst sagt under press inför den här matchen men klarade av testet. Med tanke på vad resultattavlan har visat när de här lagen har mötts tidigare, måste Erik ten Hag vara nöjd med dagens resultat. 0-0 mot ett Liverpool i form är skickligt, starkt och välbehövligt. Kvällens match ska noteras som en bra dag på jobbet för Erik ten Hag och Manchester United.
 

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-12-17 19:37:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham