Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United
Jadon Sancho blev Uniteds enda målskytt i derbyförlusten mot lokalrivalerna Manchester City

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United

Ett stadsderby som till slut landade i en storseger för det ljusblå hemmalaget. En relativt positiv första halvlek följdes av en andra där Manchester City visade kvalitet och där man utan större bekymmer kunde städa av ett håglöst Manchester United. Ett Manchester United som till stora delar bjöd på flertalet av målen genom stora brister i aktionerna nära det egna straffområdet.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Stod för en del riktigt starka parader redan i den första halvleken. Gör det han kan för att hålla liv i matchen och kommer från densamma som den av dem med högst betyg.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Tung, ovårdad med bollen och tveksam i beslutsfattandet. Även svagare i duellspelet än vanligt, något som annars är en av hans få positiva egenskaper.

Harry Maguire: 3
Blandar och ger. Vinner några viktiga dueller i ena andetaget, sen som ett SJ Regionaltåg i det andra. Svårt att komma undan med ett godkänt betyg när man är en del av en backlinje som släpper in fyra mål som nästan alla känns som en form utav bjudning.

Victor Lindelöf: 3
Går bort sig lite i duellen med Phil Foden som leder fram till Citys 2-1-mål och hamnar långt ut till vänster vid matchens första mål. Inte lika stabil som han annars tenderar att vara. I övrigt är slutparten av Maguires omdöme även applicerbart på Lindelöf.

Alex Telles: 2
Svag i den defensiva överflyttningen vid Citys första mål, mer oturlig vid deras andra. Har sina styrkor i den offensiva delen av spelet, men när han inte bidrar där blir det väldigt tydligt vilken begränsad ytterback han är. Direkt usel i positionsspelet och blir lätt ett rundningsmärke på sin vänsterkant.

Paul Pogba (Ut: 64´): 4
Slog en öppnande och bra boll fram till Sanchos kvitteringsmål. Hamnar ofta felvänd och i svåra situationer när han har bollen i sin ägo. Inte så delaktig i spelet som han hade kunnat önska vilket gör det svårt att ge honom ett högre betyg.

Scott McTominay: 4
Kraftfull när han gjorde försök till att bryta fram genom mittfältet med boll. Bildade en godkänd duo med Fred som arbetade hårt på det centrala defensiva mittfältet, även om de stundtals blev överspelade av Citys rörliga anfallsspel.

Fred: 4
Man kan aldrig klaga på den lilla brasilianarens arbetsinsats. Löper konstant defensivt och försökte fylla på offensivt vid flertalet tillfällen. Om han löper rätt? Långt ifrån alltid, men räddar ändå upp många fler situationer än det omvända.

Bruno Fernandes: 3
Vill som vanligt mycket, både i form av löpningar och i form av finurliga lösningar när han har boll. Blir dock lätt lite hafsigt och utan någon tydlig slutprodukt. Har lagt till med ett tråkigt manér där han ser skadeskjuten ut när han tappar boll efter en duell, men studsar upp så fort bollen är i de rödas ägo igen. Hoppas detta slipas bort snarast.

Jadon Sancho: 5
Fin aktion och ett vasst utförande fram till Uniteds kvitteringsmål. Var den spelare som med råge var den vassaste offensivt för United. Föll bort under stora delar av den andra halvleken, liksom hela övriga United-laget.
 
Anthony Elanga (Ut: 64´): 4
Uppsatt som 9:a i startelvan, men agerade snarare som en falsk sådan då han allt som oftast utgick från högerkanten. Erbjuder ofta ett hot i djupled, viktig med sina löpningar för att dra isär Citys backlinje. Inte lika framstående som de se senaste matcherna, men landar ändå i ett godkänt betyg.

Inhoppare

Marcus Rashford (In: 64`): 2
Gjorde inget synligt avtryck under den tid han var på planen, om något så hade någon mer bollberöring än kollega Lingard.
 
Jesse Lingard (In: 64´): 2
Direkt osynlig och intet sätt delaktig i spelet under den tid han befann sig på planen.

GGMU
 

Andreas Astegren@astegren2022-03-06 19:49:18
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham