Manchester C - Manchester U
1 - 2

Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United
United vinner Fa-cup finalen mot stadsrivalen City med 2-1 på Wembley

Uniteds herrar gör som damerna och vinner FA-cupen. Detta efter att ha slagit grannen Manchester City med 2-1 på Wembley. Det är två 19 åringar, Garnacho och Mainoo, som gör Uniteds mål och som säkrar klubbens 13 Fa-cup titel. En skön titel att ta efter en säsong som inte gått som man önskat. Men just nu ska vi bara njuta av att vi vann en titel och att vi just slog City i finalen är extra skönt!

Andre Onana: 6
Jättematch av Onana. Gör ett par avgörande räddningar, är stor i eget straffområde samt stabil med fötterna. Ett misstag vid Citys reducering som kunde ställt till det för oss men nu rederi ut det.

Diogo Dalot: 6
Bra koll på sin kant matchen igenom. Följer även med upp i anfallen ett par gånger och gör det bra. Men just sitt defensiva jobb i denna match ska hyllas lite extra tycker jag.

Lisandro Martinez Ut 73’: 6
Visar verkligen hur mycket vi har saknat honom i år. Lugn med bollen och hittar alltid en medspelare med sin vänsterfot. Säker i brytningsspelet och positionsspelet matchen igenom.

Raphael Varane: 6
Gör idag sin sista match i United tröjan och gör det med bravur. Står rätt i eget straffområde och nickar bort många inlägg. En klasspelare som tyvärr har varit lite för skadebenägen under hans tid i United.

Aaron Wan-Bissaka: 6
Stänger ner sin kan effektivt under första halvlek. Får mer problem i andra när Doku kommer in och utmanar honom lite mer. Gör det ändå okej och lämnar matchen med ett gått betyg.

Sofyan Amrabat: 6
Ligger ofta rätt och täcker upp framför backlinjen. Mycket jobb i det tysta idag av Amrabat. Har ett par avgörande brytningar i andra halvlek.

Kobbie Mainoo: 6
Mycket i matchen handlar om att täcka ytor vilket han löser bra. Följer även med upp bra i anfallen United har och får vackert rulla in 2-0 målet otagbart för målvakten Ortega.

Alejandro Garnacho Ut 93’: 6
Håller sig framme och tar tillvara på när City slarvar och kan enkelt rulla in 1-0. Är hela tiden ett hot i djupled för United. Får hjälpa Wan-Bissaka i defensiven i andra halvlek när Doku kommit in.

Scott McTominay Ut 93’: 5
Gör det bra i presspelet när vi väljer att pressa högt. Annars handlar det även för honom att täcka ytor under matchen. Detta gör han bra. Slarvar lite när han väl får ha bollen och slår bort några enkla passningar.

Marcus Rashford Ut 73: 5
Börjar piggt och springer sig nästan fri två gånger under de första tio minutrarna. Fortsätter att hota i djupled vid omställningarna. Tyvärr inte vän med bollen riktigt och slarvar bort ett par lägen.

Bruno Fernandes: 7
Lund och trygg med bollen idag.Slår inte bara iväg den utan har en tanka bakom allt han gör. En helt underbar passning till Mainoo`s 2-0 mål. Ren och skär världsklass idag

Inhoppare:
Jonny Evens In 73: 5
Rensar en hel del inget straffområde i slutet. Står rätt allt som oftast.

Rasmus Höjlund In 73: 5
Jättejobb i slutet av matchen där han låser kvar bollen uppe på Citys planhalva. Bra inhopp av vår danska anfallare

Mason Mount In 93:
Spelade för lite

Viktor Lindelöf In 93:

Erik ten Hag: 6
Stänger ner City centralt i första halvlek perfekt. Spelar på sina styrkor med omställningar idag och det är väl så man måste spela mot detta City. Tror även att han får ha Varane och Martinez ihop gör väldigt mycket för hans taktik ska ge resultat i denna match. Även bra byten tycker jag han gör. Stora frågan nu är om detta var ten Hags sista match på United bänken?