Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Atletico Madrid
"Hallå? Cristiano? Någon annan? Nehepp."

Spelarbetyg: Manchester United - Atletico Madrid

Givet motståndet var det en av Manchester Uniteds bättre matcher de senaste åren. Trots det, trots Rangnicks vilda byten och trots väldigt mycket mer så lyckades Atlético vinna matchen, och därmed är Champions League-äventyret och i viss mån kanske säsongen över för den här gången. I mars. Spelarbetygen blir precis som säsongen något slätstrukna.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea – 5
Är med mer än vanligt i omställningar men hans andra akilleshäl, spelet med fötterna, gör sig påmint desto oftare. På (front)linjen däremot intet nytt, då han står för en otrolig räddning på Rodrigo de Pauls skott efter dryga kvarten. 

Diogo Dalot – 4
Går bort sig något på målet. Fortfarande lite valpig i beslutsfattandet, men med tanke på hur urusla hans inlägg är kanske det inte är så konstigt att han väljer att skjuta istället. Det är än märkligare då han verkar ha förmågan att slå öppnande passningar från alla andra platser på planen, och överlag tjänar Man hundra gånger mer på att ha honom än AWB på banan.

Raphael Varane – 4
I en mot en-spelet håller han absolut i världsklass, och bidrar med ett välbehövligt lugn. Samspelet med resten av backlinjen stämmer dock inte riktigt. Snäppet vassare än sin mittbackskollega.

Harry Maguire (UT 84’) – 4
Ganska intetsägande första halvlek, förutom när han vandrar runt lite sådär trevande som bara han kan se ut vid offside-målet. Tar i övrigt kampen bra och vinner en del boll högt i andra. Inget solklart steg framåt i hans berg-och-dalbana till karriär, men heller inget bakåt.

Alex Telles – 3
Får fortsatt förtroende då Shaw inte verkar helt covidfri, och är således den enda i nuläget icke-ordinarie spelaren som startar – och det märktes. Det är ständigt från hans kant anfallen kommer i första, och han står på hälarna både vid det bortdömda offside-målet och det sedermera matchavgörande målet. De fasta situationerna och några fina dragningar väger inte riktigt upp för, tja, typ allt annat i hans spel.

Scott McTominay (UT 65’) – 4
Tar jobbet och en obekväm roll med en viss ära. Det är så många situationer han inte vågar slå en öppnande passning som han borde göra det, och han lämnar lite väl stora ytor bakom sig även om han har mycket att täcka upp. Man ska inte lasta honom för mycket för att klubben inte har köpt en defensiv mittfältare, men nu spelar han där och då är godkänt ett betyg i absoluta överkant.

Fred (UT 76’) – 5
För en spelare som nyligen gått ut och sagt att han ”jobbar i det tysta” har hans senaste två matcher varit raka motsatsen. Dragningen på kortlinjen är otrolig, och löser väldigt många andra pressade situationer på ett bra sätt. Visst, han blir överspelad någon gång, men jag tycker han är betydligt mer påkopplad än McTominay i de situationerna och i det offensiva spelet börjar han hålla en betydligt jämnare nivå.

Anthony Elanga (UT 65’) – 4
Ständigt ett djupledshot, och jobbar hårt i defensiven. Är också en spelare som är mer benägen att glida ur matcher, då han inte är i samma bollbehov som många andra i laget. Jag tycker egentligen inte att det klaga på något i insatsen, förutom att han inte gör mål. Men givet att han har några av Uniteds hetaste lägen får han således nöja sig med godkänt.

Bruno Fernandes (UT 65´) – 4
Inblandad i en del farligheter, men inte tillräckligt för ett offensivt nav. Frågor kan absolut ställas över både Brunos närvaro i stora matcher men också hur mycket Ronaldos droppande ner i banan dödar hans ytor och hur påverkad han var av att för knappt tre dygn sen missat en match på grund av covid.

Jadon Sancho – 3
Gör det lite väl svårt många gånger, och även om han kanske har mest licens att göra det i hela laget blandar han och ger på tok för mycket i de situationerna idag. Får ett av få öppna lägen att avgöra och bommar det också, symtomatiskt nog.

Cristiano Ronaldo – 3
Med mycket i spelet, men kommer lite väl långt ner i speluppbyggnaden istället för att pressa mittbackarna och ockupera straffområden. Visst att leveransen i stort sett alltid är undermålig i inläggen, men det underlättar ju om lagets spjutspets och en av världens bästa huvudspelare är i boxen när bollen ska dit. Underkänt kanske är hårt, men för en spelare som ska leva för just såna här matcher blir det lite väl lite output.

Inhoppare
Nemanja Matic (IN 65’) – 4
Fördelar bollar på ett godkänt sätt när han kommer in, men egentligen är det lite märkligt hur en spelare som "bara" är 32 år kan se så fruktansvärt slut ut i benen. 

Paul Pogba (IN 65’) – 4
Tja, meh. Varken från eller till. Svårt att underkänna, men godkänt känns inte heller helt rättvist.

Marcus Rashford (IN 65’) – 2
Den enda anledningen att han inte får en etta är för att jag vägrar stå för att man ska sälja Rashford, åtminstone inte än. Men han är så djupt nere i skiten nu att det är synd om honom och alla i hans närhet. 

Edinson Cavani (IN 76’) – N/N
Spelade för kort tid för att betygsättas, men var inte jättebra.

Juan Mata (IN 84’) – N/N
Spelade för kort tid för att betygsättas, men om vi ska försöka avsluta på en positiv not är det ju kul att han lever!

Tim Norinder Jonsson2022-03-15 23:39:51
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham