Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United 0 – 2 Manchester City
Eric Bailly gjorde självmål och blev utbytt i paus när Manchester United förlorade mot Manchester City.

Spelarbetyg: Manchester United 0 – 2 Manchester City

Manchester United blev totalt utspelade av lokalrivalerna under lördagseftermiddagen. Flera av nyckelspelarna stod återigen för svaga prestationer, den enda som inte svek var David De Gea i målet.


1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 David De Gea: 6

Manchester Uniteds klart bästa spelare idag. Det var stundtals De Gea mot City i den första halvleken och när övriga spelare såg ut att ha givit upp storspelade spanjoren. Hade vi inte haft världens just nu bästa målvakt hade det blivit en ny storförlust på Old Trafford.

Eric Bailly: 1 ( Ut 45´)
 Inleder med att stöta in bollen i eget mål, trots att han är helt ostörd och efter det lyckas ivorianen inte komma in i matchen. Svag i markeringsspelet och känns som en säkerhetsrisk varje gång han får bollen. Blir rättmätigt utbytt i halvtid. En katastrofinsats av Bailly.

Victor Lindelöf: 3 
Är liksom hela Uniteds backlinje svajig. Låter City spelarna komma in alldeles för lätt i straffområdet och agerar något passivt vid 2-0 målet. Var nära på  att göra självmål men kan tacka De Gea för att så inte blev fallet. 

Harry Maguire: 2 
Ser fortsatt tung och klumpig ut. Maguire har svårt att hänga med när City anfaller och får ingen hjälp av sina kamrater. Försöker driva upp bollen i banan men det ledde inte till något konstruktivt.

Fred: 2 ( Ut 80’)
Blir tillsammans med sin mittfältskollega totalt överkörd av Citys mittfält. Har stora problem med Manchester Citys höga presspel vilket ledde till farliga bolltapp. Återigen en usel insats av brassen. 

Scott Mctominay: 2
Liknande motivering som föregående. Det är uppenbart att Mcfred inte håller för att spela centralt mittfält i Manchester United men ändå envisas Solskjaer med att göra det. Mctominay måste ha en bättre mittfältskollega bredvid om United ska dra nytta av hans kvaliteér, om han ens har några längre.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Uppenbart att den här rollen inte passar engelsmannen. Han är alldeles för svag offensivt för att kunna spela ytterback i en fembackslinje. Hamnar ofta fel i positionsspelet och Cancelo hade stundtals lekstuga på Wan-Bissakas kant.

Luke Shaw: 2 ( Ut 73´)
Pånytt en svag insats av engelsmannen. Misslyckas att ta kontroll över vänsterkanten där City kommer runt alldeles för lätt. Dessutom delaktig i 2-0 målet där Shaw agerar extremt passivt och glömmer bort Bernardo Silva. Dags att starta Telles.

Bruno Fernandes: 2
Totalt osynlig och skapar ingenting offensivt. Ovanligt slarvig i passningsspelet. Får inte så mycket hjälp av sina lagkamrater men portugisen måste verkligen ta ansvar och steppa upp i den här typen av matcher.

Mason Greenwood: 2 ( Ut 67´)
Osynlig och skapar i princip ingenting. Inte Greenwoods match idag.

Cristiano Ronaldo: 3
En av få som försöker men det är såklart inte tillräckligt. Skapar Uniteds bästa och enda chans i matchen, men det ville sig inte för Ronaldo. Såklart ska man förvänta sig mer av Cristiano  men med tanken på den spelartyp han är förlitar han sig mycket på sina lagkamrater och tyvärr får portugisen inget understöd.

Inhoppare:

Jadon Sancho: 3 ( In 46’)
Får en halvlek på sig att uträtta något, men det händer inte särskilt mycket. Anledningen kan vara brist på självförtroende då han inte fått spela särskilt mycket. Man ska inte döma Sancho på grund av den här insatsen.

Marcus Rashford: 3  ( In 67’)
Kommer in och ger inledningsvis ett piggt intryck men mattas av ju längre matchen går. Har varit sjuk i veckan och kanske var det en faktor som spelade in.

Alex Telles: 4  ( In 72’)
Den korta tiden brassen var på planen gör han det bra. Löper smart och visar prov på en del offensiva kvaliteter bör gå före Shaw nästa match.

Donny Van De Beek   ( In 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

GGMU

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-11-06 16:01:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham