Lagbanner
spelarbetyg: Manchester United 1 - 2 Sheffield United

spelarbetyg: Manchester United 1 - 2 Sheffield United

Hemmalaget får inte alls igång maskineriet idag samtidigt som Sheffield United är effektiva och gör mål på sina chanser. Inte helt otippat med en reaktion efter allt fint spel och flera spelare får underkänt.

David De Gea: 1,5
Gör en fotparad tidigt i matchen som får ses som en enkel räddning. Missar vid 0-1 och måste äga luftrummet bättre. Liknanade sistuation senare som blir farlig. Agerar tveksamt även vid 1-2.

Aaron Wan-Bissaka: 2,5
Fläckfri bakåt som vi är vana men också bättre framåt. Fina intentioner med Greenwood längs högerkanten. En av våra bättre idag.

Axel Tuanzebe: 1 (ut 83’)
Missar halvt vid 0-1 och styr 1-2 i eget mål. Svarvig i passningsspelet. Ful tackling i slutet på första. Rostig insats överlag och underkänd.

Harry Maguire: 2
Gör det viktiga 1-1 målet som ger hopp. Annars en medioker insats av kaptenen som måste mana på sina lagkamrater bättre.

Alex Telles: 2 (ut 83’)
Precis inläggsfot och allt som oftast spelbar. Gör det han ska defensivt. Assisterar till 1-1. Vänsterbacksfrågan har vi löst.

Nemanja Matic: 2,5
Trygg med bollen och spelar enkelt. Vinner i luftrummet. Känns som han fyller sin funktion och finns inte mycket mer att begära. Godkänt med råge.

Paul Pogba: 1,5
Ser bra ut till en början och lyser av självförtroende. Dock blir det slarvigt med tiden och även arbetsinsatsen kan ifrågasättas. Inte den som tar tag i det när spelet går trögt, tyvärr. Skulle vilats idag. 

Bruno Fernandes: 2
Kreativ som vanligt när hans passningar hittar in bakom Sheffields försvar. Dock alldeles för hög felprocent idag. Ledarskap i världsklass när han springer hem och bryter som sisteman. Inte riktigt sig lik sista matcherna och måste också vilas mer.

Anthony Martial: 1
Usel insats av fransmannen som behöver spela bra just i sådana här matcher när han kommer utvilad. Istället lat och direkt dålig. Hur många till chanser får han?

Mason Greenwood: 2,5 (ut 66’)
Bra fart och ser ut som något av en nytändning. Involverad i mycket och kunde mycket väl gjort mål igen. Form på uppgång för unge engelsmannen. En ljusglimt idag.

Marcus Rashford: 2
Ska göra mål i början på första när Greenwood assisterar. Duktig i övrigt och skapar en hel del. Är för bra för att inte göra fler mål. Måste göra fler mål.

Inhoppare:

Edinson Cavani: 2 (in 66’)
Bidrar med fart och rörelse och hade säkerligen gjort mål idag om han startat. Hade gärna sett honom spela varje match, svår ekvation dock.

Donny van de Beek : - (in 83’)
Spelade för kort tid.

Luke Shaw: - (in 83’)
Spelade för kort tid.

Joel Åkerberg2021-01-27 23:43:34
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham