Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United 1 vs 0 FC Köpenhamn

Spelarbetyg: Manchester United 1 vs 0 FC Köpenhamn

Efter 120 spelade minuter tog sig Manchester United till en semifinal trots en medioker prestation. FC Köpenhamn underskattades och testade verkligen Uniteds backlinje som räddar laget från ett pinsamt uttåg i Europa League. Bruno Fernandes straff blev matchvinnande och portugisen förblir 100% från straffpunkten.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 – Godkänd
1 - Underkänd



Sergio Romero: 2
Blev aldrig riktigt testad. 
 
Aaron Wan-Bissaka: 2
Första gången på länge som man såg Wan-Bissaka bli bortfintad och såklart var det svensken Pierre Bengtsson. Hade det lugnt på sin kant men gör en viktig block i andra halvlek efter att förre detta United spelaren Varela dribblade förbi hela försvaret. 
 
Eric Bailly: 3 (Ut: 70:e min)
Står för en bra insats tillsammans med Maguire i backlinjen. Gör flera avgörande ingripanden i försvaret som förhindrar FCK att ta ledningen. Behöver bara bli mer kontinuerlig i sina prestationer
 
Harry Maguire: 3
Bra med fötterna i uppspelningsfaserna och håller Manchester United kvar i matchen tillsammans med Bailly. Gör en viktig block på Mohamed Daramy skott. 
 
Brandon Williams: 2
Nickade bort en boll på linjen i första halvlek men skapade aldrig något offensivt. Hade bekymmer med Varela i stora delar av matchen.   
 
Paul Pogba: 2
Vill mycket men fick aldrig ett riktigt inflytande i matchen. Kommer till många halvchanser som har potential att bli väldigt farliga, men som hela laget idag saknar den avgörande touchen. 
 
Fred: 2 (Ut: 70:e min)
Var nära att orsaka ett mål när han var osäker med bollen på egen planhalva. Visar upp sitt fina brytningsspel stundtals, men har inte hittat den avgörande rollen han hade innan uppehållet. 
 
Mason Greenwood: 3 (Ut: 90:e min) 
Löpte livligt på sin kant och verkade vara den enda anfallaren som var någorlunda påslagen i ordinarie tid. Fick ett mål precis innan halvtid pausen bortdömt där han verkligen visade upp sin avslutningsförmåga. Kom nära flera gånger och träffade även stolpen i andra halvlek. 
 
Bruno Fernandes: 2
Saknade den sista touchen i spelet som han vanligtvis har. Flera bra idéer och aktioner men som hela anfallet var inte påkopplad. Fortfarande 100% på straffar och med på målprotokollet igen. 
 
Marcus Rashford: 2 (Ut: 112:e min)
En kväll av frustation för hedersdoktorn. Kom aldrig till något läge och kämpade med beslutfattandet. Skapade problem för FCK backarna med sin fart men hade ingen slutprodukt.  
 
Anthony Martial: 2 (Ut: 120:e min) 
Var i princip spårlöst försvunnen i stora delar av matchen. Kliver dock fram i 83:de när han tvingar Johnsson till en jätteräddning. Vaknar till liv precis innan förlängning och orsakar straffen. 
 
Byten
 
Victor Lindelöf: 2 (In: 70:e min)
Kommer in och håller det rent.
 
Nemanja Matic: 2 (In: 70:e min)
Erbjuder betydligt mer stabilitet än Fred i mittfältet. Har en viktig roll för att Pogba ska kunna komma högre upp i plan och verkligen utnyttja sina förmågor.  
 
Scott McTominay: - (In: 120:e min)
Spelade för lite för att bedömas 

Jesse Lingard: - (In: 112:e min)
Spelade för lite att bedömas
 
Juan Mata: 3 (In: 90:e min) 
Får effekt direkt med sitt byte och var involverad i spelet framtill straffen. Skapar mycket på sina 30 minuter. 
 
 

Eric Länje2020-08-11 04:59:33
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham