Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – AC Omonia
Cristiano Ronaldo hade tung dag och brände flera målchanser.

Spelarbetyg: Manchester United – AC Omonia

Stort spelövertag och mängder med missade lägen. Manchester United fick slita onödigt hårt för att ta tre poäng mot Omonia. Tillslut skulle det krävas en skotsk mittfältdynamit på stopptid för att få hål på cyprioterna.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


 David De Gea: 4
Testas inte speciellt mycket och tar det han ska. Fortsätter att vara trygg när han får bollen vid fötterna.

Diogo Dalot: 2
Inte många rätt från Dalots sida. Slarvar mycket med bollen och passningsspelet är uselt. Höjer sig något i andra halvlek och hittar rätt med par farliga inspel.  Har problem vid omställningar då han ligger för högt upp vilket öppnar upp ytor på högerkanten. 

Lisandro Martinez : 5
Inga större misstag från Martinez sida. Stark i närkampsspelet och avvärjer n en del omställningsförsök. Ligger dock lite för högt i postionsspelet vilket gör att han tvingas till ett par onödiga brytningar då han hamnar ur position.

Victor Lindelöf: 5
Ställs likt sin mittbackskollega inte på jättemycket prov. Men löser de flesta situationer bra. Som vanligt trygg med bollen.

Tyrell Malacia: 4 (Ut 60´)
Kommer i flera bra ytor och visar prov på sin speed. Har en del fina kombinationer med Rashford och Ronaldo. Svag slutprodukt och lyckas inte hitta rätt med inläggen.

Casemiro: 5 (Ut 80´)
Gör det bra defensivt och vinner mycket närkamper. Fyller även på bra i anfallsspelet och har ett tungt distansskott i ribban i första halvlek. Dessutom väldigt trygg i passningsspelet.

Fred: 3 (Ut 70´)
Fortsätter att  vara delaktig högt upp i planen, men är svag i de flesta aktioner. Många felpass och slarviga bolltapp.

Antony: 3 (Ut 60´)
Osynlig insats av Antony som hade svårt att ta sig igenom det kompakta Omonia-försvaret. Snudd på tvåa då man bör kräva mer mot den här typen av motstånd.

Bruno Fernandes: 4
Får mycket boll och sätter både sig själv och sina lagkamrater i lägen. Dock är portugisen alldeles för svag i avslutsfasen och har stora problem att träffa målet. Där bör man kräva mer av Bruno. Dock slår han en del fina crossbollar till Ronaldo och Rashford som de borde förvaltat bättre. Lossnar inte för Bruno i poängprotokollet.

Marcus Rashford: 3
Ser hungrig ut och tar sig till mängder av lägen. Men avslutskvalitén är på tok för dålig och är det som drar ner betyget. Kunde lämnat planen med ett hattrick om han hade varit mer effektiv.

Cristiano Ronaldo: 2
Man trodde att skulle lossna för Ronaldo efter det matchavgörande målet mot Everton, men icke. På nytt brände portugisen flera lägen och det är inte godkänt om man heter Cristiano Ronaldo.

Inhoppare:
Jadon Sancho: 3 (In 60´)
Står för ett riktigt svagt inhopp och har svårt att ta sig till bra lägen. Förarbetet till McTominays segermål är dock klass, vilket räddar upp betyget. Men förväntningarna måste vara högre på Sancho.

Luke Shaw: 4 (In 60´)
Pumpar på bra offensivt längs vänsterkanten. Ett godkänt inhopp.

Eriksen: 3 (In 70´)
Får mycket boll men får inte riktigt till passningarna. Har ett par skottförsök som blockeras av Omonia-försvarare.

McTominay: Spelade för kort tid för att betygsättas (In 81´)
Får titulera sig matchvinnare då han tillslut får in det blytunga segermålet.

Håller ni med om betygen? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet men håll god ton!

GGMU



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-10-13 23:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham