Spelarbetyg: Manchester United - Arsenal
United föll mot Arsenal med 1-0

Först ska vi lyfter på hatten för Manchester United damlag som under dagen tog hem FA-cupen med en fin 4-0 seger mot Tottenham. Går vi sen till herrlaget så trodde man det skulle bli en tuff match när man såg startelvan och att just Arsenal stod för motståndet. Det vart trots det en jämn match där United nog var värda minst en poäng. Men ett slarvigt försvarspel i första halvlek som Arsenal tar tillvara på blir enda målet för kvällen och deras titeldröm får med det leva ett tag till.

Andre Onana: 5
Har inte mycket att göra under matchen för ovanlighetens skull. Är ändå vaken och gör några bra räddningar i slutet när Martinelli och Rice försöker.

Diogo Dalot: 4
Hittar fria ytor när han kliver in i banan flera gånger om i första halvlek. Bra kontroll på Saka under matchen. Tröttnar lite i andra halvlek.

Casemiro: 4
Märks att han inte är mittback när han upphäver offside på Arsenals första mål. Det är för dåligt. Annars gör han det bra idag. Bra uppspelsfot och har några viktiga brytningar under matchen.

Jonny Evans ( Ut 75’): 4
Gör en bra match där han oftast står rätt. Säker med fötterna. En bra dag på jobbet helt enkelt för den goda Jonny.

Aaron Wan-Bissaka ( Ut 87’): 4
Tappar Trossad vid första målet. Annars en okej insats. Skulle vilja sett honom fylla på i offensiven oftare däremot.

Sofyan Amrabat ( Ut 87’): 5
Har som uppgift att följa Ödegaard i defensiven vilket han gör bra. Sjunker även ner som en tredje mittback i uppspelsfasen på ett bra sätt. Några felpass i andra när han tröttnar liter drar ner betyget lite. Gör ändå sin bästa match för säsongen. Det var nog den här Amrabat många hade hoppas på att få se tidigare under säsongen.

Kobbie Mainoo: 6
Överglänser miljardvärvningen Rice på det centrala mittfältet. Får styra tempot helt och hållet. Här sitter vi på en världsstjärna inom något år.

Alejandro Garnacho: 4
Är alltid ett hot i offensiven. Har några bra aktioner under matchen. Får ett bra länge för att göra 1-1 men skotten går över. Har det lite svårt när han får en försvarare i ryggen i uppspelfasen. Tröttnar även i slutet där han slår bort några bra lägen.

Scott McTominay: 3
Slarvar alldeles för mycket i passningsspelet när han har bollen. Jobbar bra i presspelet. Saknar honom i andravågen idag som han så annars varit bra på i år.

Amad Diallo (Ut 70’): 5
Väldigt bra idag och han visar verkligen hur bra han är på små ytor flera gånger om i matchen när han flyter förbi sin motståndare. Hittar ofta ytor där han är spelbar.

Rasmus Höjlund (Ut 88’): 3
Får ut väldigt lite idag. Hård uppvakning av Arsenals försvara men känns som han springer och gömmer sig lite för tillfället. Skulle mått bra av ett mål.

Inhoppare:
Antony In 70’: 2

Gör inget bra inhopp idag, syns knappt på de 20 minuterna han fick.

Willy Kambwala In 75’:
Spelat för lite för betyg

Christian Eriksen In 87’:

Omari Forson In 87’:

Ethan Wheatley In 88’:

Erik ten Hag: 4
Gör några smarta drag idag. Bland annat sätter han Amrabat på Ödegaard som knappt har bollen under matchen. Släpper även iväg Dalot i offensiven, speciellt under första halvlek där Saka inte följer med honom och han får fria ytor centralt i planen. Vi spelar även bort Arsenal höga press flera gånger om idag. Tyvärr faller vi på ett slarv idag och det kan vi inte belasta ten Hag för. Han har inte mycket att kasta in på slutet när vi trycker tillbaka Arsenal heller tyvärr.

Inte resultatet man ville ha men sett till spelet får man ändå säga det var ett fall framåt. Vad har ni för tankar om matchen. Kommentera gärna men håll en god ton.