Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Atalanta
Ronaldo matchhjälte igen för United

Spelarbetyg: Manchester United – Atalanta

En pressad Ole Gunnar Solskjaer kunde andas ut efter att Manchester United lyckades med ännu en comeback. Tre mål i andra halvlek och Cristiano Ronaldo blev matchhjälte igen när United tog tre viktiga poäng.

Betygskala
1: Sälj!
2: Usel
3: Underkänd
4: Godkänd
5: Bra
6: Mycket bra
7: Best


David De Gea: 4
Ännu en match där spanjoren inte kunde göra något på målen. Försvaret har verkligen svikit De Gea som förmodligen har varit Uniteds bästa spelare denna säsong trots bara en hållen nolla. Stod för en viktig dubbelräddning i andra halvlek.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Varken positivt eller negativt. Inga större misstag på planen men bidrar inte heller. Gör det han förväntas att göra.

Victor Lindelöf: 4
Lite bättre än sin mittbackspartner som hade en blandad kväll. Stabil insats från svensken men prestationen påverkas av Maguires insats.

Harry Maguire: 3
Behövde en bra prestation efter Leicester matchen men övertygade inte. Saknade självförtroende när han var på planen och kunde inte göra något rätt i första halvlek. Måste kunna styra försvaret bättre som United kapten. Gjorde dock ett viktigt mål trots en rätt så dålig prestation.

Luke Shaw: 4
Tappade Demiral på Atalantas andra mål. Maguire ska egentligen dominera den ytan men det hjälpte inte att Shaw inte gjorde sitt defensiva jobb. Spelade upp sig i andra halvlek och assisterade Ronaldos segermål.

Fred (Ut 88´): 3
Stod för Uniteds farligaste chanser i första halvlek. Dock blir skillnaden av kvalitén i mittfältet markant jämfört med motståndarna. Passningsspelet blir för långsamt med brasilianaren. Andra halvleks matchbild passade honom bättre.

Scott McTominay (Ut 66´): 2
Stod och sov när Pasalic gav Atalanta ledningen och hade svårt att hänga med när bortalaget vände på spelet. Flera felpassningar som gav Atalanta chanser från ingenstans. Bättre prestationer måste man begära av skotten.

Mason Greenwood (Ut 72´): 3
Hade det svårt att komma in i matchen och var aldrig involverad offensivt. Har varit United bästa utespelare i år men hade en svår kväll på Old Trafford.

Bruno Fernandes: 5
Hamnade i många bra positioner i första halvlek men slarvade väldigt mycket i passningsspelet. Spelar med mycket risk vilket blir problematisk när passningarna inte blir lyckade. Assisterade Rashford med en fin boll och var mer noggrann med bollen i andra halvlek.

Marcus Rashford (Ut 66´): 4
Första starten för Rashford för årets säsong och inledde piggt. Behöver dock mer minuter då han var ringrostig i flera moment. Brände flera lägen innan han fick in reduceringen.

Cristiano Ronaldo: 6
Matchhjälte återigen för Manchester United på sin 300 framträdande för klubben. Involverad i många situationer och kom till flera bra lägen. Portugisen älskar verkligen att spela i Champions League.

Byten

Paul Pogba (In 66´): 4
Ersatte McTominay och bidrog med ett stabilare passningsspel. Borde egentligen ha startat för att hota Atalantas höga försvarsspel.

Edinson Cavani (In 66´): 4
Löper på varje boll och kom in med välbehövlig energi. Skarvnickar bollen till Maguire på kvitteringsmålet. Förbättrade Ronaldo när han var på planen.

Jadon Sancho (In 72´): 4
Fick 20 minuter på sig att försöka rädda situationen. Bidrog med offensiv kreativitet och var bekväm med bollen.

Nemanja Matic (In 88´): ­–
Spelade för lite för att betygsättas

GGMU

Eric Länje2021-10-20 23:17:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham