Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Barcelona
Antony blev matchhjälte för United!

Spelarbetyg: Manchester United - Barcelona

Trots en löjligt billig straff och tidigt underläge kunde United vända på steken. 2-1 blev slutresultatet efter att Antony kom in från bänken och blev matchhjälte. Nu väntar åttondelsfinal i Europa League!

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best


David de Gea: 4
Sanslöst nära att rädda straffen men höll sedan på att ställa till det rejält med en snedspark. Stod för en högklassig räddning på Koundés nick. I övrigt ohotad.

Aaron Wan-Bissaka (ut 67’): 3
Sömnig och otajmad. Orsakade onödiga frisparkar och slog bort flera bollar. Såg som vanligt helt överraskad ut när han fick bollen och var allt som oftast oduglig framåt. Byttes helt rätt ut mot Dalot i andra. Klart sämst ikväll.

Raphaël Varane: 5
Fransmannen var lugn och trygg samtidigt som han visade både rutin och klass. Stod inte i händelsernas centrum men hanterade ändå Lewandowski felfritt. Visade vägen utan att göra något större väsen av sig.

Lisandro Martínez: 5
Hänsynslös och smart ­– Lisandro visade sitt bästa jag ikväll. Bröt flera bollar men vann även en hel del nickdueller. Visade även prov på sin fina passningsfot. Grym insats.

Luke Shaw: 5
Som vanligt bidragande i både offensiven och defensiven. Stabil och följsam. Stängde ner Raphinha helt i den andra halvleken. Satte knappt en fot fel i den andra halvleken.

Fred: 5
Kvitterade vackert med högerfoten och spelade ett ettrigt försvarsspel. Klok och följsam.

Casemiro: 6
Agerade högklassig spindel i nätet. Bröt mängder av passningar men bidrog även en hel del framåt. Uppoffrande i försvarsspelet när han städade upp de Geas misstag. Extremt bra matchen igenom.

Bruno Fernandes: 4
Orsakade den extremt billiga straffen och missade även en bra chans i matchinledningen. Assisterade fint till Freds kvittering och sulade även en boll i de Jongs mage. Drev på laget i andra och smällde på bra i duellerna. Svårbedömd insats.

Jadon Sancho (ut 67’): 3
Spelade tia i första men flyttades sedan ut på vänsterkanten. Fick till någon fin kombination men slarvade för det mesta. Tappade markeringen på Koundés livsfarliga nick innan han blev utbytt. Kom inte alls till sin rätt.

Marcus Rashford (ut 88’): 5
Red vidare på sin formtoppade våg och hade bra driv i steget. Livsfarlig varje gång han fick bollen och Barca-spelarna hade en extrem respekt för honom. Inte målskytt ikväll men bidrog ändå mycket framåt.

Wout Weghorst (ut 45’): 3
Rivig och uppoffrande men fick inga riktiga bollar att jobba med. Drog på sig några onödiga frisparkar. Utbytt i paus mot Antony, vilket ju blev rätt så bra.
                                                                                       

Inhoppare
Antony (in 45’): 6

Bidrog direkt med energi och fart. Bjöd på lite fotbollsgodis men gjorde också en hel del nytta. Tryckte läckert in 2-1-målet och blev välförtjänt matchvinnare.

Diogo Dalot (in 67’): 4
Taggad till tårna och ångade på bra ute till höger. Gjorde sitt jobb men var i övrigt rätt anonym.

Alejandro Garnacho (in 67’): 4
Nyblonderad och kvick! Kom in och bidrog med precis det som United behövde: ettrighet i pressen och snabbhet i kontringarna.

Scott McTominay (in 88’): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.


Håller ni med? Skriv av er känslorna!

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-02-23 23:01:19
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham