Spelarbetyg: Manchester United - Bournemouth
Casemiro öppnade målskyttet för det nya året.

Manchester United vinner tillslut ganska enkelt första matchen för året. Efter en ganska seg första halvlek satte United fart i början av andra och spelade upp sig rejält. Siffrorna skrevs till 3-0 och förutom en period på 5 minuter i andra halvlek där De Gea gjorde ett par räddningar så var segern aldrig hotad.

David De Gea:  5
Rör knappt bollen i första. Blir satt på prov efter 15 minuter av andra då han gör tre jätteräddningar inom loppet av en minut.  Får sen stäcka ut en gång till i 92 minuten. Annars en lugn afton för De Gea.

Aaron Wan-Bissaka (Ut 68`):  5
Inte inblandad i spelet så mycket första halvlek. Får mer boll i andra och har ett bra samarbete med Rashford längs kanten. Gör jobbet defensivt som alltid men saknar lite i offensiven för att på allvar utmana Dalot om startplatsen.

Viktor Lindelöf (Ut 88`):  5
Bra insatts. Står rätt och är trygg med bollen. Kliver upp och bryter många uppspel. Viktigt att få minuter i benen då han ej är förstaval i mittbackslåset.

Harry Magurie: 5
Har en förmåga att sätta sina medspelare i tidsnöden med sena passningar. Håller alltid bollen 1-2 sekunder förlänga är känslan. Annars en stabil insatts defensivt av våran kapten.

Luke Shaw: 6
Avlutar ett underbart anfall i början av andra med att göra 2-0. Defensivt ligger han rätt. Som resten av laget blir han bättre offensivt i andra halvlek. Riktig fin hockeyassist till 3-0 målet.

Casemiro: 6
Öppnar målskyttet med en genial löpning på en fast situation. Ett bra dagsverk av våran mittfältsgigant. Har ett fint sätt att bryta bollen och sätta igång ett uppspel i samma situation.

Christian Eriksen (ut 68`): 6
Visar hur viktig han är flera gånger under matchen med sin underbara högerfot. Vänder spelet fint vid ett flertal tillfällen. Känns så självklar med Casemiro på det centrala mittfältet. Fin assist till Casemiros 1-0 mål.

Bruno Fernandes: 6
Börjar på högerkanten, sen över på vänsterkanten och efter skadan på Donny går han in på sin vanliga position i mitten.  Det är i mitten han får ut mest av sitt spel.  Växlar upp i andra halvlek och ligger bakom mycket i offensiven. Serverar Rashford till ett öppet mål vid 3-0 målet.

Donny van de Beek (ut 47`): 4
Känslan är att han kommer en sekund försent in i många situationerna. Hjälper ändå till bra i att skapa trianglar på vänsterkanten som luckrar upp lite ytor åt Rashford och Shaw. Utgår skadad och vi får hoppas det ej är så allvarligt.

Marcus Rashford: 6
Hela tiden ett hot när han får bollen. Utmanar och går förbi på löpande band känns det som. Får även göra mål igen när han enkelt rullar in bollen i öppet mål. Växer mer och mer ut till den självklara målgöraren för oss.

Anthony Martial (Ut 68`): 4
Osynlig i första halvlek. Kommer igång bättre i andar men långt ifrån det vi vet att han kan.  Har ett jätteläge att nicka in 3-0 men bollen gick tätt utanför. Ingen av hans bättre matcher i United tröjan.

Inhoppare:
Garnacho (in 47`): 5
Alltid ett hot offensivt med sin fart och teknik. Gör lite som han vill på sin kant i andra halvlek. Assisterar Shaw vackert till 2-0 målet.

Fred (In 68`): 5
Kommer in och stängerna ner mittfältet på ett fint sätt. Ligger alltid rätt och täcker stora ytor av planen.

Dalot (in 68`): 5
Behållt sin goda form över VM. Små fina vrickningar för att ta sig ur trånga situationer. Fyller på som vanligt i offensiven.

Elanga (in 68`): 4
Löper mycket och öppnar ytor åt andra men får inte riktigt till det själv med bollen. Får spela anfallare vilket inte är hans bästa position.

Lisandro Martinez (in 88`):
Hyllad innan matchen och inbytt med 2 minuter kvar av matchen till applåder. Spelat för lite för att betygsätta.